Ο πολεμικός φωτορεπόρτερ, Paul Lowe, τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας, κοντά στο Λος Άντζελες, με τον 19χρονο γιο του να θεωρείται ο βασικός ύποπτος.
Ειδικότερα, ο Βρετανός φωτορεπόρτερ ήταν γνωστός για το εξαιρετικό του έργο, ιδίως στην εμπόλεμη ζώνη, καλύπτοντας παγκόσμια γεγονότα.
Ο 61χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, σε μονοπάτι κοντά στους καταρράκτες Stoddard Canyon, στα βουνά Σαν Γκάμπριελ.
Είχε τραύματα στο πάνω μέρος του σώματός του και μια μαχαιριά στον λαιμό, με τις αρχές να τον δηλώνουν νεκρό επί τόπου.
Ένας άνδρας, που διέφυγε από τη σημείο με αυτοκίνητο και στη συνέχεια τράκαρε μετά από λίγα χιλιόμετρα, αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος γιος του, Emir Lowe, ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες, με υποψίες ότι αφαίρεσε τη ζωή του πατέρα του.
Ο 19χρονος πρόκειται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, ενώ κρατείται στη φυλακή της κομητείας του Λος Άντζελες με εγγύηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο άτυχος άνδρας είχε μια καριέρα δεκαετιών ως δημοσιογράφος και ήταν βραβευμένος πολεμικός φωτογράφος.
Κάλυψε σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τον πόλεμο της Βοσνίας, την Επανάσταση στη Ρουμανία και την πολιορκία του Σαράγεβο.
Ήταν καθηγητής στο University of the Arts του Λονδίνου και ιδιαίτερα αγαπητός από τους φοιτητές του.
Η πιο διάσημη φωτογραφία του είναι μια ασπρόμαυρη εικόνα ενός παιδιού με μια μπάλα, τραβηγμένη το 1992, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Σεράγεβο, ενώ είχε τραβήξει φωτογραφίες και από την αποφυλάκιση του Νέλσον Μαντέλα.
Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε κορυφαία περιοδικά, όπως Time, Newsweek, The Sunday Times, The Observer και The Independent.
Πολεμικός φωτορεπόρτερ στο Αλβανικό Μέτωπο – Αληθινή ιστορία: Ο Λάζαρος Ακερμανίδης βρέθηκε στο Αλβανικό μέτωπο για να φωτογραφίσει τις σκληρές μάχες ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ιταλούς φαντάρους. Επίσης, με το φωτογραφικό φακό του απαθανάτισε και τη χαλάρωση των στρατιωτών.
Η εφημερίδα “Νίκη” δημοσίευσε πολλές από τις ιστορικές φωτογραφίες του. Εκείνες, παρουσιάστηκαν μετά το τέλος του πολέμου σε ατομική έκθεση στο Ζάππειο. Ο Ακερμανίδης ήταν Πόντιος και είχε περάσει τα παιδικά του χρόνια στο Σότση της Ρωσίας.
Στο Σότση σπούδασε φωτογραφία, ενώ στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1932 να εργάζεται ως φωτογράφος. Μόλις ξέσπασε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος κατετάγη εθελοντικά μαζί με άλλους φωτογράφους για να καλύψει τον πόλεμο. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας εθελοντική κατάταξη φωτογράφων.
Ο Ακερμανίδης ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκε. Στους μήνες που ακολούθησαν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου διακρίθηκε για το θάρρος του και τη μαχητικότητα του. Επιπλέον, αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο το θάρρος και την αγωνία των Ελλήνων στρατιωτών. Έφυγε από τη ζωή τρία χρόνια μετά την απελευθέρωση στο τραγικό ναυάγιο του ατμόπλοιου Χειμάρρα.
Εκείνο, το οποίο παρέσυρε στον θάνατο 240 ανθρώπους. Ο Ακερμανίδης ήταν ανάμεσα στους επιβάτες που πνίγηκαν στα νερά της Νότιας Εύβοιας. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε στη Μακεδονία. Εργαζόταν ως φωτορεπόρτερ στην εφημερίδα το “ΦΩΣ”. Οι φωτογραφίες του βρέθηκαν μερικές δεκαετίες αργότερα και αποτελούν μέχρι σήμερα ιστορικά ντοκουμέντα.