Η Έλλη Κοκκίνου παρά τα 52 της χρόνια, διαθέτει ένα καλογυμνασμένο σώμα, αποτέλεσμα υγιεινής διατροφή και γυμναστικής, το οποίο ζηλεύουν πολύ νεότερες γυναίκες.
Κάθε καλοκαίρι, η τραγουδίστρια δημοσιεύει φωτογραφία της με μαγιό στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και αποδεικνύει ότι δεν σταματά στιγμή να γυμνάζεται και να προσέχει την εμφάνισή της.
Οι ακόλουθοί της στα social media, βλέπουν πως η Έλλη Κοκκίνου διαθέτει πολύ καλοσχηματισμένους κοιλιακούς και πολύ γυμνασμένα πόδια.
Παρά το γεγονός πως είναι μητέρα ενός έφηβου αγοριού και οι επαγγελματικές υποχρέωσες της είναι αυξημένες, πάντα θα βρει χρόνο για έστω και λίγη γυμναστική.
Όπως είχε υπογραμμίσει στο logodiatrofis.gr «στην αρχή της καριέρας μου ήμουν αρκετά κιλά παραπάνω σε σχέση με σήμερα. Νομίζω, γύρω στα 20! Τελικά κατάφερα να τα χάσω με πάρα πολλή γυμναστική και καλή, ποιοτική διατροφή».
Πρωινό:
2 αβγά και 1 ολόκληρο ασπράδι
150 γρ. ντομάτα
40 γρ. τυρί light ή 30 γρ. Κουάκερ χωρίς γλουτένη
200 γρ. γάλα με λιγότερη λακτόζη (ή σόγιας) και 15 γρ. σταφίδες
Δεκατιανό:
1 τοστ με γαλοπούλα
τυρί χαμηλών λιπαρών ή 20 γρ. ξηρούς καρπούς ανάλατους με γιαούρτι 2%.
Μεσημεριανό: Μακαρόνια μόνο με λάδι και λίγη σάλτσα ντομάτας ή ψητό κρέας ή κοτόπουλο ή ψάρι με πατάτες στον ατμό με σαλάτα
Βραδινό:
150 γρ. μήλο
200 γρ. γάλα με λιγότερη λακτόζη (ή σόγιας) ή 2 φρυγανιές με τυρί ή κράκερ ή γιαούρτι 2% με 2 κράκερ
Αυτά που «απαγορεύονται» είναι η γλουτένη, το πλιγούρι, το αλεύρι, η φαρίνα, το σιμιγδάλι, το σιτάρι και ό,τι παρασκευάζεται από αυτά. Ακόμη, αποφεύγει τα τηγανητά, ορισμένα τυριά, κατεργασμένα κρέατα και αλλαντικά που δεν αναφέρουν τη σύστασή τους.
Φυσικά, η διατροφή της δεν περιλαμβάνει το κανονικό ψωμί και τα μακαρόνια που περιέχουν γλουτένη, ούτε αλκοολούχα ποτά όπως η μπύρα, το ουίσκι και η βότκα.
Στο περιοδικό «Εγώ» είχε επισημάνει η Έλλη Κοκκίνου «συνήθως γυμνάζομαι 5 φορές την εβδομάδα και το καλοκαίρι 4. Στο παρελθόν, όταν είχα πάρει 22 κιλά κι έβλεπα ότι δεν απέδιδαν οι δίαιτες, άρχισα να περπατάω κάθε ημέρα από την Γλυφάδα έως την Βάρκιζα, περίπου τέσσερις ώρες. Όποιος θέλει κι προσπαθεί τα καταφέρνει, αρκεί να έχεις δίπλα σου ανθρώπους να σε συμβουλεύουν σωστά. Όλο αυτό ξεκίνησε από μία έντονη στεναχώρια που πέρασα και μου προκάλεσε μία ορμονική διαταραχή, η οποία εξελίχθηκε σε υποθυρεοειδισμό. Ήταν μία αλυσίδα πραγμάτων. Πρέπει να προσέχουμε την ψυχολογία μας».