«Σούζη τρώς»: Ένα νέο μπιστρό, άνοιξε πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο που σερβίρει Ελληνικούς μεζέδες στο Νότινγκ Χιλ. Το όνομα του μαγαζιού προέρχεται από ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου.
Το μπιστρό και coctail bar, Suzi Tros, άνοιξε πριν λίγες ημέρες στο Νότινγκ Χιλ. Στόχος του καταστήματος, να γνωρίσει στους Λονδρέζους, μεταξύ των άλλων, μεζέδες της Βόρειας Ελλάδας.
“Σούζυ τρως”, η εμβληματική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην Παριζιάνα προς την καρατερίστρια Ρένα Πασχαλίδου, έγινε από τα τέλη Ιουνίου, ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα το ” Suzi Tros”, αποτελεί spin off του πολύ επιτυχημένου Mazi. Το συγκεκριμένο κατάστημα άνοιξε, επίσης στο Νότινγκ Χιλ, πριν από 7 χρόνια.
Πίσω από την νέα προσπάθεια κρύβεται το ζευγάρι των Ardrien Carre και Χριστίνας Μουράτογλου, η οποία Χριστίνα, έχει καταγωγή από την Θεσσαλονίκη. Το μενού του Suzi Tros επιμελήθηκε ο μεγαλωμένος στον Παναμά, Γιάννης Σκοτίδας, σεφ του Mazi.
Όπως αναφέρει το hot-dinners, υπάρχουν αρκετά πιάτα με γεύσεις από την Βόρεια Ελλάδα.
Μερικά από αυτά είναι: οι κροκέτες μετσοβόνε με μαρμελάδα από μπέικον, η ψητή μελιτζάνα με ταχίνι και μέλι, οι καρδιές αγκινάρας “Α λα Πολίτα”, τα γεμιστά κολοκυθάκια, τα κεφτεδάκια με τζατζίκι κ.α.
Οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο εστιατόριο είναι θετικές εάν κρίνουμε από τα 4/5 αστέρια που έδωσε η κριτικός της Evening Standard μετά από την γευστική δοκιμή που είχε. Η Fay Mascheler, πέρα από την αναλυτική αναφορά στα τυριά, τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο της και για το παραδοσιακό γλυκό της Θεσσαλονίκης, το Αρμενοβίλ.
Εκτός από το κομμάτι του μπιστρό, το Suzi Tros διαθέτει και κοκτέιλ μπαρ, όπου πέρα από τα κοκτέιλ με την μαστίχα και τις άλλες ελληνικές γεύσεις, φιλοξενούνται ελληνικά κρασιά από ανεξάρτητους Έλληνες παραγωγούς, καθώς και μία πλούσια λίστα από μπύρες.