Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ

Έγινε “μπουρλότο”: Πελάτης κάλεσε την αστυνομία γιατί του ζήτησαν 2 ευρώ για έναν εσπρέσο

21:30
Newsroom

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ένας πελάτης σε καφέ της Ιταλίας κάλεσε την αστυνομία για την τιμή που του χρέωσαν τον καφέ.

Μπορεί τα προηγούμενα 24ωρα ένα από τα θέματα της επικαιρότητας στην Ελλάδα να ήταν το υπέρογκο ποσό που πλήρωσαν κάποιοι πελάτες σε εστιατόριο στην Μύκονο για καβουροπόδαρα, στην Ιταλία από την άλλη πλευρά έχει ξεσπάσει… σάλος για έναν καφέ αξίας δύο ευρώ!

Advertisement

Έτσι, όπως αναφέρει το CNN, μπουρλότο έγινε ένας πελάτης καφετέριας στη Φλωρεντία της Ιταλίας όταν κλήθηκε να πληρώσει δύο ευρώ για έναν εσπρέσο και δεν δίστασε μάλιστα να καλέσει την αστυνομία!

Όπως αναφέρει το CNN, το κατάστημα που βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών ήταν το «Ditta Artigianale» στην «καρδιά» της Τοσκάνης, το οποίο φημίζεται για τον καφέ του. Ο πελάτης παρήγγειλε έναν εσπρέσο ντεκαφεϊνέ και κάλεσε την αστυνομία όταν διαπίστωσε ότι του τον χρέωσαν δύο ευρώ.

Advertisement

Ο άνδρας παραπονέθηκε ότι η τιμή δεν εμφανιζόταν στο μενού πίσω από τον πάγκο, όπως ορίζει ο νόμος, με την αστυνομία να επιβάλει στο κατάστημα πρόστιμο, ύψους 1.000 ευρώ.

Advertisement

Πελάτης καλεί την αστυνομία για καφέ που κάνει 2 ευρώ

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του «Ditta Artigianale», Φραντσέσκο Σανάπο, έσπευσε να υπερασπιστεί τον καφέ του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προέρχεται από μια μικρή φυτεία στο Μεξικό και «παρασκευάζεται με μεγάλη προσοχή». Πρόσθεσε επίσης ότι η τιμή του καφέ εμφανιζόταν σε ψηφιακό μενού.

«Μου έβαλαν πρόστιμο επειδή κάποιος προσβλήθηκε επειδή πλήρωσε 2 ευρώ για έναν καφέ χωρίς καφεΐνη. Μπορείτε να το πιστέψετε;», έγραψε στα social media προσθέτοντας: «Ακόμα και σήμερα, κάποιος μπορεί να εκνευριστεί τόσο πολύ που να κινητοποιήσει την αστυνομία, η οποία μας βρίσκει παράνομους λόγω ενός απαρχαιωμένου νόμου».

Στην Ιταλία, το μέσο κόστος ενός εσπρέσο είναι 1 ευρώ, ωστόσο, η πλειοψηφία των καφέ έχουν αυξήσει τις τιμές τον τελευταίο χρόνο, λόγω της κακής σοδειάς και των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Advertisement

Ο επιθεωρητής Magnolfi είπε στο CNN ότι οι αξιωματούχοι ελέγχουν τακτικά για παραβάσεις του κανονισμού σε καταστήματα και καταστήματα τροφίμων και ποτών. Είπε ότι, κατά μέσο όρο, εκδίδουν περίπου 15 τέτοια πρόστιμα κάθε χρόνο – για μια σειρά προϊόντων, όπως παγωτό και ρούχα.

Ο Magnolfi είπε ότι «η έκθεση της τιμής ενός προϊόντος ή αγαθού είναι μία από τις θεμελιώδεις αρχές για την προστασία του καταναλωτή». Είπε ότι αποδέχτηκε ότι κάποιοι μπορεί να εκπλαγούν με το πρόστιμο «το οποίο μπορεί να φαίνεται υπερβολικό για έναν καφέ δύο ευρώ, αλλά αυτός είναι ο νόμος». Πρόσθεσε ότι ο καφές τείνει να κοστίζει μεταξύ 1 και 1,5 ευρώ, κάτι που «είναι πιθανώς αυτό που ανησύχησε αρχικά τον πελάτη».

TAGS:
Advertisement