Βουνά της Βουλγαρίας: Κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα φλέγεται. Τα βουνά της Ελλάδας παίρνουν φωτιά. Αυτό που συμβαίνει αποτελεί ένα σύγχρονο δράμα. Ποιος όμως μπορεί να είναι ο πραγματικός λόγος; Ορισμένοι ισχυρίζονται πως τα δάση στα βουνά της Ελλάδας είναι διαφορετικά από εκείνα της Βουλγαρίας και τα οποία δεν καίγονται.
Στη Βουλγαρία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μπορεί οι γείτονας χώρα να διαθέτει πολλά σε αριθμό και πλούσια δάση, όμως, δεν αντιμετωπίζει ίδιο πρόβλημα. Τα μέσα πυρόσβεσης της Βουλγαρίας είναι καινούριας τεχνολογίας, καθώς έχουν αποκτηθεί εντός των τελευταίων δύο ετών.
Κάθε δάσος στα βουνά της Βουλγαρίας διαθέτει τη δική του αντιπυρική ζώνη. Μια ζώνη προστασίας, η οποία απομακρύνει τις πυρκαγιές και παράλληλα συμβάλει στη σωστή και εύκολη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια όλου του έτους, οι ζώνες καθαρίζονται επιμελώς από εργαζόμενους των δήμων. Μάλιστα, οι προσλήψεις τους γίνονται αποκλειστικά για να πραγματοποιηθεί αυτός, ο στόχος. Παράλληλα, οι δήμοι έχουν πολύ υψηλά έσοδα από διάφορους παράγοντες.
– δημοτικά τέλη
– έκδοση διπλωμάτων
– τέλη κυκλοφορίας
– διόδια
– είσπραξη κλήσεων
– είσπραξη προστίμων
– εκμετάλλευση των εκατοντάδων πάρκων
– είσπραξη νερού
– είσπραξη ρεύματος
– είσπραξη αερίου
– είσπραξη τηλεφώνων
Επίσης, παράλληλα δίνονται και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Πάρα πολλοί πολίτες της Βουλγαρίας απασχολούνται, με συναφή αντικείμενα. Η πληρωμή τους πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους δήμους. Από εκεί και πέρα, οι αντιπυρικές ζώνες έχουν συστήματα αυτόματης ανίχνευσης πυρκαγιών και άμεσης επέμβασης. Μάλιστα, υπάρχει κοινή γραμμή από όλες τις κυβερνήσεις τις χώρας. Η συγκεκριμένη γραμμή έχει να κάνει με τη βελτίωση του δασικού τομέα. Σε αυτό στρέφονται, οι Βούλγαροι, επειδή γνωρίζουν ότι αποτελεί τον κυρίαρχο πλούτο της χώρας τους και όπως φαίνεται, τα πηγαίνουν περίφημα, με τις επιλογές τους.