Η Έλλη Κοκκίνου αγαπάει την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική και αυτό φαίνεται στην εμφάνισή της, καθώς διαθέτει ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά της ελληνικής σόουμπιζ.
Ειδικότερα, εδώ και αρκετά χρόνια, η τραγουδίστρια έχει υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, για να παραμένει σε φόρμα και για να έχει έναν υγιή οργανισμό.
Η 52χρονη τραγουδίστρια πολλές φορές έχει αναφερθεί στο ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί και στις τροφές που επιλέγει, ενώ στο παρελθόν, είχε υπογραμμίσει πως έχει κόψει τελείως τη γλουτένη, η οποία βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά.
Η Έλλη Κοκκίνου ακολουθεί μια διατροφή που βασίζεται στην κατανάλωση αποκλειστικά και μόνο τροφίμων που δεν περιέχουν τη γλουτένη ως συστατικό τους.
Έτσι, απαγορεύονται το πλιγούρι, το αλεύρι, η φαρίνα, το σιμιγδάλι, το σιτάρι και ό,τι παρασκευάζεται από αυτά, ορισμένα τυριά, κατεργασμένα κρέατα και αλλαντικά που δεν αναφέρουν τη σύστασή τους.
Επίσης, απαγορεύονται το κανονικό ψωμί, τα μακαρόνια που περιέχουν γλουτένη, τα διάφορα σνακ που κυκλοφορούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά και αλκοολούχα ποτά, όπως η μπύρα, το ουίσκι και η βότκα, το λευκό ξίδι, ορισμένα μπαχαρικά και καρυκεύματα κατεργασμένα, έτοιμες σάλτσες, αλλά και κάθε είδους επιδόρπιο και γλυκά εμπορίου.
«Μπορεί να ακούγεται δύσκολο όλο αυτό το διατροφικό πλάνο, αλλά πλέον δεν το κάνω μόνο για την εμφάνισή μου, αλλά και για λόγους υγείας», κατέληξε η Έλλη Κοκκίνου.
Πρωινό: 2 αβγά και 1 ολόκληρο ασπράδι, 150 γρ. ντομάτα, 40 γρ. τυρί light ή 30 γρ. Κουάκερ χωρίς γλουτένη, 200 γρ. γάλα με λιγότερη λακτόζη (ή σόγιας) και 15 γρ. σταφίδες
Δεκατιανό: 1 τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών ή 20 γρ. ξηρούς καρπούς ανάλατους με γιαούρτι 2%.
Μεσημεριανό: Μακαρόνια μόνο με λάδι και λίγη σάλτσα ντομάτας ή ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι με πατάτες στον ατμό ή με σαλάτα
Βραδινό: 150 γρ. μήλο και 200 γρ. γάλα με λιγότερη λακτόζη (ή σόγιας) ή 2 φρυγανιές με τυρί ή κράκερ ή γιαούρτι 2% με 2 κράκερ