Γιάννης Μπεχράκης: Στο άκουσμα του ονόματός του καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους φωτορεπόρτερ της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου. Ένας φωτορεπόρτερ που έχει χύσει πολύ ιδρώτα και έχει τραβήξει χιλιάδες φωτογραφίες. Μάλιστα, πολλές από αυτές, έγραψαν ιστορία.
Ο Γιάννης Μπεχράκης είχε βραβευτεί ακόμη και με Πούλιτζερ του 2016. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης. Ο γνωστός φωτορεπόρτερ δεν τα κατάφερε, όμως. Ο καρκίνος του έφραξε του δρόμου. Ο καρκίνος ήταν εκείνος που τον νίκησε στη μεταξύ τους μονομαχία, ένα βράδυ Σαββάτου (σ.σ. 2 Μαρτίου).
Ο Γιάννης Μπεχράκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών. Οι συνεργάτες του κι αυτοί που τον γνώριζαν ήταν αναρίθμητοι. Είχαν να λένε για την ευαισθησία του. Η αναφορά για το ταλέντο του να καταγράφει τα σημαντικά γεγονότα της εποχής του δεν γινόταν να λείπει από το λόγο τους για εκείνον.
Ο Γιάννης είχε εξομολογηθεί κάποια στιγμή σε ένα δημοσιογραφικό μέσο πως κι εκείνος βίωνε τον πόνο και τη δυστυχία των απελπισμένων ανθρώπων που έφταναν κατά χιλιάδες στην Ειδομένη. «Έχω κι εγώ προσφυγικό αίμα και είμαι πατέρας», έλεγε ο Γιάννης Μπεχράκης και είχε δίκιο. Πάνω από όλα ήταν άνθρωπος.
Η HuffPost Greece τον αποχαιρέτησε όπως εκείνη ήξερε. Με το δικό της τρόπο και μέσα από το δρόμο που χάραξε, ο Γιάννης. Με μοναδικό όπλο, το δικό του φωτογραφικό φακό, ο οποίος είχε για σκανδάλη το «κλικ». Ένα «κλικ», το οποίο όταν πατιόταν, έβγαζε χιλιάδες χρώματα και συναισθήματα από συνανθρώπους του και τα όσα βίωναν εκείνη τη χρονική στιγμή.