i-mitera-toy-ton-petaxe-sta-skoypidia-otan-gennithike-simera-einai-31-chronon-kai-ekatommyrioychos-72427
16:27

Η μητέρα του τον πέταξε στα σκουπίδια όταν γεννήθηκε, σήμερα είναι 31 χρονών και εκατομμυριούχος

16:27
Newsroom

Μωρό στα σκουπίδια: Πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών και εκατομμυριούχο, ο οποίος πετάχτηκε από την ίδια τη μητέρα του σε κάδο σκουπιδιών.

«Μην αφήσεις τις συνθήκες να καθορίσουν ποιος είσαι». Αυτή είναι η συμβουλή του 31χρονου σήμερα επιχειρηματία Freddie Figgers προς όλους όσους θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Advertisement

Μωρό στα σκουπίδια: «Σκέφτηκα πως είμαι σκουπίδι»

Όταν ήταν οκτώ ετών ρώτησε τον πατέρα του, Nathan, για τις συνθήκες της γέννησής του. Μία απάντηση που έμελλε να του μείνει χαραγμένη στην ψυχή του. «Κοίτα, θα είμαι ευθύς μαζί σου, Freddie . Η βιολογική σου μητέρα, σε πέταξε. Η Betty και εγώ σε βρήκαμε, δεν θέλαμε να σε στείλουμε σε ορφανοτροφείο και σε υιοθετήσαμε. Είσαι ο γιος μας».

Ο Freddie όταν γεννήθηκε βρέθηκε εγκαταλελειμμένος δίπλα σε ένα κάδο απορριμμάτων στη Φλόριντα. Όταν έμαθε πως η βιολογική του μητέρα τον εγκατέλειψε και μάλιστα με αυτό τον τρόπο, σκέφτηκε πως είναι σκουπίδι. «Όταν μου το είπε, σκέφτηκα πως είμαι σκουπίδι» αναφέρει στο BBC. «Αλλά εκείνος άρπαξε τον ώμο μου και μου είπε: Άκου, μην αφήσεις ποτέ αυτό να σε ενοχλήσει, να σου σταθεί εμπόδιο».

Advertisement

«Το μωρό του κάδου»

Ο Nathan Figgers ήταν τεχνίτης και η Betty Mae Figgers αγρότισσα. Ζούσαν στο Κουίνσι, μία αγροτική κοινότητα περίπου 8.000 κατοίκων στη Βόρεια Φλόριντα. Όταν γεννήθηκε ο Freddie. το 1989, οι δύο τους ήταν στην ηλικία των 50 ετών.

Advertisement

Είχαν ήδη παιδιά, ωστόσο αποφάσισαν να κρατήσουν τον Freddie που ήταν μόλις 2 ημερών και να τον υιοθετήσουν. Ο Freddie λέει πως η οικογένειά του, του έδωσε πολλή αγάπη. Αλλά τα άλλα παιδιά στη γειτονιά ήταν σκληρά. Καθώς η ιστορία του ήταν γνωστή στη μικρή κοινότητα, τον αποκαλούσαν «το μωρό του κάδου», «σκουπίδι», ενώ του έλεγαν πως είναι βρώμικος και πως κανείς δεν τον θέλει.

Ωστόσο, ο πατέρας του του έμαθε πως δεν πρέπει να δίνει σημασία στο τι λένε οι άλλοι και πως πρέπει πάντα να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη.

Μωρό στα σκουπίδια: Έγινε εκατομμυριούχος στα 31.

Advertisement

Μωρό στα σκουπίδια: Τα πρώτα του βήματα στην τεχνολογία

Σε ηλικία 12 ετών οι δάσκαλοι στο σχολείο του είχαν ήδη καταλάβει πως είχε κλίση στους υπολογιστές. Ενώ τα άλλα παιδιά της ηλικίας του έπαιζαν, εκείνος επισκεύαζε υπολογιστές που είχαν πρόβλημα. Στα 15 του έφτιαξε το πρώτο υπολογιστικό πρόγραμμα, με το οποίο μετρούσε την πίεση του νερού στην πόλη.

Στην ηλικία των 22 ετών είχε ήδη την πρώτη του πατέντα: Ένα έξυπνο γλυκόμετρο, που μοιράζεται αυτομάτως τα επίπεδα ζαχάρου ενός ατόμου με τον πιο στενό συγγενή του και προσθέτουν τις μετρήσεις στο ηλεκτρονικό ιατρικό ιστορικό του ασθενή, ώστε να μπορεί να τις δει και ο γιατρός του.

Παράλληλα, ο Freddie είχε αρχίσει να εργάζεται σε ένα μεγαλύτερο έργο. Γνώριζε ότι πολλά μέρη της αγροτικής Αμερικής δεν είχαν πρόσβαση στο δίκτυο 2G ή 3G, και στο Κουίνσι οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο μέσω τηλεφώνου εκείνη την εποχή. Ήθελε να φέρει ενημερωμένες επικοινωνίες σε αυτές τις αγροτικές περιοχές και το 2008 υπέβαλε την πρώτη από πολλές αιτήσεις για άδεια FCC (Federal Communications Commission) για να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

«Έπρεπε να υποβάλω αναφορά για να δείξω ότι οι μεγαλύτεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών δεν πρόκειται να εισέλθουν και να επενδύσουν την υποδομή τους σε μια αγροτική περιοχή με πληθυσμούς κάτω των 1.000 κατοίκων», ανέφερε.

Advertisement

Μωρό στα σκουπίδια: Ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ

Σε ηλικία 21 ετών έγινε ο νεότερος πάροχος τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ. Δεν ήταν εύκολο. Στην πραγματικότητα, λέει, χρειάστηκαν 394 προσπάθειες και του κόστισε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Όμως το 2011, σε ηλικία 21 ετών, ο Freddie έγινε ο νεότερος πάροχος τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ.

Το 2014 κυκλοφόρησε ένα smartphone, το Figgers F1, μία συσκευή που ανιχνεύει κίνηση και μεταβαίνει σε «ασφαλή λειτουργία» σε πάνω από 10 μίλια / ώρα, εμποδίζοντας τους ανθρώπους να στέλνουν μηνύματα κατά την οδήγηση. Το Figgers F3, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019, περιέχει ένα τσιπ που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση κάθε φορά που το τηλέφωνο βρίσκεται σε απόσταση πέντε μέτρων από έναν «υπερ-βασικό φορτιστή» -μία συσκευή που αναμένει έγκριση από την FCC.