Με αφορμή όλα αυτά που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες με τους Ράδιο Αρβύλα πολλοί αναρωτήθηκαν τι θα έκανε ο Αντώνης Παραράς. Μπορεί ο Αντώνης Κανάκης να περνάει δύσκολες καταστάσεις με την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, όμως στο παρελθόν υπήρξαν δίπλα του και πραγματικοί φίλοι!
Ένας από αυτούς ήταν ο Αντώνης Παραράς. Ο Αντώνης Παραράς ήταν Έλληνας παρουσιαστής του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με την εκπομπή «Comfuzio» στην ΕΤ3 (και εν συνεχεία στο STAR), στην οποία συμμετείχαν και ο Αντώνης Κανάκης και ο Σωτήρης Καλυβάτσης.
Ο Αντώνης Παραράς πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 29 ετών στις 4 Φεβρουαρίου του 1997. Ο Αντώνης Κανάκης και ο Σωτήρης Καλυβάτσης συνέχισαν με την εκπομπή «Α.Μ.Α.Ν.», η οποία στην αρχή θα περιελάμβανε και τον Αντώνη Παραρά. Αυθόρμητα οι τηλεθεατές της εκπομπής έδωσαν στα αρχικά την ερμηνεία Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς. Αργότερα, οι δύο φίλοι αφιέρωσαν την επιτυχία του Α.Μ.Α.Ν. (και του spin-off του, Α.Μ.Α.Ν.: Τα Καθάρματα) στη μνήμη του αδικοχαμένου Παραρά.
Όσοι έχουμε μεγαλώσει στα ’90s, εκτός από το ΑΜΑΝ των Αντώνη Κανάκη και Σωτήρη Καλυβάτση, δεν γίνεται να μην θυμόμαστε (με μια μικρή νοσταλγία προφανώς) και τον προπομπό της ιστορικής αυτής εκπομπής, το ακόμα πιο ιστορικό Cumfuzio!
Στο θρυλικό Cumfuzio, συγκροτήθηκε η «συμμορία» που πρωταγωνίστηκε για χρόνια στο ΑΜΑΝ μόνο που η ηγετική της ομάδα ήταν τριμελής: εκτός από τον Κανάκη και τον Καλυβάτση σε αυτή υπήρχε και ο Αντώνης Παραράς που πέθανε από καρκίνο. Το ΑΜΑΝ μάλιστα αποτελεί έναν φόρο τιμής στον Παραρά: τα αρχικά σημαίνουν Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς. Κάθε χρόνο ο Αντώνης Κανάκης σε ό, τι εκπομπή και να έχει, την ημέρα στη μνήμη του Αντώνη Παραρά ανεβάζει και δείχνει ένα βίντεο με το οποίο εκδηλώνει ότι την αγάπη που του είχε και ότι τον θυμάται ακόμα.
Το Comfuzio αρχικά προβαλόταν στην ΕΡΤ-3 και στη συνέχεια στο Star και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση! Αρχικά την παρουσίαζαν o Αντώνης Κανάκης, ο Σωτήρης Βακάρος, η Νάνσυ Φλωρίδου και ο Μιχάλης Λεάνης και αποτελούσε μια εκπομπή που στόχευε στο να απενοχοποιήσει την εφηβική τρέλα του κοινού μέσω της… νεανικής τρέλας που έβγαζαν απενοχοποιημένα στο γυαλί οι παρουσιαστές της.
Όταν το καλοκαίρι του 1995, έπειτα από ένα χρόνο μετακόμισε στο Star, οι Κανάκης και Παραράς συναντήθηκαν με τον Καλυβάτση και το Comfuzio απογειώθηκε. Έμοιαζε τόσο πρωτοποριακό αυτό που γινόταν, μια εκπομπή που προσομοίαζε με την αισθητική των εκπομπών του MTV αλλά πασπαλισμένη με την ψυχοσύνθεση της Θεσσαλονίκης, που το εφηβικό κοινό της εποχής δεν γινόταν να μην αγκαλιάσει.
Φυσικά, διάφορες μετέπειτα πασίγνωστες φάτσες πέρασαν απο την εκπομπή. Όπως εκείνη του Σερβετά:
Ή του Σεφερλή:
Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως η κουλτούρα του χαβαλέ που έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική τηλεόραση με τους «Απαράδεκτους» και με το «Της Ελλάδος τα Παιδιά» εισέβαλε μέσω του Comfuzio και στον χώρο των ζωντανών show, κορυφαίος εκπρόσωπος των οποίων υπήρξε τότε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.
Ο χαβαλές που εκπροσωπούσαν οι Κανάκης, Καλυβάτσης και Παραράς αποτέλεσε και την συγκρότηση ενός νεανικού κοινού που ένιωθε ότι στο γυαλί δεν έβλεπε πλέον σοβαροφανείς «μεγάλους» αλλά παιδιά σαν τους ίδιους! Κάθε σαββατοκύριακο που το Comfuzio παιζόταν, γινόταν χαμός αναφορικά με το ποιο σχολείο θα παρακολουθήσει ζωντανά από το στούντιο το σόου! Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η παρέα του Comfuzio, αυτή την «επανάσταση» την πέτυχε… κατά λάθος!
Σε αυτή την παρέα ο Αντώνης Παραράς ήταν η ψυχή και το μυαλό. Ο άνθρωπος που στα λίγα χρόνια της τηλεοπτικής του πορείας η οποία διακόπηκε τόσο άδικα και βίαια υπήρξε η προσωποποίηση της αξιοπρέπειας, του σεβασμού και του ήθους. Το αντίθετο δηλαδή απ’ όσα αποδείχτηκε ότι πρέσβευε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος….
Πηγή: athensmagazine.gr