lockdown-prepei-na-anoixoyme-chthes-amp-8211-etoimoi-gia-kinitopoiiseis-oi-idioktites-ton-gymnastirion-104792
16:33

Lockdown: «Πρέπει να ανοίξουμε χθες» – Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων

16:33
Newsroom

Lockdown: Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων δηλώνουν έτοιμοι να κινητοποιηθούν, λόγω της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει. Αναλυτικότερα:

Lockdown: Λεπτομέρειες για την υπόθεση των γυμναστηρίων

Διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων. Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το «σχέδιο διάσωσης του κλάδου». Δηλαδή, αυτού που θα προτείνουν στην κυβέρνηση. Αυτή θα είναι μόνο η πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν μέλη του κλάδου. Εκείνου που «απειλείται με αφανισμό». Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες ζητούν «να ανοίξουν… χθες τα γυμναστήρια».

Advertisement

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων, λόγω lockdown.

Στη συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι τα γυμναστήρια δέχθηκαν διπλό βαρύτατο πλήγμα εξαιτίας του lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πρώτη φάση υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων διήρκησε από τις 15 Μαρτίου έως τις 15 Ιουνίου του 2020 και η επαναλειτουργία βρήκε τα γυμναστήρια να καλούνται να λειτουργήσουν μέσα σε «νεκρή» περίοδο και με αυστηρότατα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Advertisement

Όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του  Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων:

«Ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός και διστακτικός και η προσέλευση δεν ξεπέρασε το 40%. Όταν πήγαμε μέσα στον Οκτώβριο να βρούμε τον σχετικό βηματισμό μας ήρθε η δεύτερη αναστολή. Είμαστε ήδη πέντε μήνες κλειστά», ανέφερε ο γ.γ. του συνδέσμου, Δώρος Κλεοβούλου.

Advertisement

Οι συνέπειες του διπλού και παρατεταμένου lockdown στον χώρο των γυμναστηρίων εκτιμάται ότι θα επιφέρει λουκέτα. «Το 20%-25% των γυμναστηρίων δεν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει. Θα υπάρξει έκρηξη ανεργίας και θα θιγούν περισσότερες από 200 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τα γυμναστήρια», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηριούχων Θεσσαλονίκης, Κώστας Φακής.

«Σήμερα, κυριαρχεί η λέξη υγεία. Για να υπάρχει όμως υγεία πρέπει να υπάρχει και άσκηση που οργανωμένα και συντονισμένα παρέχουν τα γυμναστήρια. Η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό και προσφέρει σωματική και ψυχική ισορροπία», υπογράμμισε ο ίδιος. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του πανελληνίου συνδέσμου, Σπύρος Γκουργκούλιας αναφέρθηκε και στους μη πιστοποιημένους προπονητές που εκμεταλλεύτηκαν το κλείσιμο των γυμναστηρίων, παρέχοντας υπηρεσίες εκγύμνασης παράνομα σε πάρκα, πλατείες, γκαράζ, αποθήκες και γυμναστήρια.

Ο ίδιος μίλησε ακόμη και για στιγματισμό του χώρου των γυμναστηρίων ως χώρων υγειονομικά επικίνδυνων την ίδια ώρα που παγκόσμιες έρευνες τις οποίες επικαλέστηκε δείχνουν ότι μόνο το 0,8% των μολύνσεων έγινε μέσα σε γυμναστήρια. «Θα πρέπει να αποκατασταθεί η δυσφήμισή μας από τους λοιμωξιολόγους», σημείωσε.

Advertisement