Μυστήριος θάνατος Μέριλιν Μονρόε:Το 1926 γεννήθηκε η Μέριλιν. Περίπου 36 χρόνια αργότερα, η ίδια θα βρισκόταν νεκρή στη βίλα της στην περιοχή του Λος Άντζελες. Η ίδια ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι της. Το νεκρό σώμα της ήταν γυμνό. Ένα μυστήριο περιέβαλε τον θάνατό της. Φυσικό κι επόμενο ήταν οι θεωρίες συνωμοσίας να οργιάσουν…
Ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την ιστορία του θανάτου της. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν υποστηρίξει πως δολοφονήθηκε. Οι έρευνες πάντως δεν απάντησαν σε ορισμένα ερωτηματικά. Για παράδειγμα, γιατί η καμαριέρα της άργησε τόσο πολύ να καλέσει για βοήθεια; Γιατί στο δωμάτιό της δεν υπήρχε κάποιο ποτήρι; Πως πήρε τα χάπια;
Οι δηλώσεις του αστυνόμου που ανέλαβε την υπόθεση προσθέτουν περισσότερο μυστήριο: «Τα χέρια της ήταν κατεβασμένα στα πλάγια και τα πόδια της ήταν εντελώς ίσια. Ήταν η πιο εμφανής σκηνή θανάτου που είχα δει ποτέ. Τα μπουκάλια των χαπιών στο κομοδίνο της είχαν τοποθετηθεί τακτοποιημένα. Το σώμα της έμοιαζε σκόπιμα τοποθετημένο με αυτόν τον τρόπο. Όλα φαινόταν πολύ τακτοποιημένα». Άπειρες θεωρίες για τον θάνατό της ξεπήδησαν τα επόμενα χρόνια…
Μυστήριος θάνατος Μέριλιν Μονρόε: Ακολουθούν πέντε επικρατέστερες θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατό της
Μυστήριος θάνατος Μέριλιν Μονρόε: Δολοφονήθηκε από κομμουνιστές
Τον Ιούνιο του 1964, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Φρανκ Κάπελ, «Ο περίεργος θάνατος της Μέριλιν Μονρόε». Ο Κάπελ υποστήριζε πως τόσο ο Κένεντι όσο και η Μέριλιν Μονρόε ήταν κομμουνιστές και σε εντεταλμένη υπηρεσία για να καταστρέψουν τις ΗΠΑ.
Σε αντίθεση όμως από το προφανές, η δικιά του θεωρία συνωμοσίας είχε ένα μεγάλο… plot twist: η Μονρόε δολοφονήθηκε από τους ίδιους τους κομμουνιστές μετά από μια «εσωτερική» διαφωνία μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον Κάπελ, το Κομμουνιστικό Κόμμα σκότωνε με τρόπο ώστε τα θύματά του να μην φαίνονται δολοφονημένα. Για τον Κάπελ πολλές αυτοκτονίες και πολλά καρδιακά ήταν στην πραγματικότητα δολοφονίες των κομμουνιστών.
Μυστήριος θάνατος Μέριλιν Μονρόε: Δολοφονήθηκε από το FBI ή τη CIA
Το 1973 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Μέριλιν: Η βιογραφία» και έγινε τεράστιο μπεστ σέλερ. Ο συγγραφέας του, Νόρμαν Μέλερ υιοθέτησε πολλές από τις ιδέες του Κάπελ. Ο Μέλερ άλλωστε, νομπελίστας συγγραφέας, ήταν γνωστός για την διάθεσή του να προβοκάρει και δεν δίστασε να επαναλάβει την σύνδεση ανάμεσα στην Μονρόε και τον Κένεντι.
Στο βιβλίο τονίζει ότι εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, ήταν φημισμένη αποτυχημένη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην κομμουνιστική Κούβα του Φιντέλ Κάστρο, απέτυχε επειδή μποϋκοταρίστηκε από τον «κρυφοκομμουνιστή» Τζον Κένεντι. Ακροδεξιοί πράκτορες του FBI ή/και της CIA που ήξεραν την αλήθεια ανέλαβαν να σκοτώσουν τόσο τον Κένεντι όσο και την ερωμένη του, την Μέριλιν Μονρόε. Φυσικά, τον πρόεδρο άργησαν να τον σκοτώσουν επειδή ήταν πιο δύσκολο. Το βιβλίο στο οποίο αναφέρονται όλα αυτά δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ενώ χρόνια αργότερα ο συγγραφέας του είπε ότι τα έβγαλε όλα από το κεφάλι του για εμπορικούς λόγους. Μια συνωμοσία μέσα στη συνωμοσία όμως αναφέρει πως αναίρεσε αυτά που έγραψε γιατί πληρώθηκε από τους κομμουνιστές.
Μυστήριος θάνατος Μέριλιν Μονρόε: Ψεύτικη αυτοκτονία που έγινε δολοφονία
Το 1964 λέγεται πως εμφανίστηκε στους κύκλους του FBI μια ανεπίσημη έκθεση σύμφωνα με την οποία η Μέριλιν Μονρόε θα επιχειρούσε να «στήσει» μια απόπειρα δολοφονίας έτσι ώστε να να αναστήσει την καριέρα της που είχε αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα.
Ο Πίτερ Λάφορντ, ένας φίλος του αδερφού του προέδρου Κένεντι, έμαθε για αυτό το σχέδιο ακούγοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν σε διάφορους κοσμικούς κύκλους. Ο Κένεντι, που υποτίθεται διατηρούσε παράνομη σχέση με την Μέριλιν, ήθελε να την ξεφορτωθεί αλλά η ίδια δεν τον άφηνε με την συμπεριφορά της και εκείνος φοβόταν ότι αν την παρατούσε εκείνη θα γνωστοποιούσε τον παράνομο δεσμό τους.
Όταν ο Λάφορντ έμαθε για την πρόθεση της Μονρόε να στήσει μια απόπειρα αυτοκτονίας, ανέλαβε για λογαριασμό του Κένεντι να την κάνει… αληθινή. Έμαθε πως η Μονρόε θα οργάνωνε την ψεύτικη απόπειρα δολοφονίας σε συνεργασία με τον ψυχιάτρό της έτσι ώστε να υπάρχει η ασφάλειά κάποιου που έχει ιατρικές γνώσεις. Ο Λάφορντ πλησίασε τον ψυχίατρο προτείνοντάς του να σαμποτάρει την σικέ απόπειρα δολοφονίας της Μονρόε με το αζημίωτο φυσικά. Η επιχείρηση έπιασε και καμαριέρα που ήταν παρούσα στο σπίτι πληρώθηκε για να μην πει τίποτα.
Μυστήριος θάνατος Μέριλιν Μονρόε: Οι υπόλοιπες θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατό της
Μυστήριος θάνατος Μέριλιν Μονρόε: Δολοφονήθηκε από την Ιταλική Μαφία
Ο Ντάρβιν Πόρτερ, συγγραφέας πολλών βιογραφιών και άπειρων βιβλίων μυθοπλασίας, αναφέρει στην δικιά του βιογραφία για την Μονρόε ότι δολοφονήθηκε από την ιταλική μαφία. Συγκεκριμένα αναφέρει πως το αφεντικό της μαφίας, Σαμ Τζιανκάνα (φωτό), ο οποίος είχε καλές σχέσεις με τον Κένεντι, ανέλαβε να την σκοτώσει για λογαριασμό του.
Σύμφωνα με τον Πόρτερ, ο Κένεντι και η Μέριλιν είχαν τσακωθεί πολύ άσχημα καθώς εκείνος ήθελε να χωρίσουν και εκείνη τον απειλούσε πως αν γίνει αυτό θα κάνει βούκινο την σχέση τους. O Κένεντι επικοινώνησε με τον Τζιανκάνα ζητώντας του να την δολοφονήσει και αυτός οργάνωσε την δολοφονία. Ένας άνθρωπος του Τζιανκάνα, ο Τζόνι Ροζέλι επισκέφτηκε την Μονρόε ζητώντας της να λογικευτεί. Εκείνη τον έδιωξε και αυτός επέστρεψε με πέντε εκτελεστές της μαφίας. Αναισθητοποίησαν με χλωροφόρμιο την ηθοποιό, την έγδυσαν, της χορήγησαν με ορό ένα μείγμα από βαρβιτουρικά που την σκότωσε και μετά την τοποθέτησαν στο κρεβάτι της.
Έκλεψαν στην συνέχεια ένα προσωπικό της ημερολόγιο στο οποίο αναφερόταν η ερωτική της σχέση με τον Κένεντι, για την ύπαρξη του οποίου τους είχε ενημερώσει ο ίδιος ο πρόεδρος. Τον έψαχναν όμως για ώρα με αποτέλεσμα να φτάσει στο σπίτι η καμαριέρα της. Έφυγαν άρον-άρον από την πίσω πόρτα για να μην τους δει και έτσι δεν πρόλαβαν να στήσουν καλά την σκηνή του εγκλήματος ώστε αυτή να παραπέμπει απόλυτα σε αυτοκτονία.
Μυστήριος θάνατος Μέριλιν Μονρόε: Δολοφονήθηκε από τον Κένεντι
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες είναι μια ακόμα που παίρνει ως δεδομένο πως ο Κένεντι και η Μονρόε είχαν κρυφή σχέση. Αποτελεί ωστόσο μια παραλλαγή των παραπάνω. Ο Κένεντι ήθελε να συνεχίσει να διατηρεί σχέσεις με την Μονρόε. Όμως, αυτό να γίνεται παράνομα την στιγμή που η ίδια ήθελε να παντρευτούν. Οι δυο τους τσακώθηκαν πολύ άσχημα. Πάνω στα νεύρα της, η Μονρόε του αποκάλυψε πως διατηρούσε ταυτόχρονα σχέση και με τον αδερφό του!
Εκείνος αρχικά δεν την πίστεψε αλλά εκείνη του πέταξε το προσωπικό της ημερολόγιο για να το διαβάσει. Ο Κένεντι το διάβασε διαπιστώνοντας πως η Μονρόε έλεγε αλήθεια και πως όντως είχε σχέση και με τον αδερφό της. Ο Κένεντι γνώριζε ήδη πως η Μονρόε διατηρούσε σχέσεις μεγάλης εμπιστοσύνης με τον ψυχίατρό της (μια άλλη θεωρία μάλιστα λέει πως είχε ερωτική σχέση και με αυτόν) καθώς και το ότι οι δύο τους θα έστηναν μια απόπειρα αυτοκτονίας (εδώ η παραπάνω θεωρία συνωμοσίας μπλέκεται με αυτή).
Για λόγους εκδίκησης πλησίασε τον ψυχίατρό της και τον χρηματοδότησε για να μετατρέψει την σικέ απόπειρα αυτοκτονίας σε δολοφονία και έτσι έγινε. Φυσικά, το επίμαχο ημερολόγιο εξαφανίστηκε…