Το πρόσωπο του Ιησού Χριστού απεικονίζεται με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, 2024 χρόνια μετά τη γέννησή Του.
Ειδικότερα, η Ιερά Σινδόνη του Τορίνου απεικονίζει άντρα, πριν από περίπου 2.000 χρόνια και οι επιστήμονες με όλα τα τεχνολογικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, προσπαθούν να λύσουν το Θείο Μυστήριο: “Ποιος ήταν ο Ιησούς Χριστός;”.
Η Daily Express χρησιμοποίησε το Midjourney, προκειμένου να επινοήσει μια προσομοίωση του ποιος πιστεύουν πολλοί ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από το σάβανο.
Τα στιγμιότυπα που δημιουργούνται φαίνεται να απεικονίζουν τον Ιησού, με παραδοσιακά μακριά μαλλιά και γένια, με πληγές που υποδηλώνουν ότι μόλις είχε υποστεί τη δοκιμασία που Τον οδήγησε στον θάνατο.
Ο Δρ. Liberato de Caro χρησιμοποίησε τη νέα τεχνολογία, γνωστή ως Wide-Angle Raray Scattering, ώστε να υποστηρίξει ότι το αρχαίο παλιό ύφασμα ταιριάζει πολύ με ένα δείγμα από τη διάσημη πολιορκία της Masada το 55-74 μ.Χ.
Ο εμπειρογνώμονας αμφισβήτησε την προηγούμενη χρονολόγηση με άνθρακα, γράφοντας «Μούχλα και βακτήρια, υφαντικές ίνες που αποικίζουν, και βρωμιά ή ορυκτά που περιέχουν άνθρακα, όπως ο ασβεστόλιθος, που προσκολλώνται σε αυτά στα κενά διαστήματα μεταξύ των ινών που σε μικροσκοπικό επίπεδο αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% του όγκου, μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να εξαλειφθεί εντελώς στη φάση καθαρισμού του δείγματος, γεγονός που μπορεί να παραμορφώσει τη χρονολόγηση».
Ενώ οι ακλόνητες αποδείξεις για την ύπαρξη της Σινδόνης πριν από τα μέσα του 1300 είναι σπάνιες, υπάρχουν γραπτά ότι ένα πολύ παρόμοιο λείψανο που είχε κλαπεί από μια εκκλησία της Κωνσταντινούπολης έναν ολόκληρο αιώνα νωρίτερα.
Το πρόσωπο του Ιησού Χριστού με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
Σκουρόχρωμος με μεγάλα μάτια και μύτη: Η τεχνολογία “έδειξε” το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού Χριστού
Ο Ιησούς Χριστός, με βάση την επικρατούσα θεωρία, ήταν ένας Καυκάσιος άνδρας, με μακριά, ίσια και ανοιχτόχρωμα καστανά μαλλιά, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα, το πρόσωπό του δεν μοιάζει στο παραμικρό σχεδόν με αυτό που έχουμε συνηθίσει.
Ειδικότερα, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, επιστήμονες, θεολόγοι, αγιογράφοι και απλοί Χριστιανοί, προσπαθούν να βρουν μια απάντηση στο ερώτημα «ποια ήταν η πραγματική μορφή του Ιησού Χριστού», από τη στιγμή που ούτε στη Βίβλο φιλοξενείται κάποια συγκεκριμένη φυσιογνωμική περιγραφή, ούτε η μορφή του αναπαραστάθηκε ποτέ στα χρόνια βασιλείας του στη Γη.
Την αρχική θεωρία έρχεται να αμφισβητήσει μια νέα έρευνα, που έγινε από ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον συνταξιούχο εικονογράφο, Δόκτωρα Ρίτσαρντ Νιβ.
Το νέο πορτρέτο του Ιησού Χριστού
Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές ιατροδικαστικές μεθόδους και έχοντας ως βάση τρία κρανία που ανακαλύφθηκαν στο παρελθόν, από Ισραηλινούς επιστήμονες, τα οποία ανήκαν σε μέλη της σημιτικής φυλής, που έζησαν την ίδια εποχή με τον Ιησού Χριστό, ο Νιβ και η ομάδα του δημιούργησαν ένα πορτραίτο του Ιησού, που δεν μοιάζει στο παραμικρό σχεδόν με αυτό που έχουμε συνηθίσει.
Πως είναι ο Ιησούς Χριστός;
Έτσι, ο Ιησούς Χριστός, κατά τον Δόκτωρα Νιβ, είχε πλατύ πρόσωπο, σκούρα μάτια και αρκετά πυκνό μούσι, ενώ τα μαλλιά του ήταν κοντά και σγουρά και το δέρμα του αρκετά σκούρο.
Ο Νιβ, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, χρησιμοποίησε τεχνικές της εγκληματικής ανθρωπολογίας, πληροφορίες από τη Βίβλο και εξέτασε με μεγάλη λεπτομέρεια τα δείγματα των κρανίων των μελών της σημιτικής φυλής, για να δημιουργήσει αρχικά μια τρισδιάστατη απεικόνιση του κρανίου του και να δουλέψει στις λεπτομέρειες πριν τελικά καταλήξει στη συγκεκριμένη απεικόνιση του Ιησού Χριστού.