Η Ρούλα Πισπιρίγκου απειλεί με μηνύσεις εναντίον όσων την κατέστησαν, όπως ισχυρίζεται, «κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας» θέτοντας στο στόχαστρο τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προκειμένου η ίδια να αθωωθεί για το στυγερό της έγκλημα.
Τα «τυχαία στοιχεία»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όχι μόνο αρνείται την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση» της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά στην προσπάθεια της να απαξιώσει το σημαντικό υλικό της δικογραφίας κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι θα προσφύγει εναντίον όσων την κατέστησαν, όπως υποστηρίζει κατηγορούμενη, αγνοώντας επιδεικτικά ότι κατηγορούμενο σε καθιστούν τα στοιχεία και οι αποχρώσες ενδείξεις ενοχής.
Το απολογητικό υπόμνημα
«Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να «χάσω» την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ έως ότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφορη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου», αναφέρει η 33χρονη στο απολογητικό υπόμνημα που προσκόμισε στην 18η ανακρίτρια πριν υποβληθεί σε ερωτήσεις.
«Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία»
Η ίδια χαρακτήρισε «αβάσιμο» το συμπέρασμα των αρχών ότι εκείνη έδωσε την κεταμίνη στην κόρη της Τζωρτζίνα. «Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί» αναφέρει στην αρχή του απολογητικού υπομνήματος η Ρούλα Πισπιρίγκου και συνεχίζει:
«Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά».
Η 33χρονη δήλωσε ότι ως μητέρα του κοριτσιού εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός της κατά τη νοσηλείας του.
Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας συνέβαιναν μόνο όταν το παιδί ήταν σε δωμάτιο νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε τη δική της εξήγηση, ότι ο χρόνος νοσηλείας σε ΜΕΘ ήταν ελάχιστος σε σύγκριση με το χρόνο που το παιδί νοσηλευόταν σε θαλάμους παιδιατρικών κλινικών.
Η απάντηση του ιατροδικαστή Λέων
Ο Γρηγόρης Λέων παραθέτει για άλλη μια φορά ένα απόσπασμα από τη διεθνή βιβλιογραφία αναφέροντας ότι «αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς σημαίνει απλά ότι ένα αυτοκίνητο κινείται χωρίς μπαταρία. Γίνεται; Εάν ένας παθολογοανατόμος διαπιστώσει κάτι τέτοιο οφείλει να ζητήσει ενδελεχή έλεγχο σε εξειδικευμένο εργαστήριο που ακόμα και στις ΗΠΑ υπάρχουν ελάχιστα #πατρα».