Η Ελένη Μενεγάκη στα 53 της χρόνια, διατηρεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά της ελληνικής showbiz και αυτό το οφείλει κυρίως στην ισορροπημένη διατροφή που ακολουθεί.
Όπως έχει πει η ίδια δεν κάνει κάποια συγκεκριμένη δίαιτα απλά όταν βλέπει ότι «ξεφεύγει», προσέχει τα γεύματα της και τις τροφές που επιλέγει.
Η Ελένη Μενεγάκη μέσα από την εκπομπή της «Ελένη» μοιράζεται συχνά με τους τηλεθεατές διάφορες καθημερινές της συνήθειες, μιλά για τα αγαπημένα της φαγητά και τις τροφές που λατρεύει να τρώει κατά την διάρκεια της ημέρας.
Πρόσφατα η λαμπερή παρουσιάστρια αποκάλυψε τι είναι αυτό που έχει αφαιρέσει από την διατροφή της, επειδή της προκαλεί πρόβλημα.
Ο λόγος για την γλουτένη, που βρίσκεται κυρίως στο ψωμί, στις φρυγανιές, στα παξιμάδια, στα δημητριακά, στα ζυμαρικά, στα αρτοπαρασκευάσματα κ.α.
Η γλουτένη μπορεί να δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στην αρτοποιία αλλά σε μια ομάδα ανθρώπων δημιουργεί δυσανεξία που ονομάζεται κοιλιοκάκη και στομαχο-εντερικά προβλήματα.
Συνήθως οι άνθρωποι που παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη, μπορούν να καταναλώσουν άλλες τροφές, που είναι επίσης πλούσιες σε άμυλο/υδατάνθρακες, όπως ρύζι, καλαμπόκι, κεχρί, κινόα και φαγόπυρο είτε ολόκληρους τους καρπούς, είτε ως αλεύρια.