9 απαγορευμένα μέρη του κόσμου: Υπάρχουν διάφορες περιοχές του πλανήτη, τις οποίες δεν πρόκειται να δούμε ποτέ. Είτε επειδή είναι επικίνδυνες, είτε λόγω ότι κρύβεται κάποιο μυστικό, λίγοι άνθρωποι θα επισκεφτούν τις περιοχές εκείνες.
Βρίσκεται στη Νορβηγία και απέχει 1.120 χλμ. από τον Βόρειο Πόλο. Είναι η Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ. Η λειτουργία της άρχισε στις αρχές του 2008, ενώ στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη. Εκεί φυλάσσονται σε ειδικές αποθήκες σπόροι, ώστε να σωθεί ο πληθυσμός σε περίπτωση που μια καταστροφή πλήξει τη Γη.
Μόνο ερευνητές κι επιστήμονες επιτρέπεται να την επισκεφθούν κατόπιν ειδικής άδειας.
Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά σπήλαια με τοιχογραφίες παλαιολιθικής εποχής. Σύμφωνα με τους Αρχαιολόγους, οι τοιχογραφίες που απεικονίζουν κυρίως μεγαλόσωμα ζώα, δημιουργήθηκαν πριν από 17.500 χρόνια. Έως το 1963 ήταν επισκέψιμο, αλλά ο τότε υπουργός Πολιτισμού αποφάσισε το κλείσιμο για τους επισκέπτες. Ο λόγος ήταν ότι το διοξείδιο του άνθρακα, η υγρασία και ο τεχνητός φωτισμός, τα οποία προκαλούσαν καταστροφές στους τοίχους.
Μόνο ένας φύλακας επιτρέπεται να το επισκεφθεί και μόνο μια φορά την εβδομάδα.
Είναι ένα νησάκι στη βόρεια Ιταλία κοντά στη Βενετία. Το αποκαλούν «νησί των καταραμένων» και «στοιχειωμένο νησί». Στην Ποβέλια μετέφεραν από τη Βενετία όσους είχαν προσβληθεί από πανούκλα. Όσοι πέθαιναν τους έκαιγαν σε μαζικούς τάφους. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι πέθαναν στο νησί. Το 1922 δημιουργήθηκε ψυχιατρική κλινική. Ο επικεφαλής ψυχίατρος είχε μετατρέψει σε πειραματόζωα τους ασθενείς, τους βασάνιζε και τους έκανε λοβοτομές.
Ο ψυχίατρος αυτοκτόνησε και σύμφωνα με το θρύλο, τον είχαν τρελάνει τα πνεύματα των νεκρών.
Το νησί παραμένει ερμητικά κλειστό από το 1968. Απαγορεύεται η είσοδος σε οποιονδήποτε. Ακόμη και οι ψαράδες αποφεύγουν να ρίξουν τα δίχτυα τους στην περιοχή, αφού φοβούνται πως θα ψαρέψουν ανθρώπινα οστά.
Μπορεί να βρίσκεται στη Βραζιλία, να έχει υπέροχες παραλίες, πράσινα νερά και εξωτικό όνομα,ωστόσο απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος. Σε αυτό το νησί δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος. Το μόνο που επιβιώνει είναι το πιο δηλητηριώδες φίδι του κόσμου, η χρυσοκέφαλη οχιά. Οι μόνοι που το επισκέπτονται, είναι διάφοροι επιστήμονες κατόπιν ειδικής άδειας για τη μελέτη του φιδιού.
Ακόμα και έτσι, αυτό γίνεται μια φορά το χρόνο.
Πρόκειται για μια γνωστή περιοχή στη Νεβάδα, που αποτελεί μυστήριο και προκαλεί συζητήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σε αυτή τη στρατιωτική βάση. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Με βάση τα ιστορικά στοιχεία, πιθανόν να υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.
Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι χρησιμοποιείται για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.
Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση κατασκευάζει αεροσκάφη παρόμοια με ΑΤΙΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κανείς μέσα, παρά μόνο οι εργαζόμενοι.
Είναι ένα νησί, στον κόλπο της Βεγγάλης στο οποίο ζουν μόνο ιθαγενείς. Οι κάτοικοί του είναι εχθρικοί και αρνούνται οποιαδήποτε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Η κυβέρνηση της Ινδίας το έχει κηρύξει ως ζώνη αποκλεισμού και κανείς δεν τολμά να πλησιάσει.
Είναι το νεότερο μέρος του πλανήτη. Εμφανίστηκε κοντά στη νότια ακτή της Ισλανδίας μετά από μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη τη δεκαετία του ΄60. Λίγοι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφτούν κι όταν το κάνουν, μένουν σε μία μικροσκοπική καλύβα με ελάχιστες παροχές.
Όταν φύγουν πρέπει να σβήσουν όλα τα ίχνη τους. Γι αυτό και το νησί παραμένει ένα από τα το πιο παρθένα μέρη στη Γη.
Όπως και η περιοχή 51, το μέρος αυτό παραμένει μυστήριο. Οι κάτοικοι της πόλης εργάζονται σε ένα μυστικό πρόγραμμα που ενδεχομένως να σχετίζεται με πυρηνικά. Όλα αυτά τα χρόνια η ρωσική κυβέρνηση έχει δώσει διάφορες απαντήσεις για τη λειτουργία αυτής της μονάδας. Ισχυρίζεται πως εκεί αποθηκεύονται τρόφιμα, μεταφέρονται εθνικοί θησαυροί και φυλάσσονται σε ειδικές αποθήκες.
Το σίγουρο είναι ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.
Εκεί βρίσκεται ένας τεράστιος θησαυρός παπικών βιβλίων, αλληλογραφίας, κρατικών και άλλων σημαντικών εγγράφων. Τα αρχεία καλύπτουν χιλιάδες ράφια και αποτελούνται από περισσότερα από 35.000 τεμάχια. Περιλαμβάνουν επιστολές από τον Μιχαήλ Άγγελο, αίτημα για ακύρωση του γάμου από τον βασιλιά Ερρίκο VIII και πολλά άλλα ιστορικά, ανεκτίμητης αξίας έγγραφα.
Για να λάβει κανείς πρόσβαση χρειάζεται να περάσει μια ολόκληρη διαδικασία αιτημάτων και εγγράφων, προκειμένου να αποκτήσει τη σχετική άδεια. Δίνεται συνήθως μόνο σε ακαδημαϊκούς, οι οποίοι ασχολούνται με την έρευνα.