Η Έλενα Ακρίτα με αφορμή τον βασιλικό γάμο του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνα Φλορ, το περασμένο Σάββατο, εξηγεί γιατί η οικογένεια του τέως βασιλιά βρίσκεται στη γαλαρία της ιεραρχείας.
Το περασμένο Σάββατο, η Αθήνα υποδέχθηκε τους λαμπερούς εκπροσώπους των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, οι οποίοι παραβρέθηκαν στον θρησκευτικό γάμο του μικρότερου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνα Φλορ, που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών.
Η Έλενα Ακρίτα στο δεύτερο επεισόδιο του Podcast της στο NEWS 24/7 σχολιάζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο το ευχάριστο γεγονός και εξηγεί γιατί η τέως βασιλική οικογένεια των Γλύξμπουργκ βρίσκεται στην ουρά της ιεραρχείας.
“Καλέ είχαμε και γάμους βασιλικούς, βασιλικός δηλαδή τρόπος του λέγειν, διότι ούτε βασιλεία έχουμε ούτε μοναρχία έχουμε ούτε κανέναν από αυτούς έχουμε, όλοι αυτοί έχουν φύγει από τη ζωή μας ευτυχώς, γιατί η χώρα αυτή έχει υποφέρει τα πάνδεινα κάτω από τη μοναρχία – δυναστεία τους, όποιος θέλει να διαβάσει λίγο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας και τα ‘καμώματα’ όλων αυτών των τύπων και κυρίως της Φρειδερίκης, αυτής της άθλιας, αδίστακτης γυναίκας, θα μάθει πολλά και θα ενημερωθεί για πολλά και ίσως θα εξηγήσει και γιατί είμαστε σήμερα εδώ που είμαστε.
Όλες οι βλαχοσικάτες έπαθαν ένα ταράκουλο και όταν βλαχοσικάτες δεν το λέω με την έννοια ότι οι βλάχοι είναι ένας λαός, όχι ξέρετε τι εννοώ, βλαχοσικάτες του κερατά. Αυτές που βάζουν τα ‘τέρατα’, την Άρτα και τα Γιάννενα πάνω τους και πηγαίνουν σε αυτούς τους γάμους… φώναξαν λέει και βασιλείς και υψηλά ιστάμενους εστεμμένους, τίποτα το σόι τους φώναξαν. Ο τέως, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ φώναξε την αδερφή του, που είναι μια συμπαθέστατη κυρία, η Σοφία, την οποία λατρεύουν οι Ισπανοί. Όμως πρέπει να σας πω ότι όλοι αυτοί που στήθηκαν με τα κανάλια απέξω και έβγαλαν όλα τα βλαχομπαρόκ που φορούσαν πάνω τους και έκαναν και ρεπορτάζ ‘έρχεται ο πρίγκιπας, αχ…’, ποιος πρίγκιπας παιδιά;
Θέλω να σας πω κάτι και συγγνώμη αν σας χαλάω σε κάποιους φιλοβασιλικούς το αφήγημα, αλλά πιο ντεκλασέ και τριτοδεύτερη βασιλική οικογένεια από τη δική μας τους Γλύξμπουργκ, δεν υπάρχει! Μη βλέπετε που εμείς νομίζουμε ότι είναι κάποιοι, αυτοί οι τύποι, όποιος διαβάσει, έρχονται κατ’ αρχάς από δουκάτα. Έχουν δηλαδή μια πόλη στη Γερμανία ή στην Αυστρία, λέει δούκας του τάδε, δεν είναι από βασιλικές οικογένειες, δεν είναι το γαλαζοαίματο το αίμα το φοβερό. Παράδειγμα, ένα από τα πιο βαριά βιογραφικά στην ιστορία των γαλαζοαίματων της Ευρώπης είναι ο Ερρίκος του Χουάν Κάρλος, της Ισπανίας και μετά είναι της Αγγλίας, κλπ.
Οι δικοί μας είναι ο κατιμάς, κάτω κάτω, στον πάτο δεν τους ήθελε κανείς να τους παντρευτεί αυτούς, εννοώ τον Παύλο, τη Φρειδερίκη και όλα αυτά. Ζούσαν σε κάτι κάστρα, σε κάτι δουκάτα, ήταν οι πίσω πίσω, η γαλαρία της ιεραρχίας και δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας παντρεύτηκε την τότε πριγκίπισσα Σοφία, όπου ζήτησε μια τεράστια προίκα που κανείς ποτέ δεν έμαθε το ακριβές ύψος, τι συνέβη; Μπήκαν οι δυο οικογένειες στο τεράστιο αλισβερίσι, αυτό που έκαναν παλιά στα χωριά, όμως ο Χουάν Κάρλος ήταν τότε έκπτωτος πρίγκιπας ενώ η Σοφία είχε το ατού ήταν εν ενεργεία πριγκίπισσα, η μαμά της και ο μπαμπάς της ήταν οι βασιλιάδες της Ελλάδας. Αυτό της έδινε έναν πόντο, αλλά από την άλλη έχανε αυτόν τον πόντο γιατί όπως είπαμε, εκείνη ανήκε σε μια οικογένεια, σε έναν οίκο που βρισκόταν στα κατακάθια της ιεραρχίας, ενώ ο Χουάν Κάρλος ανήκε στο top of the top, δηλαδή στο πιο γαλάζιο αίμα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Και έτσι, δώσαμε στον Χουάν Κάρλος για να πάρει τη Σοφία μας, έτσι την έλεγαν τότε, την προίκα για την οποία χύθηκε αίμα στους δρόμους, έγιναν πάρα πολλές διαδηλώσεις και γράφτηκε με μελανά χρώματα στην ιστορία μας και την οποία τότε, είναι λυπηρό αλλά πρέπει να τα λέμε όλα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά από αφόρητες πιέσεις της Φρειδερίκης παρέκαμψε περίπου το Σύνταγμα και τους νόμους, δεν το πέρασε καν από τη Βουλή και την έδωσε, βυθίζοντας μια ήδη βυθισμένη χώρα στη φτώχεια και στην ανέχεια, ακόμα πιο βαθιά.
Αυτό που έκαναν δηλαδή, ήρθαν όλο το ντεκαντάνς της Ελλάδας.
Τα παιδιά του Γλύξμπουργκ από ότι έχω καταλάβει το επάγγελμά τους είναι να παντρεύονται δισεκατομμυριούχες. Και η πρώτη, η Μαρί Σαντάλ, η άλλη μια πολύ όμορφη (η Τατιάνα Μπλάτνικ) που παντρεύτηκε ο δεύτερος και τώρα η τρίτη, η Νίνα Φλορ, που το όνομά της εμένα μου θυμίζει αποσμητικό. “Αποσμητικό Νίνα Φλορ. Για να αισθάνεστε πάντα δροσερές”. Τι ντροπή;”