dystychos-matheytikan-ta-dysaresta-telos-chronoy-gia-ton-vasilia-karolo-to-amp-8220-agkathi-amp-8221-amp-038-i-teleytaia-epithymia-251652
18:23

Δυστυχώς, μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα: Τέλος χρόνου για τον Βασιλιά Κάρολο, το “αγκάθι” & η τελευταία επιθυμία

18:23
Ορφέας

Βασιλιάς Κάρολος: Ορατά χαρούμενος χαιρετούσε το πλήθος καθώς επέστρεφε στο Clarence House από ένα μικρό ταξίδι στη Σκωτία με τη βασίλισσα Καμίλα, όπου είχαν πάει για να γιορτάσουν την 19η επέτειο του γάμου τους.

Ο μονάρχης, που είχε διαγνωστεί με καρκίνο νωρίτερα μέσα στο έτος, φαινόταν σε εξαιρετική διάθεση μέσα στη λιμουζίνα του, μια Bentley, την ώρα που γυρνούσε στο Clarence House στο Λονδίνο, μαζί με την σύζυγό του Καμίλα.

Advertisement

Το πλήθος ενθουσιασμένο τράβηξε φωτογραφίες του Καρόλου, με πολλούς να δείχνουν έκπληκτοι από την τύχη τους να τον βλέπουν από κοντά. Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα επέστρεψαν στην κατοικία τους μετά την σύντομη παραμονή τους στο κτήμα Μπαλμόραλ, όπου εόρταζαν τα 19 χρόνια τους ως ζευγάρι.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Βασιλιά στη Σκωτία αφότου γνωστοποίησε τη διάγνωσή του με καρκίνο, ένα γεγονός που είχε προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Ο Κάρολος συνεχίζει τη θεραπεία για μια άγνωστη μορφή καρκίνου, μετά από μια χειρουργική επέμβαση προστάτη που έκανε νωρίτερα το ίδιο έτος.

Advertisement

Βασιλιάς Κάρολος

Advertisement

Τελευταία επιθυμία για τον βασιλιά Κάρολο:

Ο βασιλιάς Κάρολος όπως και ολόκληρη η βασιλική οικογένεια περνούν δύσκολες ώρες, λίγους μήνες μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις που αφορούν στην υγεία των μελών της.

Ο βασιλιάς Κάρολος όμως, δεν έχει να διαχειριστεί μόνο την υγεία του και την υγεία της νύφης του, αλλά και τη σχέση του με τον γιο του πρίγκιπα Χάρι, η οποία δεν είναι στα καλύτερά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Page Six τόσο η Καμίλα όσο και ο βασιλιάς Κάρολος ήθελαν πάντα να είναι ενωμένη η βασιλική οικογένεια, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν τους χαροποιεί καθόλου το γεγονός ότι ο Γουίλιαμ και ο Χάρι έχουν απομακρυνθεί τόσο πολύ.

Advertisement

Μάλιστα, ο 75χρονος μονάρχης από τότε που διαγνώστηκε εκείνος, αλλά και η νύφη του, Κέιτ Μίντλετον, με καρκίνο φαίνεται να έχει γίνει πιο συναισθηματικός και να θέλει να έρθει κοντά με τον γιο του πρίγκιπα Χάρι, όπως και με τα δύο του εγγόνια, με τα οποία έχει ελάχιστη επαφή.

Χαρακτηριστικά η πηγή αναφέρει: “Μπορώ να δω τον βασιλιά Κάρολο να θέλει απεγνωσμένα να δει τα εγγόνια του. Μπορεί να έχει αποφασίσει ότι η ζωή είναι απλά πολύ σύντομη. Το Balmoral είναι πραγματικά το τέλειο, ξεκούραστο μέρος για μια επανένωση. Αν όντως απευθύνει πρόσκληση, τότε ο Χάρι και η Μέγκαν θα πρέπει σίγουρα να συμφωνήσουν στην επίσκεψη”.

Περήφανος Έλληνας ο Βασιλιάς Κάρολος: Πήγε στη Διάσκεψη του ΟΗΕ φορώντας γραβάτα με ελληνική σημαία

Φορώντας μία γραβάτα με την ελληνική σημαία και ποσέτ (μαντηλάκι) στα γαλανόλευκα εμφανίστηκε στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Ντουμπάι ο βασιλιάς Κάρολος.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή απέκτησε μια ξεχωριστή σημασία, καθώς ο Βασιλιάς Κάρολος φόρεσε αυτή τη γραβάτα στη μεγάλη συνδιάσκεψη για το κλίμα στο Ντουμπάι, όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο πρωθυπουργός της χώρας του, Ρίσι Σούνακ.

Advertisement

Μάλιστα, ο Βασιλιάς Κάρολος φωτογραφήθηκε να συνομιλεί με τον Ρίσι Σούνακ φορώντας την περίφημη «ελληνική» γραβάτα.

Η κίνηση του θεωρήθηκε άκρως συμβολική, καθώς μόλις λίγα 24ωρα πριν ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργό, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Έκτοτε, ο Ρίσι Σούνακ ενεπλάκη σε έναν κυκεώνα επικρίσεων, καθώς η κίνηση αυτή – που θεωρήθηκε μια προσπάθεια του βρετανού πρωθυπουργού να προσεγγίσει τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους – του γύρισε «μπούμερανγκ», με τα μέσα ενημέρωσης της Μεγάλης Βρετανίας να αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως o Ρίσι Σούνακ έχασε τους βόλους τους, κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη «marbles» και εννοώντας πως ο Ρίσι Σούνακ έχει χάσει τα λογικά του (Rishi Sunak has lost his marbles).

Σήμερα ο Βασιλιάς Κάρολος φορώντας την «ελληνική» γραβάτα στάθηκε κοντά στον Ρίσι Σούνακ για την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία της συνόδου της Cop38 για το κλίμα.

Πολλοί ήταν αυτοί που εξέλαβαν την κίνηση αυτή ως μια έμμεση τοποθέτηση του Βασιλιά Καρόλου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αν και ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά.

«Η Γη δεν μας ανήκει, εμείς ανήκουμε στην Γη»

Ο βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες που συμμετέχουν στην φετινή COP28 στο Ντουμπάι να γίνει αυτή η 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα ένα σημείο καμπής ανάλογο με την συμφωνία του Παρισιού για την επιτάχυνση της κλιματικής δράσης, καθώς οι χώρες ξεκινούν δύο εβδομάδες εντατικών διαπραγματεύσεων για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα.

«Τα ρεκόρ καταρρίπτονται τόσο συχνά που γινόμαστε απαθείς σε ό,τι ακούμε», είπε ο βασιλιάς Κάρολος.

«Προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά η φετινή COP28 να είναι μία ακόμη αποφασιστική καμπή προς μια πραγματική μεταβολή», καθώς ο κόσμος «δεν βρίσκεται στον σωστό δρόμο» στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και η παγκόσμια οικονομία θα κινδυνεύσει αν δεν υπάρξει ταχεία περιβαλλοντική επανόρθωση, δήλωσε.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στις παγκόσμιες επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής φέρνοντας ως παραδείγματα τους κυκλώνες που προσκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε νησιωτικές χώρες, όπως το Βανουάτου στις πλημμύρες στην Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν και τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ελλάδα.

«Ζούμε μία τρομακτική εμπειρία ταυτόχρονης μεταβολής του συνόλου των οικολογικών συνθηκών, με έναν ρυθμό που ξεπερνά τις δυνατότητες της φύσης», είπε απευθύνοντας έκκληση για την μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματο-οικονομικού συστήματος σε όφελος της ενεργειακής μετάβασης.

«Αν δεν επανορθώσουμε και δεν αποκαταστήσουμε γρήγορα την μοναδική οικονομία της Φύσης, που βασίζεται στην αρμονία και την ισορροπία, που είναι το ύστατο στήριγμά μας, η ίδια η οικονομία μας και η επιβίωση μας θα τεθεί σε κίνδυνο», προειδοποίησε ο βασιλιάς της Αγγλίας μιλώντας για την συμμετοχή στην κλιματική δράση πολυμερών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα, για τον ρόλο του τομέα της ασφάλισης και για την επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας.

«Η Γη δεν μας ανήκει, εμείς ανήκουμε στην Γη», κατέληξε.