Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ

Δέος και συγκίνηση: Γνωστός πυρινικός φυσικός επιβεβαίωσε της Γραφές της Χριστιανικής Πίστης μας

15:27
Νίκη Μουλά

Η Σινδόνη του Τορίνο, χρονολογείται τον 1ο αιώνα, όπως επιβεβαιώνει και ο πυρηνικός μηχανικός Robert Rucker, σύμφωνα με την τελευταία του έρευνα για το σάβανο.

Όπως υπογράμμισε στο CNA «η Σινδόνη του Τορίνο είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο κτήμα της ανθρώπινης φυλής δίπλα στην ίδια τη Βίβλο».

Advertisement

 

Το σάβανο σώζεται σήμερα, στο παρεκκλήσι της Ιεράς Σινδόνης, δίπλα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, στο Τορίνο, στην Ιταλία.

Advertisement

 

Advertisement

Για περισσότερα από 10 χρόνια, ο επιστήμονας έχει μελετήσει τη φυσική της εξαφάνισης του σώματος του Ιησού και το αποτύπωμά του στο σάβανο. Ο ιστότοπός του, Shroud Research, αμφισβητεί τα συμπεράσματα ότι το σάβανο χρονολογείται από την περίοδο 1260 έως 1380 μ.Χ., οδηγώντας τους σκεπτικιστές στο συμπέρασμα ότι είναι ένα μεσαιωνικό ψεύτικο.

 

Το 1988, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μικροσκοπικά δείγματα, που κόπηκαν από το σάβανο, ώστε να προσδιορίσουν την ποσότητα των ισοτόπων άνθρακα 14 που περιείχαν, καταστρέφοντας τα δείγματα στη διαδικασία.

Advertisement

 

Το ισότοπο ραδιενεργού άνθρακα 14 είναι μια παραλλαγή περίσσειας νετρονίων που περιέχει άνθρακα, τα οποία είναι σωματίδια μικρότερα από τα άτομα. Με την πάροδο του χρόνου, ο άνθρακας 14 διασπάται σε άζωτο 14 σε οργανικά υλικά, όπως οστά και φυτική ύλη. Η αναλογία των ατόμων άνθρακα 14 που απομένουν σε ένα δείγμα παρέχει τα δεδομένα που απαιτούνται για την εκτίμηση της ηλικίας του δείγματος.

 

Η έρευνα για την Σινδόνη

 

Advertisement

Ο Rucker επεσήμανε ότι οι υπολογισμοί του δείχνουν ότι η χρονολόγηση του άνθρακα 14 του 1988 είναι λανθασμένη, επειδή δεν λαμβάνει υπόψη την ακτινοβολία που εκπέμπεται από το σώμα του Ιησού κατά την ανάσταση, η οποία περιελάμβανε νετρόνια που απορροφήθηκαν από το σάβανο και σχημάτισαν νέα άτομα άνθρακα 14, οδηγώντας έτσι σε παρερμηνεία των δεδομένων.

 

Και προσθέτει ότι «οι ημερομηνίες του άνθρακα 14 μπορεί να είναι πολύ λανθασμένες εάν κάτι έχει αλλάξει την αναλογία c-14 προς c-12 στο δείγμα, εκτός από τη διάσπαση του άνθρακα 14. Υπήρξαν έξι διαφορετικές εξηγήσεις για την ημερομηνία άνθρακα του 1260-1380. Η πρώτη εξήγηση ήταν σε μια επιστολή προς τον εκδότη του περιοδικού Nature το 1989. Ο Tom Philips, ο οποίος είναι κάτοχος Ph.D. στη σωματιδιακή φυσική, πρότεινε στη Φύση ότι η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι νέα άτομα άνθρακα 14 παρήχθησαν με απορρόφηση νετρονίων στο σάβανο. Αυτή η πρόταση δεν δόθηκε ποτέ συνέχεια μέχρι που έκανα τους υπολογισμούς στον υπολογιστή πυρηνικής ανάλυσης το 2014».

 

Ο Rucker θα προσφέρει ένα εργαστήριο σχετικά με την έρευνά του, στις 6-7 Οκτωβρίου, στο St. Thomas the Apostle Parish και στο Πανεπιστήμιο του Michigan στο Ann Arbor, Michigan.

 

Ερευνά το σάβανο από το 2013 και έχει πραγματοποιήσει υπολογισμούς πυρηνικής ανάλυσης σε υπολογιστή που σχετίζονται με την ημερομηνία του.

 

Η Paola Conti-Puorger, η οποία είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος αεροδιαστημικής μηχανικής και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο σάβανο από το Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum στη Ρώμη, είναι ενορίτης του Αγίου Θωμά και διαχειρίζεται τη μόνιμη έκθεση Othonia στο σάβανο, η οποία περιλαμβάνει μια φωτογραφική αναπαραγωγή, ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα και μια χάλκινη ομοιότητα του Ιησού που βρίσκεται στον τάφο πριν την ανάστασή του, όπως αποκαλύπτεται από το αποτύπωμα στο σάβανο.

 

Το Othonia είναι ένα ερευνητικό κέντρο με έδρα τη Ρώμη, αφιερωμένο στη διατήρηση, την προώθηση και τη διάδοση της γνώσης για το σάβανο. Αποτελεί μέρος του Ινστιτούτου Επιστήμης και Πίστεως εντός του Athenaeum.

 

 

Η σημασία της Σινδόνης για τους χριστιανούς

 

Όπως σημείωσε στο CNA “ο Rucker έχει μελετήσει το σάβανο για χρόνια και μπορεί να προσφέρει μια έγκυρη λέξη για την επιστημονική έρευνα σε αυτό” και συμπλήρωσε ότι «το σάβανο είναι τα καλύτερα νέα που μπορούμε να λάβουμε σε αυτή τη ζωή: ότι οι αμαρτίες μας συγχωρούνται, ότι μας αγαπούν, ότι έχουμε μια σημαντική αξιοπρέπεια, ότι καλούμαστε σε αυτήν την εικόνα μέσα μας και ότι καλούμαστε να αγαπήσουμε με την ίδια αγάπη. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματική ευτυχία της ανθρωπότητας». Είναι σαν να συλλογίζεσαι το Ευαγγέλιο και να το βλέπεις πολύ ζωντανό. Όπως η Ευχαριστία, το σώμα και το αίμα του Χριστού είναι εκεί. Αυτή είναι μια ζωντανή παρουσία. Δεν είναι λείψανο».

 

 

 

Δέος στην παγκόσμια Χριστιανοσύνη: Η Ιερά Σινδόνη αποκάλυψε το πρόσωπο του Ιησού Χριστού & είναι ότι είχαμε φανταστεί

 

Το πρόσωπο του Ιησού Χριστού απεικονίζεται με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, 2024 χρόνια μετά τη γέννησή Του.

Ειδικότερα, η Ιερά Σινδόνη του Τορίνου απεικονίζει άντρα, πριν από περίπου 2.000 χρόνια και οι επιστήμονες με όλα τα τεχνολογικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, προσπαθούν να λύσουν το Θείο Μυστήριο: “Ποιος ήταν ο Ιησούς Χριστός;”.

 

Η Daily Express χρησιμοποίησε το Midjourney, προκειμένου να επινοήσει μια προσομοίωση του ποιος πιστεύουν πολλοί ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από το σάβανο.

Τα στιγμιότυπα που δημιουργούνται φαίνεται να απεικονίζουν τον Ιησού, με παραδοσιακά μακριά μαλλιά και γένια, με πληγές που υποδηλώνουν ότι μόλις είχε υποστεί τη δοκιμασία που Τον οδήγησε στον θάνατο.

Ο Δρ. Liberato de Caro χρησιμοποίησε τη νέα τεχνολογία, γνωστή ως Wide-Angle Raray Scattering, ώστε να υποστηρίξει ότι το αρχαίο παλιό ύφασμα ταιριάζει πολύ με ένα δείγμα από τη διάσημη πολιορκία της Masada το 55-74 μ.Χ.

 

Ενώ οι ακλόνητες αποδείξεις για την ύπαρξη της Σινδόνης πριν από τα μέσα του 1300 είναι σπάνιες, υπάρχουν γραπτά ότι ένα πολύ παρόμοιο λείψανο που είχε κλαπεί από μια εκκλησία της Κωνσταντινούπολης έναν ολόκληρο αιώνα νωρίτερα.

 

Το πρόσωπο του Ιησού Χριστού με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

TAGS:
Advertisement