Με μια λεπτομερή ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram, η Εριέττα Κούρκουλου επιθυμούσε να εκφράσει τις σκέψεις της σχετικά με το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από το έντονο επεισόδιο με υπάλληλο του αεροδρομίου.
Στην εν λόγω ανάρτηση, η κ. Κούρκουλου αναφέρεται στη συμπεριφορά των ατόμων με εξουσία και πλούτο προς τους άλλους, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για τον τρόπο που ο γιος της θα δράσει όταν φτάσει στην ενηλικίωση.
Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό της στο instagram θέλησε η Εριέττα Κούρκουλου να εκφράσει τις σκέψεις της για το επεισόδιο με τον τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και τον υπάλληλο του αεροδρομίου, που οδήγησε τον πρώτο στην αποπομπή από τη Νέα Δημοκρατία.
Στην ανάρτησή της, η Εριέττα Κούρκουλου κάνει αναφορά στο πώς οι άνθρωποι που κατέχουν θέσεις εξουσίας και χρήματα συμπεριφέρονται στους υπόλοιπους ενώ εκφράζει και το άγχος της για το πως θα φέρεται ο δικός της γιος όταν μεγαλώσει.
«”Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”», Εκτός από την αηδία που μου προκαλεί η συγκεκριμένη φράση, αντικατοπτρίζει την βαθιά προβληματική νοοτροπία που κυριαρχεί όπου υπάρχει «δύναμη», είτε αυτή είναι οικονομική, είτε πολιτική, είτε θεσμική. Όμως εάν ένας απλός άνθρωπος έχει ευθύνη στο πώς συμπεριφέρεται, ή στο πώς μεγαλώνει τα παιδιά του, τότε εμείς που έχουμε επιρροή και δύναμη, έχουμε πενταπλάσια ευθύνη.
Την ευθύνη να μεγαλώσουμε παιδιά που σέβονται τον διπλανό τους και χρησιμοποιούν την δύναμή τους για καλό. Παιδιά που κατανοούν ότι είναι όλοι ίσοι – από τον σερβιτόρο που τους εξυπηρετεί σε κάποιο μαγαζί, μέχρι τον επιχειρηματία ή τον πολιτικό με τον οποίο μπορεί να κάνουν μια συνάντηση.
Παιδιά που συμπεριφέρονται το ίδιο σε όλους – ίσως και λίγο ομορφότερα σε εκείνους που δουλεύουν για έναν βασικό μισθό.
Καμιά φορά φοβάμαι πώς θα βγει το δικό μας παιδί που μεγαλώνει με τόσα προνόμια, αλλά μετά σκέφτομαι τους γονείς μου και καθησυχάζομαι γιατί γνωρίζω ότι δεν είχα καμία ελπίδα να μην βγω καλό παιδί. Το ίδιο ελπίζω να ισχύσει και για τον Νίκο. Υπάρχει τεράστια βρώμα στο χρήμα και την εξουσία, όμως δεν είναι το χρήμα, ούτε η εξουσία που την δημιουργεί.
Τα δύο αυτά «εργαλεία» δίνουν απλά μεγαλύτερη ελευθερία στον καθένα να κάνει ότι γουστάρει – το τι γουστάρει να κάνει είναι ανεξάρτητο. Ο κομπλεξισμός, η αγένεια και η ανασφάλεια είναι πηγαία και υπάρχει σε όλες τις τάξεις. Υπάρχουν βέβαια και καλοί άνθρωποι με χρήματα και εξουσία – καταπληκτικοί άνθρωποι, όμως είναι λίγοι και σπάνια ακούμε για το έργο τους γιατί πολύ απλά δεν το κάνουν για να ακουστούν. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που προέρχομαι από τέτοιους ανθρώπους. Όσο για τους υπόλοιπους; Η αλήθεια πάντα βγαίνει προς τα έξω. Κοντός ψαλμός» έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.
Στα πλαίσια των επισήμων εγκαινίων του Πύργου του Πειραιά, χθες το βράδυ η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη.
Το εντυπωσιακό “κτίριο-φάντασμα”, που επί μισό αιώνα συνέβαλε στην μυθική ατμόσφαιρα του μεγαλύτερου λιμανιού επιβατών στην Ευρώπη, αναγεννάται τώρα ως ο πρώτος ψηφιακός, “πράσινος” ουρανοξύστης της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας την καταξίωση της πόλης ως κέντρο ναυτιλιακής και εμπορικής δραστηριότητας.
Για την εμφάνισή της, η κ. Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέλεξε ένα κομψό μαύρο κοστούμι, τονίζοντας την κομψότητα και την αισθητική της. Τα μαλλιά της περιποιημένα, με απαλές μπούκλες, ενώ το μακιγιάζ της ήταν εντυπωσιακό και άψογα εφαρμοσμένο.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο γεγονός, η κ. Κούρκουλου Λάτση φόρεσε ένα μαύρο T-shirt με την επιγραφή “Free Palestine”, αποστέλλοντας ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης. Η επιλογή αυτή αποδεικνύει την διακριτική της διαδήλωση για τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα.
Στη συνέχεια, η ίδια δημοσίευσε μια εντυπωσιακή φωτογραφία, αποτυπώνοντας το λαμπερό της μακιγιάζ και το στιλ της. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στο βεστιάριό της, παρουσιάζοντας προσωπικές στιγμές και μια εντυπωσιακή συλλογή από γόβες.
Η ίδια έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της:
“Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις ζωές μας. Δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα πέπλο πόνου και μαυρίλας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν κάτι μας έμαθε ο πόλεμος στην Γάζα είναι ότι υπάρχουμε από τύχη. Μπορούμε και αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας από τύχη. Μέχρι κάποιος να αποφασίσει ότι οι ζωές μας δεν έχουν αξία. Ότι είμαστε ένας αριθμός – μια παράπλευρη απώλεια.
Αν κάτι μας έμαθε ο πόλεμος στην Γάζα και όχι μόνο, είναι ότι νόμοι και όρια δεν υπάρχουν. Μπροστά στο συμφέρον κάθε ίχνος ανθρωπιάς χάνεται και ακόμα και η σφαγή μικρών παιδιών δικαιολογείται απόλυτα – “η κόκκινη γραμμή δεν έχει ξεπεραστεί λέει” – μέχρι να αποκεφαλιστεί το δικό τους παιδί βέβαια. Εκεί το παιχνίδι αλλάζει γιατί για εκείνους δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία. Κάποιες είναι αναλώσιμες.
Αυτό που κάνει ο Νετανιάχου στην Γάζα γιατί δεν έχει χαρακτηριστεί “τρομοκρατία”; Γιατί είναι λευκός; Επειδή δεν είναι Μουσουλμάνος; Έτσι ακριβώς χτίζεται το ψέμα, το μίσος, ο ρατσισμός.
Όσο για εμάς στην μικρή Ελλαδίτσα; Δεν λέμε κουβέντα. Γιατί είμαστε φιλοαμερικανοί – ή αλλιώς χέστες. Όμως η ρόδα γυρίζει και το να βρεθούμε σε αντίστοιχη θέση στο μέλλον δεν αποκλείεται. Τότε τι θα πούμε; Ότι είναι απάνθρωπο που δεν έρχεται κανείς να μας σώσει; Αφού ούτε εμείς πήγαμε. Αφού και εμείς γυρίσαμε το βλέμμα.
Η καθημερινότητά μας δεν μπορεί να σταματήσει, όμως μπορούμε να φροντίσουμε έτσι ώστε να μην ξεχνάμε και ακόμα καλύτερα να ενοχλούμε και λίγο αυτούς που προσπαθούν να ξεχάσουν – επιμένουν να ξεχνούν. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε κάτι, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από το να μένουμε άπραγοι.
#freepalestine”