Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ

Στρατούλα Λιαράκου: Ελληνίδα φοιτήτρια στην Κίνα περιγράφει πως ο κοροναϊός έχει αλλάξει την καθημερινότητα της

12:30
Νίκη Μουλά

Η Στρατούλα Λιαράκου είναι φοιτήτρια στην πόλη Τσινγκτάο και περιγράφει πώς ο κοροναϊός έχει επηρεάσει την καθημερινότητα της, με τον υποχρεωτικό έλεγχο θερμοκρασίας στις εισόδους τραπεζών, δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων.

Όταν μετακόμισε στην Κίνα, οι δυσκολίες ήταν πολλές, όμως τις ξεπέρασε και άρχισε να απολαμβάνει τη φοιτητική ζωή. Μέχρι που ο κοροναϊός έκανε την εμφάνιση του και όλα άλλαξαν…

Advertisement

“Τις πρώτες μέρες, όπου και να πηγαίναμε, μας μετρούσαν τον πυρετό και μας φαινόταν αστείο”, λέει στο newsit.gr η Στρατούλα Λιαράκου, η οποία σπουδάζει κινέζικη φιλολογία με υποτροφία στο ομώνυμο πανεπιστήμιο της πόλης Τσινγκτάο.

 

Advertisement

Στρατούλα Λιαράκου: Ο κορονοϊός εξελίχθηκε σε επιδημία

 

Advertisement

Ωστόσο, όσο περνούσαν οι μέρες και ο κοροναϊός εξελίχθηκε σε επιδημία, τίποτα πια δεν ήταν αστείο. “Μας ελέγχουν στα πάντα. Όπου και αν πάμε. Στην τράπεζα, στο σούπερ μάρκετ και φυσικά όταν μπαίνουμε στο πανεπιστήμιο. Όχι μόνο στην κεντρική πόρτα, αλλά και στο κτίριο της εστίας μας”.

 

Advertisement

 

Στρατούλα Λιαράκου: Σε καραντίνα οι φοιτητές του πανεπιστημίου

 

Όπως αναφέρει η 25χρονη Στρατούλα, το πανεπιστήμιο Τσινγκτάο έλαβε από πολύ νωρίς αυστηρά μέτρα για να προστατεύσει τους φοιτητές, τους οποίους έχει σε ένα είδος… καραντίνας. Δεν τους επιτρέπεται να βγαίνουν καθημερινά, αλλά τους δίνεται ειδική άδεια για την ημέρα, κατά την οποία όλοι οι φοιτητές θα μπορούν να βγουν για λίγες ώρες από την φοιτητική εστία.

Advertisement

 

 

Στρατούλα Λιαράκου: Υπερπροστατευτικό το πανεπιστήμιο προς τους σπουδαστές

 

“Το πανεπιστήμιο είναι πάρα πολύ προστατευτικό προς εμάς, τους σπουδαστές. Έχουν απαγορεύσει την είσοδο στο Campus σε όποιον δεν είναι φοιτητής ή καθηγητής ή δεν έχει μία αρμοδιότητα μέσα στο Campus. Πριν μπούμε στην κεντρική είσοδο, μας ζητάνε ταυτότητες για να ταυτοποιήσουν ότι είμαστε φοιτητές και μπορούμε να περάσουμε. Επίσης ελέγχουν την θερμοκρασία μας και μετά περνάμε. Το πανεπιστήμιο μάς έχει δώσει τρόφιμα και μάσκες, ώστε να μην χρειάζεται να βγαίνουμε συχνά έξω. Έχει απαγορεύσει την είσοδο ακόμα και στο ταξί. Μόλις δηλαδή το ταξί φτάσει στην κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου, εμείς θα πρέπει να κατεβούμε και να πάμε με τα πόδια στο κτίριο μας, για να μπορέσουν να μας κρατήσουν όσο πιο… καθαρούς γίνεται”.

 

Στρατούλα Λιαράκου: Όσοι φοιτητές έλειπαν, δεν επιτρέπεται να επιστρέψουν ακόμη

 

“Ο κοροναϊός μας πέτυχε σε περίοδο διακοπών και πολλοί φοιτητές ήταν σε άλλες πόλεις. Το πανεπιστήμιο τους απαγόρευσε να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να επιστρέψουν, λόγω πρόληψης. Έχουν συνεχή επικοινωνία με εκείνους τους φοιτητές και τους ενημέρωσαν ότι μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο, στην πόλη μας”.

 

Στρατούλα Λιαράκου: Βλέπει τον πανικό γύρω της

 

Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν φοβάται μήπως νοσήσει, κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί τόσο από το πανεπιστήμιο, όσο και από την πόλη συνολικά, που την κάνουν να νιώθει ασφαλής. Ωστόσο, βλέπει τον… πανικό γύρω της.

 

“Παντού επικρατεί ένας τρόμος. Μαγαζιά, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, κλείνουν λόγω του κοροναϊού. Σταματάς τον κόσμο να τον ρωτήσεις κάτι και δεν σου απαντούν, δεν σε πλησιάζουν. Ειδικά οι Κινέζοι, είναι πολύ φοβισμένοι”.

TAGS:
Advertisement