Η Ελένη Μενεγάκη κάθε Χριστούγεννα μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει με τις κόρες της μία υπέροχη συνταγή, έτσι και φέτος θα μοσχομυρίσει το σπιτικό της στα Μελίσσια.
Μπορεί η παρουσιάστρια πολλές φορές μέσα από τις εκπομπές της να έχει αναφέρει ότι δεν φτιάχνει γλυκά, όμως τις μέρες των γιορτών κάνει μία εξαίρεση και μπαίνει στην κουζίνα με τις τρεις κόρες της, Λάουρα, Βαλέρια και Μαρίνα, και δημιουργούν λαχταριστές λιχουδιές.
Ποια είναι η υπέροχη συνταγή που φτιάχνει κάθε χρόνο με τα κορίτσια της;
Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συνταγή δεν είναι άλλη από τα λαχταριστά και πεντανόστιμα τρουφάκια που κάθε τέτοιες ημέρες κάνει στο σπίτι της παρέα με τις κόρες της.
Πέρσι μάλιστα τέτοια εποχή την είχε κάνει ζωντανά στο πλατό της και μας είχε ενθουσιάσει. Μπορεί λοιπόν τα κλασσικά γλυκά τις μέρες των γιορτών να είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, όμως η Ελένη με τα κορίτσια της φτιάχνουν τρουφάκια.
Για τη συνταγή της θα χρειαστείτε:
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια βούτυρο για ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά
150 γραμμάρια βούτυρο κλασσικό τα βάζετε σε ένα τηγάνι και όταν αυτά ενοποιηθούν σε χαμηλή φωτιά βάζετε αν θέλετε λίγο ξύσμα πορτοκάλι
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
450 γραμμάρια μπισκότα της αρεσκείας σας χοντροκομμένα
1 βανίλια
λίγο κονιάκ αν θέλετε, ½ σκόνη κανέλα…
Αφού ενοποιηθεί και γίνει μία ωραία μάζα, το βάζουμε σε ένα μπολ και μέσα στο ψυγείο, το αφήνουμε για αρκετή ώρα και μετά το βγάζουμε. Το μείγμα θα είναι σαν πλαστελίνη και κάνουμε μικρές μπάλες.
Για την επικάλυψη ο καθένας μπορεί να βάλει ότι θέλει, η Ελένη έβαλε τρούφα χρωματιστή.