Διπλή βρύση: Πολλες φορές όταν κοιτάμε στις άλλες χώρες βλέπουμε πως αρκετά πράγματα μας φαίνονται παράδοξα και αλλόκοτα. Αυτό μπορεί να είναι επειδή αρχικά δεν καταλαβένουμε για πιο λόγο είναι τα πράγματα όπως είναι. Έτσι αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δυο βρύσες.
Διπλή βρύση: Πρώτος λόγος ο Ιστορικός λόγος
Τα περισσότερα σπίτια χρονολογούνται από τον 19 έως τις αρχές του 20 αιώνα. Όντας τα σπίτια τόσο παλιά οι βρύσες που είχαν τότε δεν είχαν τόσες ανέσεις.
Όταν εμφανίστηκε η τάση για εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις, ξεκίνησε με ένα απλό σύστημα αποστολής κρύου νερού απευθείας από το δίκτυο στην κουζίνα. Το ζεστό νερό προστέθηκε αργότερα, χωριστά.
Διπλή βρύση: Δεύτερος λόγος ο Νόμος
Παλαιότερα, ένας ειδικός κύλινδρος ήταν υποχρεωτικό μέρος του λέβητα. Το νερό θα μπορούσε να παραμείνει στάσιμο για καιρό και ο κύλινδρος θα μπορούσε να σκουριάσει, καθιστώντας το νερό ακατάλληλο για πόση. Ήταν απαραίτητο να εισαχθεί μια απαγόρευση μέσω νόμου. Στόχος ήταν να μην γίνεται ανάμειξη του κρύου νερού που ήταν κατάλληλο για πόση, με το ζεστό νερό από τον κύλινδρο.
Διπλή βρύση: Τρίτος λόγος ο Οικονομικός λόγος
Όταν χρησιμοποιείτε δύο χωριστές βρύσες, όλο το νερό αναμειγνύεται στο νεροχύτη, στη σωστή ποσότητα. Εκεί μπορείτε να πλένετε τα χέρια σας. Όταν έχετε κοινή βρύση, την ανοίγετε, επιλέγετε τη σωστή θερμοκρασία και έπειτα πλένετε τα χέρια σας. Με αυτό τον τρόπο, καταναλώνετε περισσότερο νερό.