aspra-mallia-perissotera-kila-kai-akoma-goiteytikos-etsi-einai-simera-o-spyros-apo-to-tha-vreis-to-daskalo-soy-240412
18:16

Άσπρα μαλλιά, περισσότερα κιλά και ακόμα γοητευτικός: Έτσι είναι σήμερα ο «Σπύρος» από το «Θα βρεις το δάσκαλό σου»

18:16
Νίκη Μουλά

O Γιάννης Δρίτσας, που υποδύθηκε τον Σπύρο στη σειρά «Θα βρεις τον δάσκαλό σου», έχει εγκαταλείψει την Αθήνα και ζει στην Καλαμάτα, εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά συνεχίζει να ασχολείται με την υποκριτική.

Η τελευταία τηλεοπτική δουλειά του ηθοποιού ήταν στα «Κλεμμενα Όνειρα» το 2013 και από τότε έκανε στροφή στη ζωή του, αλλά χωρίς ποτέ να αφήσει την υποκριτική.

Advertisement

Ειδικότερα, συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο, ανεβάζοντας διάφορες θεατρικές παραστάσεις στην Καλαμάτα, είτε ως σκηνοθέτης, είτε ως ηθοποιός.

Advertisement

Advertisement

Ο Γιάννης Δρίτσας αγαπάει το θέατρο

Όπως είχε υπογραμμίσει παλιότερα ο Γιάννης Δρίτσας «η ενασχόληση μου με το θέατρο άρχισε να γίνεται σοβαρή στα μισά του πρώτου έτους. Ήταν άλλη η ιδέα που είχα για το θέατρο. Νόμιζα ότι για να γίνεις ηθοποιός πρέπει να βρεθείς σε μια παρέα, να βρεθεί ένας άνθρωπος να σε βοηθήσει, να σε προωθήσει με κάποιο αντίτιμο κ.λ.π και μετά ανεβαίνεις στη σκηνή και αρχίζεις να παίζεις. Στη σχολή ανακάλυψα ότι η υποκριτική είναι μια πολύ σπουδαία υπόθεση. Οι απαρχές του θεάτρου οφείλονται στην ανάγκη του ανθρώπου να θεραπεύσει την ψυχή του».

Advertisement

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο θέατρο στο έργο “Suburbia” του Μπογκόζιαν, στο θέατρο Φούρνος, με σκηνοθέτη την Ελένη Σκότη, τη σεζόν 1998-1999, ενώ έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο τη σεζόν 1999-2000, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή σειρά του Mega “Για μια θέση στον ήλιο”.

Τη σεζόν 2003-2004 έπαιξε στην κωμική σειρά “Αμαρτίες γονέων”, μαζί με τη Χρυσούλα Διαβάτη και τον Κώστα Βουτσά, ενώ την ίδια περίοδο εμφανίστηκε στις σειρές “Η Νταντά” και “Επτά Θανάσιμες Πεθερές”.

Advertisement

Ακολούθησε ο ρόλος του Λάμπη στο πρώτο κύκλο της σειράς “Βέρα στο δεξί”, ενώ από το 2005 μέχρι το 2007, υποδύθηκε τον Σπύρο στη σειρά “Θα βρεις το δάσκαλό σου”.

Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά του ANT1 “Έρωτας”, ενώ έκανε guest εμφανίσεις στη σειρά “Φίλα το βάτραχό σου”. Τη σεζόν 2008-2009 εμφανίστηκε στη σειρά “Λόλα”, ενώ υπήρξε συμπαρουσιαστής της Βίκυς Καγιά στην εκπομπή “Πρωινός καφές”. Από το 2011 μέχρι το 2013 υποδύθηκε τον καθηγητή Γρηγόρη Γιατράκο στην καθημερινή σειρά του Mega “Κλεμμένα Όνειρα”.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα ο ηθοποιός είχε πέσει θύμα τροχαίου και αναγκάστηκε να φύγει από το σίριαλ.

Το σοκαριστικό τροχαίο του Γιάννη Δρίτσα

Όπως επεσήμανε ο Γιάννης Δρίτσας για το τροχαίο «έφυγα από το σίριαλ με βίαιο τρόπο. Είχα τροχαίο. Ήταν σοβαρό, αλλά εγώ είχα πάθει ελάχιστη ζημιά. Είχα συντριπτικό κάταγμα φτέρνας, το οποίο δεν μου επέτρεπε να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Δεν μπορούσα να περπατήσω καταρχήν για πολύ καιρό. Για να αρχίσω να περπατάω κανονικά χρειάστηκαν πολλοί μήνες. Είχα φύγει από το γύρισμα και πήγαινα προς το σπίτι μου. Κι ενώ πηγαίνω με τη μηχανή σιγά-σιγά γιατί ψιλόβρεχε κιόλας, βλέπω ξαφνικά ένα τζιπ από το αντίθετο ρεύμα να έρχεται κατά πάνω μου. Και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Το τζιπ πέρασε πάνω από την διαχωριστική νησίδα και έπεσε πάνω μου. Τα συγκεκριμένα κλάσματα δευτερολέπτου ήταν μια εμπειρία πάρα πολύ δυνατή. Αυτό που συνέβη εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν πολύ έντονο. Πήγα και ήρθα. Ξαφνικά γίνεται η πρόσκρουση και το επόμενο πράγμα που συμβαίνει είναι εγώ να είμαι στον αέρα, γιατί έφυγα και προσγειώθηκα κάποια μέτρα μακριά και καθώς «πετάω» λέω: “σκέφτομαι, άρα υπάρχω ακόμα”. Πέρασαν όλα από μπροστά μου».

Λίγο πριν φύγει από την Αθήνα, ο ηθοποιός χώρισε από τη σύζυγό του, Δέσποινα Μπαούση, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη, που αποτελούν την πρώτη τους προτεραιότητα.

Ο Γιάννης Δρίτσας σήμερα

Γιάννης Δρίτσας: Ο Πρωινός Καφές με τη Βίκυ Καγιά, οι πετυχημένες σειρές και το άδοξο τέλος στο γάμο του

Ο Γιάννης Δρίτσας γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1968 στην Καλαμάτα όπου και μεγάλωσε. Το 1990 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ξεκινώντας σπουδές πάνω στο αντικείμενο της φυσικοθεραπείας.

Της: Έπη Τρίμη

Παράλληλα ασχολήθηκε με το χορό ενώ το 1994 πέρασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.Ο ίδιος έχει πει σχετικά:”Δεν ήταν παιδικό μου όνειρο να ασχοληθώ με την υποκριτική συγκεκριμένα, όσον αφορά στις καλές τέχνες, αλλά ήθελα να γίνω γλύπτης ή ζωγράφος! Τελικά, εισήχθην στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Καλών Τεχνών. Την ίδια χρονιά, με υποτροφία, με δέχτηκαν στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή». Το αποτέλεσμα ήταν να αφήσω την Καλών Τεχνών, που ήταν παιδικό μου όνειρο, προς χάριν της υποκριτικής”!

Η υποκριτική και η καλλιτεχνική πορεία

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο έργο “Suburbia” του Μπογκόζιαν στο θέατρο Φούρνος με σκηνοθέτη την Ελένη Σκότη τη σεζόν 1998-1999. Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο τη σεζόν 1999-2000 κερδίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα τότε καθημερινή σειρά του Mega Channel Για μια θέση στον ήλιο. Εκεί υποδύθηκε τον Αλέξανδρο Κασιμάτη ένα γόνο μίας πλούσιας οικογένειας που ερωτεύεται μία κοπέλα λαϊκής καταγωγής.

Τη σεζόν 2003-2004 επέστρεψε τηλεοπτικά παίζοντας στην κωμική σειρά Αμαρτίες γονέων μαζί με τη Χρυσούλα Διαβάτη και τον Κώστα Βουτσά ενώ την ίδια περίοδο εμφανίστηκε στις σειρές Η Νταντά και Επτά Θανάσιμες Πεθερές.

Ακολούθησε ο ρόλος του Λάμπη στο πρώτο κύκλο της σειράς Βέρα στο δεξί ενώ από το 2005 μέχρι το 2007 υποδύθηκε τον Σπύρο στην κωμική σειρά του ANT1 Θα βρεις το δάσκαλό σου. Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά του ANT1 Έρωτας ενώ έκανε guest εμφανίσεις στη σειρά Φίλα το βάτραχό σου με τη Σμαράγδα Καρύδη. Τη σεζόν 2008-2009 εμφανίστηκε στη σειρά Λόλα ενώ υπήρξε συμπαρουσιαστής της Βίκυς Καγιά στην εκπομπή Πρωινός καφές.

Από το 2011 μέχρι το 2013 υποδύθηκε τον καθηγητή Γρηγόρη Γιατράκο στην καθημερινή σειρά του Mega Channel Κλεμμένα Όνειρα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με το θέατρο και τη σκηνοθεσία. Ο ίδιος είχε πει σχετικά: “Η ενασχόληση μου με το θέατρο άρχισε να γίνεται σοβαρή στα μισά του πρώτου έτους. Ήταν άλλη η ιδέα που είχα για το θέατρο. Νόμιζα ότι για να γίνεις ηθοποιός πρέπει να βρεθείς σε μια παρέα, να βρεθεί ένας άνθρωπος να σε βοηθήσει, να σε προωθήσει με κάποιο αντίτιμο κ.λ.π και μετά ανεβαίνεις στη σκηνή και αρχίζεις να παίζεις.Στη σχολή ανακάλυψα ότι η υποκριτική είναι μια πολύ σπουδαία υπόθεση. Οι απαρχές του θεάτρου οφείλονται στην ανάγκη του ανθρώπου να θεραπεύσει την ψυχή του”.

Το άδοξο τέλος στο γάμο και η στήριξη στα παιδιά του

Το 2012 ο ηθοποιός Γιάννη Δρίτσα και η σύζυγός του, Δέσποινα Μπαούση  μετά από εφτά χρόνια γάμου αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.Ο ίδιος είχε πει για τα τέκνα του: “Τα παιδιά μου θέλω να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, θέλω να κάνουν στη ζωή τους αυτό που πραγματικά τους γεμίζει και αυτό μέσω του οποίου πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν στους υπόλοιπους ανθρώπους. Θα είμαι εκεί για να στηρίξω τις επιλογές τους και εύχομαι να αξιωθώ να κάνω ακριβώς αυτό.

Προς το παρόν καλά τα πάω. Μου αρέσει που συζητάμε μαζί, λέω τη γνώμη μου, αλλά προσπαθώ να ανακαλύψω τι πραγματικά θέλουν και να τα ωθήσω προς τα εκεί”.