Η καλύτερη σαλάτα της Ευρώπης είναι ελληνική, καθώς γνώστες του καλού φαγητού κλήθηκαν να αξιολογήσουν και να αναδείξουν τις καλύτερες σαλάτες της Ευρώπης.
Η Ελλάδα, όχι μόνο φιγουράρει στην πρώτη θέση με τον πεντανόστιμο ντάκο, αλλά κατέλαβε τρεις θέσεις στην πρώτη 10άδα – και τέσσερις στην 11άδα.
Advertisement
Ειδικότερα, σύμφωνα με ψηφοφορία που διεξήχθη από το Taste Atlas, για τις καλύτερες σαλάτες της Ευρώπης, συνθέτοντας μια λίστα με 68 διαφορετικά πιάτα, η Ελλάδα κατάφερε να αναφερθεί 10 φορές.
Advertisement
Advertisement
Στην πρώτη θέση της Ευρώπης η ελληνική σαλάτα
Κατέλαβε δύο θέσεις στην πρώτη 3άδα, την 1η και 2η θέση, με τον ντάκο και τη χωριάτικη σαλάτα, αντίστοιχα, τρεις θέσεις στην πρώτη 10άδα, με τη σαλάτα από χόρτα στην 9η θέση.
Advertisement
Τη λίστα συμπληρώνουν η πατατοσαλάτα στην 11η θέση, η πατζαροσαλάτα στην 14η, η τονοσαλάτα στην 27η, η σαλάτα με ασκορδουλάκους στην 33η θέση, ενώ στις θέσεις 48, 57, 58 κατατάσσονται η λαχανοσαλάτα, η σαλάτα μερμιζέλι και η ψιλόκομμενη σαλάτα με μαρούλι και φρέσο κρεμμύδι.
Ο ντάκος είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο, που αποτελείται από ένα ξερό κριθαρένιο παξιμάδι, θρυμματισμένη μυζήθρα, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, ολόκληρες ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και μερικές γενναιόδωρες πινελιές εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, σύμφωνα με το Taste Atlas.
Advertisement
Όσον αφορά τη χωριάτικη, ο διαδικτυακός οδηγός επισημαίνει ότι «είναι το εθνικό πιάτο της Ελλάδας, που αποτελείται από ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες και χοντρές φέτες αγγουριού. Ανάλογα με την περιοχή, μπορεί να υπάρχουν επίσης ελιές, πράσινες πιπεριές, τυρί φέτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι ή ένα τυπικό ντρέσινγκ από ελαιόλαδο».
Επιτέλους τη μάθαμε, η συνταγή για την κρύα Μακαρονοσαλάτα των Goody’s που λάτρευαν όλοι
Δοκίμασε με λίγα μόλις και εύκολα υλικά να φτιάξεις από το σπίτι σου τη θρυλική Μακαρονοσαλάτα των Goody’s και δε θα χάσεις!
Η Μακαρονοσαλάτα των Goody’s από το Salad Bar ήταν σίγουρα από τις αγαπημένες πολλών ανθρώπων. Μπορεί να είχε αρκετές θερμίδες λόγω των ζυμαρικών, της ροζ σάλτσας και του καλαμποκιού αλλά γινόταν ανάρπαστη
Υλικά
-500γρ. κοντά ζυμαρικά (φαρφάλες, πένες, κοφτά κ.α.)
-170-200γρ. καλαμπόκι
-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
-1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
-1 φλιτζ. μαγιονέζα
-3 κ.σ. κέτσαπ
-⅓ κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
-⅓ κ.γ. πιπέρι καγιέν
-αλάτι
Εκτέλεση
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά μας προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Η Μακαρονοσαλάτα τρώγεται τόσο ζεστή όσο και κρύα.