Ο Αλέξανδρος Τζόρβας μετά από μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο του αθλητισμού, ως τερματοφύλακας, αφότου αποσύρθηκε έχει αφοσιωθεί εξ’ ολοκλήρου στην αγροτική ζωή.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το bovary.gr, ο Αλέξανδρος Τζόρβας έχει τα δικά του χωράφια στη Λακωνία, το «Κτήμα Τζόρβα», όπου καλλιεργεί ελιές και παράγει το δικό του ελαιόλαδο. Ακόμη, ασχολείται με την παραγωγή κρασιού.
Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο bovary.gr, μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με την εργασία στην επαρχία.
«Υπήρξα 18 χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Εννέα χρονών βρέθηκα στον Παναθηναϊκό, -από πολύ μικρή ηλικία. Ήμουν από τις ακαδημίες, γέννημα-θρέμμα της αγαπημένης μου ομάδας. Κατάφερα με τα χρόνια να καταξιωθώ σε αυτή την ομάδα, να αγωνιστώ και να υπηρετήσω την Εθνική σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις, -δύο Euro και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Συνέχισα την καριέρα μου για δύο χρόνια στην Ιταλία και κατέληξα στην Ινδία, που ήταν ένας πολύ ωραίος σταθμός. Ήταν μία καριέρα αρκετά έντονη, κουραστική και απαιτητική».
«Σταμάτησα από την ενεργό δράση στα 33 μου, όταν γυρνώντας από την Ινδία ο γιος μου, ο Μάξιμος, είχε αρπάξει το πόδι μου για δύο ημέρες και δεν με άφηνε να κουνηθώ ούτε να πάω από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Εκεί συνειδητοποίησα ότι πρέπει να αφιερώσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο γίνεται στην οικογένειά μου. Και το κατάφερα. Κατάφερα να έχω δύο φανταστικά παιδιά, τα οποία τα διαπαιδαγωγήσαμε με τη σύζυγό μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η καλύτερη ανταμοιβή που παίρνουμε είναι ότι όλοι μας λένε τα καλύτερα για τα παιδιά μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην τερματοφύλακας.
«Ζω ακόμη στην Αθήνα. Η σύζυγός μου έχει το γραφείο της στην Αθήνα και εδώ είναι και τα παιδιά. Είναι αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε μετακίνηση. Εγώ μετακινούμε οδικώς, κάνοντας αυτά τα 330 χλμ. που πρέπει να διανύσω για να βρεθώ στη δουλειά μου πια, πολλές φορές και αυθημερόν. Μπορεί να φύγω 4 το πρωί και να είμαι 4 το απόγευμα πίσω για να προλάβω να δω τα παιδιά μου. Είναι κάτι σύνηθες για μένα» τόνισε ο Αλέξανδρος Τζόρβας.
«Ξεκίνησα το 2016, κάνοντας μια πρώτη συγκομιδή και βλέποντας πώς είναι οι καλλιέργειες. Το 2017 ξεκίνησα να είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Το δικό μου προϊόν είναι πρωτογενές, αγροτικό. Οπότε, αν δεν είμαι πρώτα απ’ όλα αγρότης, δεν θα μπορέσω να το διακινήσω επιχειρηματικά έτσι όπως πρέπει» δήλωσε και πρόσθεσε:
«Η καταγωγή μου είναι από την Κυπαρισσία, από ένα ορεινό χωριό, το Περδικονέρι. Η Μεσσηνία είναι και αυτός ένας πράσινος νομός από τις ελιές. Έχω παιδικά βιώματα από εκεί. Έχω παντρευτεί Λακώνισσα, οπότε βρέθηκα στα μέρη της. Πριν 17 χρόνια που επισκέφθηκα για πρώτη φορά το μέρος, το ερωτεύτηκα. Δεν περίμενα ότι τελειώνοντας την καριέρα μου θα βρεθώ να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι είναι ένας πανέμορφος, παραθαλάσσιος τόπος, διαθέτει επίσης κι ένα μοναδικό μικρό κλίμα παγκοσμίως, το οποίο μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε και να δημιουργήσουμε κορυφαία προϊόντα».
«Έχω μία παραγωγή που έρχεται μέσα από 200 ιδιόκτητα στρέμματα, τα τελευταία 4 χρόνια. Όλα έχουν φτιαχτεί από εμένα. Είναι 4 χρόνια δοκιμών και συντήρησης μεγάλων εξόδων για να βγάλουμε ένα προϊόν προς διάθεση στην αγορά. Έχω μια κάθετη μονάδα παραγωγής, αυτό σημαίνει ότι καλλιεργώ με ακραίο τρόπο, με ό,τι υπάρχει πάνω στην ελιά Καλαμών αλλά και στα αμπέλια και παράγω το προϊόν μου δίνοντάς το σε απευθείας διάθεση προς το κοινό. Μιλάμε για μικρές ποσότητες, μικρές παραγωγές, με μεγάλη προσοχή πάνω στην καλλιεργητική φροντίδα. Το ελαιόλαδο είναι έτοιμο με την ονομασία “Χρυσούν’’».
«Είναι πολύ όμορφα στη φύση. Όμως η κόπωση που δέχεται ένας αγρότης πάνω στο κορμί του και στην ψυχοσύνθεσή του είναι πάρα πολύ έντονη. Είναι μια δουλειά όπου είσαι στη φύση αλλά με μεγάλο ρίσκο, καθώς κάθε αγρότης είναι και επιχειρηματίας. Δαπανά ένα ποσό για να καλλιεργήσει το οτιδήποτε, περιμένει να το πάρει πίσω, που είναι κάτι δύσκολο. Η αγροτική ζωή δεν είναι εύκολη. Εμένα όμως με ευχαριστεί τρομερά να δουλεύω σκληρά στη ζωή μου -το κάνω από μικρή ηλικία. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, δούλευα πάρα πολύ σκληρά. Παίζοντας ποδόσφαιρο δεν πέρασα παιδικές ηλικίες, όπως πρέπει να περάσει ένα παιδί, ήμουν αφοσιωμένος στη δουλειά μου, τους στόχους μου και το όραμά μου. Αυτό με ακολουθεί μέχρι σήμερα, στα 39 μου, όπου δημιουργείται μια δεύτερη ζωή, ένας δεύτερος πρωταθλητισμός. Γιατί σκοπός δεν είναι απλώς να παράξω ένα προϊόν, είναι να παράξω το κορυφαίο προϊόν και θα το πετύχω. Αλλά δεν το πετυχαίνεις από ένα γραφείο, πρέπει να το πετύχεις μέσα στα χωράφια. Να πας νύχτα και να φύγεις νύχτα. Αυτό γίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια».
«Θα πρέπει να καταφέρω εντός 8ετίας να ολοκληρώσω όλες τις μονάδες οι οποίες απαιτούνται για το κτήμα, το οινοποιείο και τις μονάδες για την τυποποίηση του ελαιόλαδου και τις ελιές Καλαμών. Θα είναι τρεις ξεχωριστές. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, πολύ απαιτητικό, καθώς θέλω να πετύχω την πλήρη διαχείριση του προϊόντος κάτω από τη μορφή που θέλω και να τη διαθέσω στην αγορά. Το σημαντικότερο κομμάτι που υπάρχει λέγεται γη, καλλιέργεια, ελιά, αμπέλι. Το προϊόν υπάρχει, είναι εξαιρετικό. Ο στόχος είναι να μπορεί το κτήμα να δημιουργήσει μια μικρή, περιορισμένη παραγωγή που θα καταφέρει να φτάσει ψηλά» κατέληξε.