Πλαστικά στη θάλασσα: Τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν πως μέχρι το 2050, τα πλαστικά στη θάλασσα θα είναι περισσότερα κι από τα ψάρια. Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός, το οποίο προκαλεί προβληματισμούς στις κυβερνήσεις και τους παγκόσμιους οργανισμούς.
Οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουν πλέον στρέφουν στη λύση του μεγάλου προβλήματος της μόλυνσης των υδάτων. Η Jeanny Yao και η Miranda Wang αποτελούν δύο φοιτήτριες βιολογίας, αλλά και πολύ καλές φίλες. Οι συγκεκριμένες φοιτήτριες αφιέρωσαν πάρα πολύ χρόνο στις μελέτες των υδάτων.
Ωστόσο, οι έρευνές τους δεν ήταν άκαρπες. Αυτό, διότι κατάφεραν να πετύχουν κάτι σημαντικό. Μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα βακτήριο, το οποίο θα επιτίθεται στα πλαστικά των ωκεανών και θα τα μετατρέπουν σε νερό.
Οι συγκεκριμένες ερευνήτριες είναι είκοσι ετών. Είναι πολυβραβευμένες σε διεθνείς διαγωνισμούς για την προαναφερθείσα ανακάλυψη. Πέρα από αυτό, έχουν γίνει οι νεότερες φοιτήτριες που έχουν τιμηθεί, με το βραβείο Perlman Science Prize.
«Είναι πρακτικά αδύνατο να σταματήσουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν πλαστικά. Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή των υδάτων είναι να βρεθεί ένας τρόπος να διαλύσουμε εντελώς το υλικό, βιοδιασπώντας το».
Οι μελέτες του θα συνεχιστούν. Σκοπός τους είναι η τελειοποίηση της διαδικασίας. Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει και σε πραγματικές συνθήκες.