Υλικά συνταγής:
1 κιλό φύλλο χωριάτικο
1 κιλό σπανάκι
500 γραμμ. πράσα
250 γραμμ. ανθότυρο
2 καρότα, τριμμένα
1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι
Λίγος άνηθος
Λίγος δυόσμος
2 αβγά
½ φλιτζ. λάδι
– Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το καλά στραγγισμένο σπανάκι, τα μυρωδικά, το τριμμένο ανθότυρο, τα αβγά χτυπημένα και πιπέρι και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Ανοίγετε με τη ζύμη που έχετε ετοιμάσει 5 λεπτά φύλλα.
– Αλείφετε με λάδι ένα ταψί. Στρώνετε κάτω τα φύλλα, λαδωμένα ένα ένα. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση, τυλίγετε σε ρολό, αλείβετε με το λάδι που περίσσεψε και ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη σπανακόπιτα της γιαγιάς σας, ακόμη κι αν δεν μπορεί να σας τη φτιάξει η ίδια.