Ύστερα από δύο αναβολές, το ζευγάρι ετοιμάζεται τελικά να παντρευτεί στις 28 Σεπτεμβρίου, σε έναν γάμο που αναμένεται να χαρακτηριστεί ως το γεγονός της χρονιάς. Η Θεοδώρα, κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θα ενωθεί με τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον Αμερικανό δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ, σε μία λαμπερή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Buongiorno», το ζευγάρι θα ανταλλάξει όρκους αγάπης παρουσία εστεμμένων και φίλων από διάφορα μέρη του κόσμου, σε έναν γάμο που θα προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας.
Η νύφη, Θεοδώρα, θα φορέσει ένα εντυπωσιακό νυφικό δημιουργημένο από τη διάσημη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη. Το νυφικό της θα είναι εμπνευσμένο από εκείνο που φόρεσε η μητέρα της, Άννα Μαρία, στον δικό της γάμο, καθώς η σχεδιάστρια αποτελεί αγαπημένη επιλογή της τέως βασίλισσας για επίσημες εμφανίσεις.
Η σχέση της Θεοδώρας με τον Μάθιου ξεκίνησε το 2016, και ενώ είχαν ήδη προγραμματίσει τον γάμο τους δύο φορές, αναγκάστηκαν να τον αναβάλουν. Τελικά, η μεγάλη ημέρα τους έφτασε και θα παντρευτούν στις 28 Σεπτεμβρίου. Κατά την τελετή, ο αδερφός της Θεοδώρας, Παύλος, θα την συνοδεύσει, προσθέτοντας έναν ακόμα συγκινητικό τόνο σε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα.
Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 η Άννα Μαρία, παντρευόταν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών, εκείνη ήταν μόλις 18 χρονών (όρος του πατέρα της ήταν να κλείσει τα 18 της χρόνια) και εκείνος ήταν 24 ετών.
Η πριγκίπισσα της Δανίας φορούσε ένα υπέροχο νυφικό του Δανού σχεδιαστή Holger Blom εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Το ζευγάρι έζησε μαζί για 58 χρόνια, ως τον θάνατο του Κωνσταντίνου.
Η Άννα Μαρία και ο Κωνσταντίνος είχαν γνωριστεί το 1957, όταν εκείνη ήταν 11 ετών και ο Κωνσταντίνος, δόκιμος της Ναυτικής Σχολής ήταν 17 ετών. Συναντήθηκαν για μια φορά ακόμη, μετά από δύο χρόνια, όταν η Άννα Μαρία έγινε 15 χρονών, ο Κωνσταντίνος είδε τη φωτογραφία της σε ένα περιοδικό και θρυλείται πως είπε τότε στον πατέρα του πως αυτή είναι η κοπέλα που θέλει να παντρευτεί.
Τώρα ο Ανδρέας Μέγγος έγραψε για το νυφικό της που βρέθηκε στο Τατόι:
“Ιδού το νυφικό της Βασίλισσας Άννας-Μαρίας που βρίσκεται στο Τατόι, όπου πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων της ελληνικής βασιλικής οικογένειας που συντηρούνται και φυλάσσονται εκεί. Ίσως θα εκτίθεται και αυτό στο Μουσείο, Ανάκτορο του Τατοΐου, κάτι για το οποίο δεν συμφωνώ. Θα ήταν πρέπον από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας και του υπουργείου πολιτισμού να επιστραφεί το νυφικό στη Βασίλισσα Άννα-Μαρία. Είναι ένα ιδιαίτερα προσωπικό κειμήλιο από την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της, την πιο ευτυχισμένη μέρα μιας γυναίκας που παντρεύεται τον άνδρα που αγαπά” γράφει ο Ανδρέας Μάγγος.
Και συνεχίζει λέγοντας: “Η Άννα-Μαρία ήταν 18 ετών και 18 ημερών στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, την ημέρα του γάμου της. Το ιβουάρ νυφικό της ήταν σε σχετικά λιτή γραμμή, που ακολουθούσε τις καμπύλες του σώματος της, του Δανού σχεδιαστή Holger Blom, απο ματ σατέν, με οβάλ ντεκολτέ ”χαμόγελο” μπρος και πίσω, μακρύ με πολύ μακριά ουρά. Είχε ένα κόψιμο κάτω από το στήθος με μια φάσα σε σχήμα ανάποδου ”ανοιχτού V”, που το έκανε πιο κομψό και αναδείκνυε το νεανικό σώμα της. Τρείς μικρές ανοιχτές πιέτες στο πάνω μέρος της κάθε πλευράς του “V” που ”κοιτούσαν” από ”το κέντρο προς τα έξω”, βοηθούσαν να σχηματιστεί καλύτερα το στήθος. Μπροστά, κάτω από τη φάσα υπήρχε ένα άνοιγμα και τα δύο φύλλα που σχηματίζονταν κατέληγαν στον ποδόγυρο με στρογγυλάδες και απο μέσα εμφανιζόταν μια δεύτερη φούστα. Τα φύλλα αυτά ήταν ρελιασμένα περιμετρικά με φαρδιές φάσες διαφορετικού υφάσματος στο ίδιο χρώμα. Λίγο πιο πάνω απο τη μέση και πίσω, ξεκινούσε δεύτερη ουρά που φτάνοντας τα 6 μέτρα μήκος, φάρδαινε και τελείωνε κι αυτή με στρογγυλάδες στις δυο γωνίες. Τα μανίκια ήταν 3/4. Δεν φορούσε γάντια, μόνο ένα μεγάλο διαμαντένιο σταυρό στο λαιμό με κοντή αλυσίδα”.
Όσον αφορά την τιάρα ο Ανδρέας Μάγγος γράφει: “Στο κεφάλι φορούσε την τιάρα του Χεδίβη της Αιγύπτου, δημιουργία του Καρτιέ που είχαν φορέσει όλες οι πριν απο εκείνην, μετά την μητέρα της, Βασίλισσα Ίνγκριντ της Δανίας απόγονοι, την ημέρα του γάμου τους. Το μακρύ μέχρι το πάτωμα πέπλο ήταν από χειροποίητη Ιρλαδέζικη δαντέλα το κέντημα της οποίας ερχόταν σε αντίθεση με την λιτή γραμμή του φορέματος, στολίζοντας το μοναδικά. Το σχέδιο του νυφικού είχε κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την ημέρα του γάμου….και μετά… μετά όλοι συμφώνησαν ότι ήταν υπέροχο, υπέρκομψο, παραμυθένια μεγαλοπρεπές στην απλότητα του, ιδανικό για μια 18χρονη βασίλισσα με καλό γούστο και σωστή αισθητική. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1964 έγινε στην ηλιόλουστη και σημαιοστολισμένη Αθήνα ο τελευταίος βασιλικός γάμος στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Β’ της Ελλάδος παντρεύεται την Άννα-Μαρία, πριγκίπισσα της Δανίας”.