Philippa Day: Μία μητέρα από το Nottingham, βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι της. Δίπλα της, υπήρχε ένα γράμμα από το κράτος, που έγραφε πως της κόβουν το επίδομα.
Η 27χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε σε κώμα και κατέληξε μετά από δύο μήνες. Δυστυχώς, δεν είναι η μόνη περίπτωση. Έχουν καταγραφεί περίπου 150 περιστατικά αυτοτραυματισμών, αυτοκτονιών και θανάτων από ανθρώπους που δεν άντεξαν την περικοπή των επιδομάτων τους, με τα οποία ζουν τις οικογένειές τους. Μία αντίστοιχη περίπτωση είναι εκείνη της 31χρονης Faiza Ahmed από το Ανατολικό Λονδίνο, η οποία αυτοκτόνησε όταν δεν βρήκαν ανταπόκριση οι εκκλήσεις της για βοήθεια. Λόγω των συνεχόμενων αυτοκτονιών, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για το ζήτημα.
«Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα περιστατικά σαν της αδερφής μου, που δεν έχουν καταγραφεί. Δεν αρκεί απλά να ελέγχουν χαρτιά, πρέπει να γίνονται και εσωτερικοί έλεγχοι. Πρέπει επίσης να αλλάξουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτούς τους ανθρώπους».
Σύμφωνα με το BBC, 82 ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους την ίδια περίοδο με την Philippa και για τον ίδιο λόγο: Την περικοπή των επιδομάτων τους. Μάλιστα, δηλώνουν πως έχουν στη διάθεσή τους όλα τα αντίγραφα απο εσωτερικούς ελέγχους που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019, όπου και ξεκίνησαν πολλά, αλλά και μοιραία λάθη από πλευράς των κοινωνικών υπηρεσιών.
Μία ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Tessa Gregory, δήλωσε πως: «Τα λάθη της κοινωνικής υπηρεσίας, μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να αποβούν μοιραία. Συνεπώς η όποια απόφαση χορήγησης ή διακοπής ενός επιδόματος, πρέπει να λαμβάνεται με πλήρη επίγνωση της αδυναμίας του ατόμου να εργαστεί ή να θρέψει τον εαυτό του».
Πηγή: singleparent.gr