4 Ιουνίου: Σήμερα έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών. Μάλιστα, η απόφαση για τον ορισμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών πάρθηκε με Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού. Η γενική συνέλευση του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε πριν από 36 χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 1983.
4 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών – Ο στόχος
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών αποτελεί μια αφύπνιση σε κάθε πολίτη, ο οποίος αψηφά τα εκατομμύρια παιδιά που δέχονται επίθεση. Αυτή μπορεί να είναι λεκτική. Μπορεί να είναι σωματική. Ακόμη, μπορεί να είναι και ψυχική ή συναισθηματική.
4 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών – Τα στατιστικά
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 20 έτη, βρήκαν θάνατο σε πολεμικές αναμετρήσεις, περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά. Επιπλέον είκοσι εκατομμύρια παιδιά έζησαν σε κέντρα υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων. Επίσης, περίπου 100.000 παιδιά είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, κυρίως στην Καραϊβική και τη Νότιο Αμερική.
4 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών – Ο ορισμός της βίας
Η βία αναφέρεται στις πράξεις της επιθετικότητας και της κατάχρησης που προκαλεί ή σκοπεύει να προκαλέσει τον εγκληματικό τραυματισμό ή τη ζημιά στα πρόσωπα, και (σε μια μικρότερη έκταση) τα ζώα και την περιουσία.
4 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών – Ενδοεκογενειακή βία και νομοθεσία στην Ελλάδα
Το νομοσχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία απασχόλησε την Κυβερνητική Επιτροπή της Ελλάδας, τηνΤρίτη 8 Αυγούστου 2006. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θεσπίζονται νέες εγκληματικές συμπεριφορές, που έως τώρα δεν χαρακτηρίζονταν αξιόποινες πράξεις.
Το νομοσχέδιο προβλέπει βαριές ποινές για την παιδοφιλία, αλλά και για τον εξαναγκασμό ανικάνου ή ασθενούς μέλους της οικογένειας σε σεξουαλική πράξη, ενώ απαγορεύεται ρητά η σωματική βία σε βάρος ανηλίκων ως μέσο σωφρονισμού στο πλαίσιο της ανατροφής τους. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές εξάλλου, υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές σε περίπτωση που διαπιστώσουν σωματική κακοποίηση μαθητή από μέλος της οικογένειάς του, ενώ σε περίπτωση κακοποίησης ανηλίκου προβλέπεται αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά του δράστη, ο οποίος υποχρεωτικά οδηγείται στο αυτόφωρο.
Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, στόχος του νομοσχεδίου είναι η καταπολέμηση των ακραίων φαινομένων αυθαιρεσίας και αυταρχισμού μέσα στην οικογένεια με τη δημιουργία ενός νομοθετικού πλέγματος προστασίας των ανηλίκων αλλά και των «αδύνατων» μελών της οικογένειας, οι παραβάτες του οποίου θα αντιμετωπίζουν βαριές ποινές.