Συγκεκριμένα, ο Ζαν Μπριγιά-Σαβαρέν γεννήθηκε το 1755, ο οποίος υπήρξε δικηγόρος, δικαστικός και πολιτικός. Ήταν Γάλλος και έζησε μεταξύ του 1755 και του 1826. Μάλιστα, ο Ζαν Μπριγιά-Σαβαρέν αποτέλεσε τον συγγραφέα του γαστρονομικού έργου, «Η φυσιολογία της γεύσης ή μελέτη περί της υψηλής γαστρονομίας, έργο ιστορικό, θεωρητικό και για καθημερινή χρήση», το οποίο ήταν οκτώ τόμων. Επίσης, η ιδέα ήταν της Τζούντιθ Χόφμπεργκ (1934-2009) και υλοποιήθηκε από την, Μπεατρίς Κορόν, το 2000.