Advertisement
ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία πεντανόστιμα γλυκά ψυγείου που γίνονται σε 5 λεπτά, ιδανικά για αρχάριες

15:02
Newsroom

Γλυκά ψυγείου: Θέλετε να κάνετε νόστιμα, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά γλυκά, αλλά δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε; Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από τρεις υπέροχες συνταγές γλυκών για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Γλυκά ψυγείου: Υλικά για τσιζκεικ

– 225 γρ. κρέμα γάλακτος
– 225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
– 1/3 φλιτζ. χυμός λεμονιού
– 450 γρ. γάλα εβαπορέ
– 15 μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα

Advertisement

Γλυκά ψυγείου: Εκτέλεση συνταγής για τσιζκεικ

– Χτυπάμε κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα και γάλα εβαπορέ στο μίξερ.
– Προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
– Ρίχνουμε το μείγμα σε μαγειρικό σκεύος.
– Πασπαλίζουμε τριμμένα μπισκότα.
– Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 με 12 ώρες.

Advertisement

Γλυκά ψυγείου: Υλικά για σοκολατένιο fudge

– 100 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι (περίπου 5)
– 5 κ.σ. φιστίκια κάσιους
– 4 κ.σ. σταφίδες
– 1 κ.σ. κακάο
– 1/2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη

Advertisement

Γλυκά ψυγείου: Εκτέλεση συνταγής για σοκολατένιο fudge

– Χτυπάμε χουρμάδες, κάσιοους και σταφίδες στο μούλτι.
– Προσθέτουμε βανίλια και κακάο και χτυπάμε.
– Τυλίγουμε το μείγμα σε μεμβράνη.
– Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
– Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ή μακρόστενες μπάρες.

Γλυκά ψυγείου: Υλικά για μπισκοτογλυκό

– 25 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση τύπου Oreo, σπασμένα σε μέτρια κομμάτια
– 60 γρ. φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
– 225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
– 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
– 460 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
– Σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας, σπιτικό ή εμπορίου

Advertisement

Εκτέλεση συνταγής για μπισκοτογλυκό ψυγείου

– Βάζουμε λιωμένο βούτυρο στο πυρέξ.
– Προσθέτουμε θρυμματισμένα μπισκότα στο βούτυρο.
– Απλώνουμε μπισκότα στον πάτο κατά μήκος.
– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για δύο λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί.
– Σε άλλο μπολ, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη άχνη.
– Ρίχνουμε τυρί κρέμα και σαντιγί στο μείγμα.
– Ανακατεύουμε έως την ομογενοποίηση του μείγματος.
– Καλύπτουμε τη βάση, με μπισκότο.
– Περιχύνουμε σιρόπι σοκολάτας ή καταμέλας.
– Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 45 λεπτά.

TAGS:
Advertisement