Ο Νίκος Αλιάγας απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές την Ελλάδα.
Ο παρουσιαστής επέλεξε μαζί με την οικογένειά του τη Χαλκιδική ενώ δεν χάνει ευκαιρία να την διαφημίσει στους Γάλλους με τον καλύτερο τρόπο.
Καταγράφοντας τις ομορφιές του τόπου με την κάμερά του, ο Νίκος Αλιάγας, δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τα μοναδικά και εντυπωσιακά τοπία!
«Χαλκιδική, μια γωνιά του παραδείσου», έγραψε στο άλμπουμ που ανέβασε στο Instagram
Ο διάσημος παρουσιαστής, πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξη του γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την φωτογραφία
«Σαν ανησυχία απέναντι στο ακαταμάχητο πέρασμα του χρόνου, σαν αντίσταση στο «τα πάντα ρει». Ο χρόνος δεν φεύγει, εμείς είμαστε αυτοί που τον διασκορπίζουμε, επειδή πιστεύουμε ότι μας ανήκει. Προσπαθούμε να τον ξεχάσουμε, να τον κρύψουμε, να τον μεταμορφώσουμε. Μάταια! Μακάριοι όσοι τον υποδέχονται χωρίς να τον φοβούνται, η φωτογραφία ίσως με βοηθά στην αποδοχή του. Δεν φωτογραφίζω ανθρώπους για να βρω άρον-άρον απαντήσεις, αλλά για να αισθανθώ τις σιωπές και τις περιπλανήσεις της ύπαρξής μας. Λατρεύω μια εικόνα όταν δεν είναι σκλάβα της εποχής της, όταν καταφέρνει να παρακάμψει τη φθαρτή ουσία της για να αγγίξει το ανέκφραστο, το διαχρονικό.
Οι φωτογραφίες του Κουντέλκα ή της Σαμπίν Βάις αγγίζουν αυτό το μυστήριο. Η Σαμπίν πριν πεθάνει μου έλεγε: «Δεν είμαι καλλιτέχνης, προσπάθησα απλώς να δώσω μια μαρτυρία». Οι άνθρωποι που δεν αναζητούν το φως και αποδέχονται τον χρόνο με εμπνέουν, αυτούς φωτογραφίζω ακατάπαυστα. Μου αρέσει η φωτογραφία που ξεφεύγει από το χρονολογικό πλαίσιο, αυτή που χαράζει μια διαδρομή μεταξύ του φαινομένου και του λανθάνοντος. Σαν ένα παρελθόν που δεν έχει αποκαλύψει ακόμα όλα του τα μυστικά. Ο Eντγκάρ Μορέν λέει πως «ό,τι φωτίζει μένει πάντα στη σκιά». Είναι αυτή η σκιά, τόσο ζωντανή και τόσο εύθραυστη που με ελκύει, η απειροελάχιστη προβολή του εαυτού μας, η εικόνα που αναπτύσσεται στο σκοτεινό δωμάτιο του μυαλού μας, συχνά εν αγνοία μας. Δεν ξέρω πώς, μια λάμψη επιλέγει το στρατόπεδό της. Αν είναι αντικατοπτρισμός ή το θαύμα της ύπαρξης, η φωτογραφία εμπεριέχει κάτι ιερό. Ο φακός καταγράφει και απλώς ακολουθώ την περίεργη διαίσθηση που με καθοδηγεί.
Ακόμη και πριν αντιληφθώ ξεκάθαρα τα περιγράμματα του κάδρου, προβάλλεται μπροστά μια επείγουσα ανάγκη, μια στιγμή που διαρκεί μιαν αιωνιότητα ή ένα καρδιοχτύπι. Νιώθω αυτό που νομίζω ότι αναγνωρίζω σαν μακρινή ηχώ, μια ανάμνηση, έναν προγονικό κρίκο που με συνδέει με την ανθρώπινη αλυσίδα της ύπαρξης. Κρατώντας την αναπνοή μου, ψάχνω σε αυτόν τον χρονότοπο κάτι που με προσκαλεί και που με ξεπερνά. Εισπράττω το φως που μου προσφέρει κάθε στιγμή. Στο φωτογραφικό μου όνειρο, ό,τι πεθαίνει ξαναγεννιέται, όλα είναι δρόμος, κίνηση, αμφιβολία και προσευχή. Δεν μπορώ να συλλάβω μια εικόνα, όσο κοινότοπη και αν είναι, χωρίς την ιερότητά της. Υπάρχει κάτι πολύτιμο και εύθραυστο σε μια αιωνόβια ελιά, στα ηλιοκαμένα χέρια ενός ψαρά, στο ρυτιδιασμένο πρόσωπο ενός βοσκού, κάτι κρυφό που με συνδέει με τον ίδιο μου τον εαυτό. Γιατί από εκεί προέρχομαι»
Καλεσμένος στην πρεμιέρα της Μαρίας Μπακοδήμου και της εκπομπής «Γεια σου», ήταν ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας.
Ο γνωστός παρουσιαστής αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής, μιλώντας για τη δύσκολη περιπέτεια που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η οικογένειά του και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε όταν ο ίδιος γεννήθηκε.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όταν γεννήθηκα στο Παρίσι είπαν στη μητέρα μου ότι είχα πολύ λίγες ημέρες ζωής. Είχα ένα πρόβλημα στα σωθικά μου, με εγχείρησαν έτσι σαν πείραμα και επέζησα τελικά. Είχα ένα πρόβλημα μεγάλο σε ένα έντερο και εγχειρίστηκα με το που γεννήθηκα, νομίζω πως ήμουν πέντε ή έξι ημερών».
«Έκαναν ένα πείραμα να δουν αν μπορεί το παιδί αυτό να ζήσει. Και έζησα! Ταλαιπωρήθηκα και είχα, έτσι, έναν πόνο. Με πήραν τότε αμέσως από τη μάνα μου και έμεινα για μήνες στο νοσοκομείο» πρόσθεσε ο παρουσιαστής. «Έμεινα για μήνες μακριά από την μάνα μου. Μετά με έφεραν στους γονείς μου, με έβαλε ο πατέρας μου στο αυτοκίνητο μαζί με την μητέρα μου και με πήγαν στο Μεσολόγγι. Αδυνατισμένο, με πολλά ράμματα και ήμουν έτσι για πολύ καιρό» πρόσθεσε ο Νίκος Αλιάγας.