Ο Χρήστος Λούλης ήρθε στον κόσμο στις 10 Απριλίου 1976. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά οικονομικά, αλλά εγκατέλειψε τη σχολή για να σπουδάσει υποκριτική στο Ελληνικό Θέατρο Τεχνών στα 20 του, απ’ όπου αποφοίτησε το 1999.
Της: Έπη Τρίμη
Ο Χρήστος Λούλης έχει συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.Το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Χορν. Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Οι σκλάβοι στα δεσμά τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.Ο ταλαντούχος ηθοποιός δήλωσε ότι ο ίδιος ο χώρος της υποκριτικής δίνει χαστούκια καθώς όταν έρχεται η στιγμή να συνεργαστεί ένας ηθοποιός με έναν άλλο άνθρωπο για ένα ρόλο βλέπει την ανεπάρκεια του. Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν έχει κάνει ψυχανάλυση και ότι πολλοί το κάνουν λόγω της μόδας.
Μεταξύ άλλων επιτυχιών στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή του το 2019 στην ταινία του Κώστα Γαβρά όπου υποδύθηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη στην ταινία “Ενήλικοι στην Αίθουσα”.
Για την ταινία του Κώστα Γαβρά είπε ότι αυτό που του έκανε εντύπωση στον συγκεκριμένο ρόλο, ήταν «το πώς μαθαίνουμε ότι ένας και μόνο άνθρωπος ευθύνεται για την καταστροφή μιας χώρας, η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται στη μέση».
«Ο Γαβράς δεν ασχολήθηκε με τον Βαρουφάκη γιατί είναι φίρμα. Τον αντιπαθείς ή τον συμπαθείς τον Γιάννη» είπε.
Ομολόγησε πώς πολιτικά βρίσκεται αντίθετα από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος, όπως είπε, τον βοήθησε παρά πολύ να καταλάβει τον ρόλο του. Μάλιστα είπε ότι τον παρακολουθούσε για χρόνια, οπότε ήταν σαν να τον ήξερε.
Μάλιστα είπε πως πέρασε ένα ολόκληρο βράδυ μαζί του στο σπίτι του, όπου μίλαγαν μέχρι τις 6 το πρωί, πίνοντας ουίσκι και εκεί κατάφερε «να καταλάβει το πάθος του Γιάνη».
Όταν ήμουν πιτσιρίκι, πήγαινα μόνος μου στο σχολείο με τα πόδια
Σήμερα ποιο παιδί πάει μόνο του στο νηπιαγωγείο; Μου αρέσουν ο αέρας και οι ρυθμοί της Αθήνας, απλώς έχει καταντήσει μια βίαιη πόλη. Όταν δεν έχεις πεζοδρόμιο να περπατήσεις, όταν ανάβει το πράσινο ανθρωπάκι να περάσεις και κορνάρουν οι οδηγοί, όταν κυκλοφορείς με το ποδήλατο, όταν κλείνει το κέντρο από τις συγκεντρώσεις, όταν μαθαίνεις κάθε μέρα και από ένα καινούργιο οικονομικό μέτρο… φόβος και βία. Όταν δεν υπάρχει λογική, υπάρχει βία. Όταν κάτσεις να κάνεις ένα διάλογο με βάση τη λογική, με στόχο τη σύγκλιση, τη συνεννόηση, τη συνεργασία και τη συμβίωση, τότε η βία υποχωρεί, περιορίζεται. Η βία είναι προϊόν συναισθηματικής φόρτισης. Κι εμείς οι Έλληνες είμαστε άκρως συναισθηματικοί. Δεν είναι πάντα καλό να λειτουργείς μόνο με το θυμικό. Η βία που έχει έξω η ζωή μού προκαλεί αμηχανία. Σταματάει το μυαλό μου. Με τη βία πάνε όλα προς τα πίσω», έχει πει ο Χρήστος Λούλης.
Προσωπική ζωή
Ο Χρήστος Λούλης είναι παντρεμένος με την Κύπρια ηθοποιό Έμιλυ Κολιανδρή από τις 29 Σεπτεμβρίου 2008 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.
Οι επιτυχημένοι ηθοποιοί προσπαθούν να διατηρούν χαμηλούς τόνους στην προσωπική τους ζωή και τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από το μεγάλωμα των παιδιών τους.
Μπορεί οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις να είναι αρκετές, ωστόσο βάζουν πάντα σαν προτεραιότητα τον ποιοτικό χρόνο με τον Αλέξανδρο και την μικρή Σμαράγδα.Για τη σχέση του με τη γυναίκα του, με την οποία είναι μαζί 18 χρόνια, δήλωσε «ζηλιάρης», ενώ είπε πως «οι ηθοποιοί, είμαστε πιο εξοικειωμένοι να βλέπουμε τους συντρόφους μας να τσιλιμπουρδίζουν». «Ήθελα να μην τσακωθώ μπροστά στα παιδιά μου, αλλά δεν το κατάφερα και τελικά κατάλαβα πως καλά έκανα» ανέφερε. «Είμαι εγωιστής, έχω αδικήσει, έχω αδικηθεί και έχω αδικήσει και τον εαυτό μου» παραδέχτηκε.
Δεν θα έκανα ξανά σποτ για την καραντίνα και τον κορωνοϊό
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε μέσα από τηλεοπτική του συνέντευξη στο σποτ που είχε κάνει στην προηγούμενη καραντίνα για τον κορωνοϊό λέγοντας: «Νομίζω πως δεν θα το ξαναέκανα. Όχι επειδή μετάνιωσα που το έκανα αλλά νομίζω πως αν έπαιρνα ξανά μέρος σε ένα σποτ, νομίζω θα αδικούσα το σποτ.
Εγώ έμαθα όλη τη φασαρία και τον χαμό από τα social media, τα οποία έχουν πια πολύ μεγάλη δύναμη. Από ένα σημείο κι έπειτα πιστεύω ότι αυτό που ενδιέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν να κάνουν αντιπολίτευση, παρά να καταγγείλουν τον σεξισμό. Αν ήταν τόσο ευαίσθητοι γι’ αυτό το σποτάκι, θα έπρεπε να ήταν και για πολλές άλλες όψεις της καθημερινότητάς μας. Νομίζω ότι αρκετοί πιάστηκαν από το γεγονός ότι επρόκειτο για κυβερνητική πρωτοβουλία. Φοβάμαι κάθε φορά που η αντιπαλότητα φτάνει στο επίπεδο του φανατισμού ή όταν ο πολιτικός θυμός γίνεται τύφλωση. Γιατί ξέρω ότι τότε δεν πρόκειται να πείσω κανέναν. Από την άλλη, το γεγονός ότι προσφέρθηκα αφιλοκερδώς δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να επικρίνω και εγώ μαζί με άλλους καλλιτέχνες την κυβερνητική πολιτική – στο ζήτημα της επιβίωσης των καλλιτεχνών, λόγου χάρη. Δεν είμαι ούτε με την κυβέρνηση ούτε εναντίον της κυβέρνησης. Νομίζω ότι μπορώ να διακρίνω τα πράγματα. Στο τέλος τέλος, εδώ είμαστε για να συζητήσουμε τα λάθη μας…
Νομίζω πώς αν ξαναέβγαινα να κάνω σποτ θα ήταν πιο πολύ σχόλιο για αυτό που συνέβη πριν παρά το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε τώρα. Νομίζω πως όταν παθαίνει τέτοιο κάζο όπως αυτό που έπαθα εγώ…., όχι πως δεν πιστεύω στην ιδέα της προσφοράς, αλλά δεν νομίζω πως θα είχα να προσφέρω τώρα κάτι», εξήγησε ο Χρήστος Λούλης.
«Δεν με στεναχώρησε με την έννοια, ότι τι έκανα, οι πιο πολλοί άνθρωποι κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε σεξισμός στο σποτάκι αλλά και ακόμα και αυτοί που δεν το κατάλαβαν έχουν τους δικούς τους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με μένα, έχει να κάνει με το δικό τους το μυαλό. Αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι ήμουν για άλλη μια φορά αντικείμενο μίας μεγάλης ανθρωποφαγίας. Οι ίδιοι μου οι συνάδελφοι με κατηγορούσαν ως προδότη», είπε ο ηθοποιός.