Ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζλουμίδης ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός Αντύπας γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1954 όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια και αποφοίτησε από το γυμνάσιο της περιοχής και όπως λέει και ο ίδιος: “Είμαι Νεαπολίτης γέννημα, Θεσσαλονίκης θρέμμα”.
Της Έπη Τρίμη
Όπως όλα τα παιδιά έτσι και αυτός είχε ιδιαίτερη αγάπη για το ποδόσφαιρο και θεωρείτο ένα από τα ταλέντα της γενιάς του καθώς αγωνιζόταν στις μικρές ομάδες του Άρη Θεσσαλονίκης με προοπτική να προωθηθεί στην αντρική ομάδα.Παράλληλα όμως είχε και μια άλλη αγάπη,η οποία έμελλε να τον κερδίσει ακόμα και από το ποδόσφαιρο, το τραγούδι.
Στην αρχή ασχολήθηκε όντας αυτοδίδακτος στη σύνθεση τραγουδιών, όμως ύστερα από την έντονη πίεση των φίλων του ότι ¨έχεις ταλέντο στο τραγούδι¨ ο Αντύπας αποκτά καλλιτεχνικό ψευδώνυμο και ξεκινά να τραγουδά σε μπουζούκια της Θεσσαλονίκης περιμένοντας να αρπάξει την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.Και η ευκαιρία αυτή του δίνεται το 1982 στο “Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης” όπου παίρνει μέρος ερμηνεύοντας το τραγούδι “Φύσαγε Θεέ μου, ένας βοριάς” και κερδίζει το τρίτο βραβείο.Από εκεί και πέρα η καριέρα του βορειοελλαδίτη τραγουδιστή παίρνει άλλη τροχιά καθώς την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο “Απελπισμένα σ’ αγαπώ” που έχει την προσωπική του σφραγίδα καθώς έχει κάνει τη σύνθεση των έξι τραγουδιών και την παραγωγή αυτού.
Το 1984 έρχεται η δεύτερη δουλειά του με τίτλο “Είσαι γυναίκα φίλου μου” , αλλά ακόμα ο Αντύπας δεν έχει κάνει το “μπαμ”.
Αυτό έρχεται ένα χρόνο αργότερα όταν και κυλοφορεί ο νέος του δίσκος με τίτλο “Πωλείται και το σπίτι μου” και η καριέρα του απογειώνεται καθώς το ομώνυμο τραγούδι έγινε τόσο μεγάλο σουξέ που τραγουδιέται ακατάπαυστα ακόμα και σήμερα.
Έπωνται και άλλες μεγάλες επιτυχίες αφού γράφουν στίχους γι’ αυτόν αξιόλογοι στιχουργοί της εποχής όπως Γιατράς,Παπαιωάννου, Κωλέτης και μεταγενέστερα ακόμα και ο Γιάννης Πάριος και ο Νίκος Καρβέλας ,Ναταλία Γερμανού. “Απαγορεύεται να σ’ αγαπάω” ,”Ερωτεύομαι” ,”Θα ντυθώ Γαμπρός” ,”Οδηγώ και σε σκέφτομαι” , “Μ΄αγαπάς” ,”Καλησπέρα “Για να μην τρελαθώ” είναι ο κάποιες από τις δισκογραφικές του δουλειές που κάνουν θραύση.
Όπως όλοι ξέρουμε σήμερα θεωρείται από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές.
Ο γάμος
Μέχρι τα τριάντα του ο Αντύπας δήλωνε “GRANDE VALENTINE”. Η ζωή του άλλαξε με το που γνώρισε τη Στέλλα.
Την παντρεύτηκε μέσα σε έξι μήνες, απέκτησαν δυο υπέροχα παιδιά και σήμερα δηλώνει και… παππούς! Παρ´όλα αυτά, εξακολουθεί και παραμένει “Ανεβασμένος” όσο ποτέ.
Σε προσωπικό επίπεδο είναι παντρεμένος και έχει και δυο παιδιά.Συγκεκριμένα ο γιος του Πρόδρομος έχει μπει και αυτός στο χώρο του τραγουδιού και όπως λένε οι φήμες μάλλον θα επιβεβαιωθεί η παροιμία που λέει “το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει”.
Αισθάνομαι –καλλιτεχνικά- δικαιωμένος από τον κόσμο που τόσα χρόνια μου δείχνει εμπιστοσύνη
Αυτό για μένα είναι πιο πάνω κι από όλο το χρυσάφι του κόσμου, είχε πει ο Αντύπας. Πιστεύω ότι έχω πετύχει τους στόχους που είχα θέσει ξεκινώντας. Με τόση δουλειά, άμα δεν έβγαζα και μερικά χρήματα, θα ήμουν άξιος της μοίρας μου.
Ο θάνατος των γονιών του και η έλλειψη διαχείρισης του χαμού της μητέρας του
Στο παρελθόν, μετά τον θάνατο του πατέρα μου και αργότερα της μητέρας μου, που τους υπεραγαπούσα, χρειάστηκε να αποκριθώ πως είμαι καλά είχε πει σε συνέντευξή του ο Αντύπας. Είναι οι 2 φορές που υποκρίθηκα ότι είμαι εγώ, αλλά ήμουν απών. Στη μητέρα μου, μάλιστα, επειδή έφυγε νωρίς και ξαφνικά, δεν μπορούσα να διαχειριστώ τον χαμό της και ανέβαλα εγκαίνια μαγαζιού για ένα μήνα.
Η ερωτική εξομολόγηση θαυμάστριας
Μπροστά στη γυναίκα μου, τη Στέλλα, στο Ποσειδώνιο μια ωραιότατη και γνωστότατη -πλέον- κυρία των Αθηνών, μου έκανε ερωτική εξομολόγηση, είχε πει ο Αντύπας.
Η συγκεκριμένη κυρία ερχόταν με τον σύντροφό της πολλές φορές στο μαγαζί, τον οποίο αργότερα παντρεύτηκε. Στο διάλειμμά μου, τον άφηνε και ερχόταν στο καμαρίνι μου και με «παρενοχλούσε».
Όταν μπαίνει στο καμαρίνι μια γυναίκα -και αυτό στο λέω εμπειρικά- καταλαβαίνεις για ποιο λόγο έχει έρθει. Η κλασική θαυμάστρια βγάζει τη φωτογραφία ή παίρνει το αυτόγραφο και εξαφανίζεται. Η κοπέλα που θέλει μια πιο προσωπική επαφή, ρωτάει: «ο Αντύπας είναι εδώ»; Που θα ήμουν δηλαδή; «Η γυναίκα του είναι και εκείνη εδώ»; Αν της απαντήσουν, «Δεν έχει έρθει απόψε», θα χαμογελάσει και θα πει, «μπορώ να τον δω»; Τόσο απλά! «Όταν δίνεις δικαιώματα, «ανοίγουν» τα στόματα και ακούγονται ονόματα και λόγια που δεν πρέπει»
Εν κατακλείδι ο Αντύπας είναι ένας από τους λίγους Έλληνες τραγουδιστές που καταφέρνουν να διατηρηθούν τόσα πολλά χρόνια στο επίκεντρο της νυχτερινής διασκέδασης ενώ ταυτόχρονα έχει να επιδείξει ουκ ολίγες δισκογραφικές επιτυχίες.