i-lego-vgazei-toyvlakia-me-grafi-braille-gia-paidia-me-provlimata-orasis-87353
09:25

Η Lego βγάζει τουβλάκια, με γραφή Braille για παιδιά με προβλήματα όρασης

09:25
Newsroom

Lego: Ένας πολύχρωμος κόσμος από τουβλάκια στο δωμάτιο κάθε παιδιού του κόσμου. Για περισσότερο από μισό αιώνα, η Lego μαγεύει τις καρδιές των παιδιών και γεμίζει με χαρά την ψυχή τους. Τα Lego έχουν πραγματοποιήσει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία. Η Lego εξελίχθηκε και παρουσίασε βελτίωση σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η Lego έχει επεκταθεί σε video games, σε ταινίες, σε βιβλία και σε κόμικ. Ακόμη και σε καθημερινές σειρές κινουμένων σχεδίων. Μια εταιρία παγκοσμίου φήμης, με τεράστιο έργο. Βασικές αρχές της είναι η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα. Πλέον, η εταιρία ετοιμάζεται να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Το συγκεκριμένο level θα έχει να κάνει με τη δημιουργία παιχνιδιών για παιδιά, με προβλήματα όρασης.

Advertisement

Μέσω αυτών των παιχνιδιών, τα παιδιά με προβλήματα όρασης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη γραφή Braille δια μέσου των παιχνιδιού. Το κάθε τουβλάκι θα είναι συμβατό με την υπόλοιπη συλλογή της Lego. Μάλιστα, κάθε τουβλάκι θα έχει πάνω του χαραγμένο, έναν αριθμό ή ένα γράμμα. Έτσι, θα μπορούν τα παιδιά να μάθουν να διαβάζουν, ενώ παράλληλα θα παίζουν.

Advertisement

Η νέα συλλογή της Lego, Braille Bricks, θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της από το επόμενο έτος (σ.σ. 2020). Μάλιστα, η εταιρία έχει αποφασίσει τη δωρεάν διανομή τους σε επιλεγμένα ιδρύματα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ή αλλιώς ΠΟΥ αναφέρει πως τα παιδιά με προβλήματα όρασης ξεπερνούν σε αριθμό τα δεκαεννιά εκατομμύρια.

Advertisement

John Goodwin για τα νέα τουβλάκια: «Θετικό αντίκτυπο»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος LEGO, John Goodwin, : «Τα τυφλά και τα παιδιά με προβλήματα όρασης έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους, όπως τα παιδιά χωρίς προβλήματα όρασης. Έχουν την ίδια επιθυμία και ανάγκη να εξερευνήσουν τον κόσμο και να κοινωνικοποιηθούν μέσω του παιχνιδιού, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν ακούσια απομόνωση ως συνέπεια του αποκλεισμού από τις δραστηριότητες. Ελπίζω ότι τα παιδιά, οι γονείς, οι φροντιστές, οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες του κόσμου θα είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο κι εμείς που δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε να δούμε το θετικό αντίκτυπο».

Advertisement