Το 2024 φτάνει στο τέλος του, αφήνοντας πίσω του πολλές αξέχαστες στιγμές και σημαντικά γεγονότα. Ωστόσο, αυτή η χρονιά θα μείνει αξέχαστη και για τους αποχαιρετισμούς που κληθήκαμε να κάνουμε σε πολλά λαμπερά πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο
Μία από τις πιο συγκλονιστικές απώλειες της χρονιάς ήταν αυτή του Μανούσου Μανουσάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών στις 20 Νοεμβρίου. Ο διάσημος σκηνοθέτης, γνωστός για τις μεγάλες τηλεοπτικές του επιτυχίες, έδωσε μία άνιση μάχη με τη λευχαιμία. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε και τη νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Ο Μανούσος Μανουσάκης ήταν ένας δημιουργός που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ελληνική τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με έργα που αγάπησε το κοινό. Οι τηλεοπτικές του σειρές και οι ταινίες του συνόδευσαν πολλές γενιές, και οι ιστορίες του συνεχίζουν να μας συγκινούν.
Η οικογένεια του Μανούσου Μανουσάκη έκανε μια νέα ανάρτηση, όπου αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην απώλειά του. Οι δικοί του άνθρωποι, εκφράζοντας τη θλίψη τους, μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα για τον αγαπημένο τους, καθώς και αναμνήσεις που δείχνουν την τεράστια επιρροή που είχε στη ζωή τους και στον κόσμο του θεάματος.
«Ο Μανούσος μας έδωσε μια μεγάλη αλλά άνιση μάχη με την πρόσφατα διαγνωσθείσα οξεία μυελογενή λευχαιμία. Δυστυχώς η νόσος του ήταν κακής πρόγνωσης και ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε στη θεραπεία. Θλιβερό αποτέλεσμα να καταλήξει από τις επιπλοκές της νόσου…».
Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο Δημήτρης Σούρας, οδήγησε τον γνωστό ψυχίατρο στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία, και στις 19 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 72 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο Δημήτρης Σούρας ήταν αναγνωρίσιμος στο κοινό από τις πολλές συμμετοχές του σε ενημερωτικά και ψυχαγωγικά πάνελ εκπομπών, όπου μοιραζόταν τη γνώση και την εμπειρία του στον τομέα της ψυχιατρικής. Η συμβολή του στην προώθηση της ψυχικής υγείας και η ικανότητά του να επικοινωνεί με το κοινό τον είχαν καθιερώσει ως μια αξιόπιστη φωνή στην κοινωνία.
Ενώ νοσηλευόταν για ένα πρόβλημα που σχετιζόταν με τη μέση του, υπέστη σοβαρή σηψαιμία, η οποία επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας του. Παρά τις ιατρικές προσπάθειες, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, προκαλώντας θλίψη στους συνεργάτες του, τους φίλους και τους θαυμαστές του.
Ο Αντώνης Δημητρίου, κιθαρίστας του γνωστού συγκροτήματος Ενδελέχεια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, προκαλώντας βαθιά θλίψη στους θαυμαστές και τους φίλους του. Η απώλειά του αφήνει ένα κενό στην ελληνική μουσική σκηνή, όπου είχε αναγνωριστεί για το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του.
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο ξάδερφός του, Γρηγόρης Ψαριανός, πολιτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός, μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, νωρίς το πρωί.
Η ανάρτησή του ραγίζει καρδιές. «Γιατί ρε Αντώνη, γιατί; Έφυγε σήμερα το ξαδερφάκι μου, ο γλυκός μας Αντώνης Δημητρίου», έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Έφυγε από τη ζωή ο 72χρονος τραγουδιστής Κώστας Χαλκιάς, με την είδηση του θανάτου του να προκαλεί θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και ιδιαίτερα στη γενέτειρά του, τη Μαγνησία. Ο Χαλκιάς ήταν μια εμβληματική φιγούρα της ελληνικής μουσικής σκηνής, με σημαντική προσφορά και αναγνώριση.
Η μεγαλύτερη επιτυχία του Κώστα Χαλκιά ήταν το τραγούδι «Θάλασσες», το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ερμήνευσε αργότερα ο Γιώργος Μαζωνάκης. Αυτό το κομμάτι έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα στην ελληνική μουσική και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο κοινό.
Ο τίτλος του τραγουδιού «Θάλασσες» έγινε και σήμα κατατεθέν για το νυχτερινό κατάστημα που άνοιξε ο Χαλκιάς στον Βόλο, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την κληρονομιά του στον χώρο της μουσικής. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική μουσική σκηνή και θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του στον πολιτισμό μας.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο σπουδαίος βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ανδρέας Κουλουμπής. Η απώλειά του βυθίζει σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και όσους τον γνώρισαν.
Ο Ανδρέας Κουλουμπής υπηρέτησε την τέχνη της όπερας με πάθος και αφοσίωση, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική μουσική σκηνή. Η φωνή του και η ερμηνεία του θα μείνουν αξέχαστες.
Ήταν σύζυγος της Κάρμεν Ρουγγέρη, μιας σημαντικής προσωπικότητας του θεάτρου και της μουσικής, και η ζωή τους ήταν γεμάτη από καλλιτεχνικές συνεργασίες και επιτυχίες.
Πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός Λευτέρης Παπαμιχαήλ, που είχε συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, αφήνοντας πίσω του ένα κενό στον καλλιτεχνικό κόσμο.
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η ηθοποιός Ευτυχία Μελή, δημοσιεύοντας μία κοινή τους φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Facebook.
«Πού πήγες ψυχούλα και μας άφησες τόσο νωρίς; Προχτές σε είδα στον ρόλο σου και σε καμάρωνα! Πόσο θα μας λείψεις, δεν φαντάζεσαι! Ήμασταν οικογένεια. Δεν θα είναι το ίδιο χωρίς σένα!
Ο Λευτέρης μας. Ηθοποιός, φίλος, η παρέα μας. Ευγενέστατος, υπέροχος, Ένας κύριος, ευαίσθητος, αληθινός, τον καλύτερο έχεις στην αγκαλιά σου τώρα Θεούλη μου αλλά θα μας λείψει πολύ. Η φώτο είναι που δουλέψαμε μαζί στην ταινία του Willem Dafoe. Ήταν τόσο χαρούμενος. Μας έβαλες δύσκολα Λευτέρη μου. Καλό παράδεισο!»
Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας, λίγες εβδομάδες πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής. Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε από τη σύζυγό του, Λουκίλα Καρρέρ, μέσω ανάρτησης σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Μίμης Πλέσσας, αναγνωρισμένος για την προσφορά του στη μουσική, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον ελληνικό πολιτισμό. Με πλούσια καριέρα που περιλάμβανε συνθέσεις για ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλά γνωστά τραγούδια, η κληρονομιά του θα παραμείνει ζωντανή για τις επόμενες γενιές.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια, γεγονός που τον καθιστούσε μια εμβληματική μορφή της μουσικής σκηνής.
Όπως τόνισε αποχαιρετώντας τον: “Κι εσύ δεν θα ’σαι πλάι μου, αστέρι της ζωής μου”.
“Θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις”, πρόσθεσε. “Το κοινό ταξίδι ζωής έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε. Ευγνώμων για όλα, σε ευχαριστώ για όλα, σε λατρεύω για πάντα”, συμπλήρωσε.
Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ βύθισε στο πένθος όχι μόνο τον Παναθηναϊκό και την εθνική Ελλάδος, αλλά και όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε στο παρελθόν, καθώς και ολόκληρη την οικογένεια του αθλητισμού.
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής εντοπίστηκε νεκρός μέσα στην πισίνα του σπιτιού του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα του τον αναζητούσε για πολλές ώρες και δεν μπορούσε να τον βρει. Αποφάσισε να καλέσει τον σπιτονοικοκύρη τους, ο οποίος έφτασε στο σπίτι και τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο. Το ΕΚΑΒ έφτασε στον τόπο του συμβάντος μετά από 9 λεπτά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ποδοσφαιριστή.
Έφυγε από τη ζωή στις 25 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 84 ετών, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος. Την είδηση της απώλειάς του έκανε γνωστή το «Σπίτι του Ηθοποιού» μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Σήμερα το πρωί στις 11:30. Δυστυχώς, χάσαμε τον αγαπημένο μας ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο. Η είδηση αυτή μας γέμισε όλους μεγάλη θλίψη. Καλό σου ταξίδι Γιάννη», ανέφερε η ανάρτηση στο Instagram.
Ο Γιάννης Μόρτζος ήταν μια εμβληματική φιγούρα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, γνωστός τόσο για το ταλέντο του ως ηθοποιός όσο και για την σκηνοθετική του ικανότητα. Γεννημένος στις 11 Οκτωβρίου 1940, η καριέρα του περιλάμβανε αξέχαστες ερμηνείες σε ταινίες, όπως «Το θέατρο της Δευτέρας» και «Μοιραία σχέση». Επιπλέον, συμμετείχε σε αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές όπως «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» και «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».
Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 85 ετών, ο αγαπητός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης. Η είδηση της απώλειάς του γνωστοποιήθηκε μέσω ανάρτησης που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο διαδίκτυο.
Ο Ντίνος Καρύδης υπηρέτησε τον ελληνικό πολιτισμό και την τέχνη για πολλές δεκαετίες, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια κληρονομιά μέσα από τις ερμηνείες του σε θέατρο και κινηματογράφο. Η προσφορά του στην καλλιτεχνική σκηνή ήταν αναμφισβήτητη και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό.
«Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα’σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου..Καλό ταξίδι λατρευτε μας’Ντινάκο και θερμα συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..» γράφει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης σε ηλικία 75 ετών, σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου 2024, στην Αθήνα. Η απώλειά του σφραγίζει το τέλος μιας σημαντικής καριέρας που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο, τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω, ο Δάνης Κατρανίδης ήταν γνωστός για τις ερμηνείες του σε πληθώρα έργων, ενώ η επιδραστική παρουσία του στη σκηνή τον καθόρισε ως έναν από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τον χώρο της υποκριτικής λόγω προβλημάτων υγείας, ωστόσο η κληρονομιά του παραμένει ζωντανή μέσα από τις σπουδαίες ερμηνείες του.
Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης, Αντώνης Αντύπας, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η σύζυγός του, η γνωστή συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου, η οποία αποχαιρέτησε τον σύζυγό της, με τον οποίο μοιράστηκε 40 χρόνια κοινού βίου.
Ο Αντώνης Αντύπας υπηρέτησε τη σκηνοθεσία με πάθος και αφοσίωση, συμβάλλοντας σημαντικά στην ελληνική τέχνη του θεάτρου και του κινηματογράφου. Το έργο του χαρακτηρίζεται από την ευαισθησία και την ποιότητα, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Η Ελένη Καραΐνδρου, με βαθιά συγκίνηση, αποχαιρέτισε τον άντρα της: «Ο αγαπημένος μου Αντώνης Αντύπας, ο άνθρωπος που 40 χρόνια μου χάρισε την αγάπη του και την απόλυτη αφοσίωση δεν υπάρχει πια. Τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου και θα μείνει για πάντα ο πολύτιμος οδηγός μου. Αντώνη μου σ αγαπώ και θα σε βλέπω πάντα με το γέλιο στο όμορφο σου πρόσωπο».
Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ο σπουδαίος κινηματογραφιστής, Αντώνης Καρατζόπουλος, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ελληνική κινηματογραφία, όπου ο Καρατζόπουλος διακρίθηκε για το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του.
Ο Αντώνης Καρατζόπουλος υπηρέτησε την τέχνη του κινηματογράφου με πάθος και αφοσίωση, προσφέροντας στο κοινό αξέχαστες ταινίες που σημάδεψαν την ελληνική σινεφιλία. Η δουλειά του εκτιμήθηκε όχι μόνο για την καλλιτεχνική της αξία, αλλά και για την ικανότητά του να αφηγείται ιστορίες που αγγίζουν τις καρδιές των θεατών.
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ανδρέας Μαυραγάνης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η είδηση της απώλειάς του βυθίζει σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους θαυμαστές του
Τη δυσάρεστη είδηση για τον θάνατο του Ανδρέα Μαυραγάνη, συζύγου της γνωστής ηθοποιού Μάνιας Παπαδημητρίου, έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω των κοινωνικών δικτύων.
«Μόλις μάθαμε με συντριβή τον θάνατο ενός πολυαγαπημένου μας άξιου συναδέλφου που έχει διαπρέψει στο θέατρο με σπουδαίους ποικίλους ρόλους.
Ο Ανδρέας Μαυραγάνης ο λατρεμένος σύζυγος της Μάνιας Παπαδημητρίου που έδωσε μάχη τα τελευταία χρόνια με την περιπέτεια της υγείας του.
Καλό ταξίδι Ανδρέα μου καλημέρα και κουράγιο στην αγαπημένη μας Μάνια» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτησή του στο Facebook.
Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καρουσάκης, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό στη μουσική σκηνή. Ο σπουδαίος τραγουδιστής και συνθέτης ήταν από τις πλέον εμβληματικές μορφές του ελληνικού πενταγράμμου, με μια καριέρα που σημάδεψε τη λαϊκή μουσική.
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η κόρη του, Ελένη Καρουσάκη, επίσης τραγουδίστρια. Στην ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, ανέβασε μια συγκινητική κοινή φωτογραφία με τον πατέρα της και έγραψε:
«Καλό παράδεισο πατέρα. ΜΑΧΗΤΗΣ μέχρι το τέλος! Σ’ΑΓΑΠΩ….»
Ο Κώστας Καρουσάκης είχε μεσουρανήσει στο λαϊκό τραγούδι κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στη μουσική σκηνή της εποχής. Με τραγούδια που αγγίζουν την καρδιά και ερμηνείες γεμάτες συναίσθημα, καθιερώθηκε ως ένας από τους αυθεντικούς εκφραστές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Η Ντέμη Γεωργίου, μια νέα και γεμάτη όνειρα γυναίκα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών, μετά από μια άνιση μάχη με βαριά λοίμωξη που οδήγησε σε σηπτικό σοκ. Η τραγική είδηση σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους και την κοινότητα της Πάρου, όπου η Ντέμη είχε πρόσφατα ανοίξει το δικό της μαγαζί, γεμάτη προσδοκίες για το μέλλον.
Η Ντέμη, ενώ βρισκόταν στην Πάρο, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο τοπικό κέντρο υγείας. Με την κατάστασή της να επιδεινώνεται, κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή της στην Αθήνα. Το πρωί της Κυριακής, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η Ντέμη κατέληξε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου.
Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου, αφήνοντας πίσω της μια πλούσια κληρονομιά στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο. Η είδηση του θανάτου της, που ανακοίνωσε η ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου, βύθισε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και το κοινό που την αγάπησε μέσα από τις ερμηνείες της.
«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε γαλήνια από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά Δέσποινα Στυλιανοπούλου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ», έγραψε στο instagram.
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου υπήρξε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Με την αυθεντικότητα και το χιούμορ της, συμμετείχε σε εκατοντάδες ταινίες, κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κοινού. Οι ρόλοι της, συχνά κωμικοί, ανέδειξαν το ταλέντο της και την έκαναν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπητά πρόσωπα της εποχής.
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό, αλλά η δύναμη και το πνεύμα της παρέμεναν ανεξίτηλα. Η απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον καλλιτεχνικό χώρο.
Σε ηλικία μόλις 57 ετών έφυγε από τη ζωή η ταλαντούχα ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη, αφήνοντας πίσω της ένα σημαντικό αποτύπωμα στον καλλιτεχνικό χώρο.
Γεννημένη στην Αθήνα το 1967, η Ιφιγένεια Αστεριάδη σπούδασε στο ιστορικό Θέατρο Τέχνης, όπου ανέπτυξε τις δεξιότητές της στην υποκριτική τέχνη. Η πορεία της συνδέθηκε με τον χώρο του θεάτρου και συγκεκριμένα με τον «Τεχνοχώρο» του Γιάννη Κακλέα, συμβάλλοντας με τις ερμηνείες της σε σπουδαίες παραστάσεις.
Ο Σπύρος Μπιμπίλας προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση για την απώλεια της ηθοποιού, γράφοντας: «Αυτό κι αν είναι θλιβερό νέο, έφυγε από κοντά μας ένα πανέμορφο γλυκύτατο πλάσμα, μία σημαντικότατη ηθοποιός μία αγαπημένη μας φίλη, μία γλυκιά ύπαρξη που δύσκολα θα ξαναγεννηθεί τέτοια… Η αγαπημένη μας Ιφιγένεια Αστεριάδη με την οποία τόσα πολλά μας έχουν συνδέσει με τις παραστάσεις που παίξαμε μαζί, βασικό στέλεχος της ομάδας “Θέαμα” του Γιάννη Κακλέα που μαζί περάσαμε τόσες συγκινήσεις, χαρές και πίκρες…
Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το αναπάντεχο κακό κι ο πόνος μας μεγάλος… Γλυκό μου κοριτσάκι που με άκουγες τόσες φορές να σου λέω τα μυστικά μου….Καλό ταξίδι… Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα.. (Η φωτογραφία από την ιστορική παράσταση του Τεχνοχώρου “Καπέλο από ψάθα Ιταλίας».
Η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της υποκριτικής. Τα τελευταία χρόνια πάλευε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά η μνήμη της παραμένει ζωντανή μέσα από τις εμβληματικές της ερμηνείες και την ανεξίτηλη σφραγίδα της στον ελληνικό πολιτισμό.
Γεννημένη στις 30 Ιουλίου 1947 στην Κυψέλη, η Άννα Παναγιωτοπούλου μεγάλωσε σε μια οικογένεια που δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο. Παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της, η ίδια ακολούθησε το πάθος της για την υποκριτική, επιλέγοντας να σπουδάσει στο Εθνικό Θέατρο μετά από σύντομη παραμονή στην Ελβετία.
Στη διάρκεια των σπουδών της, συνάντησε τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ανέπτυξε μια μακροχρόνια καλλιτεχνική συνεργασία. Οι δυο τους αποτέλεσαν βασικά μέλη του «Ελεύθερου Θεάτρου», το οποίο άφησε εποχή με επιτυχίες όπως το «Και συ χτενίζεσαι». Αργότερα, το «Ελεύθερο Θέατρο» μετονομάστηκε σε «Ελεύθερη Σκηνή», συνεχίζοντας να προσφέρει μοναδικές παραστάσεις στο κοινό.
Η Άννα Παναγιωτοπούλου κέρδισε τις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού με αξέχαστους ρόλους σε σειρές όπως:
Πέρα από την υποκριτική, η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε δραστηριοποιηθεί στη συγγραφή σεναρίων για παραστάσεις και επιθεωρήσεις, συνδυάζοντας το ταλέντο της με την ευρηματικότητα και το χιούμορ.
Ο θρυλικός τραγουδιστής, μπασίστας και συνθέτης Αντώνης Τουρκογιώργης, ένας από τους πρωτεργάτες της ελληνικής ροκ σκηνής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο ιδρυτής και «ψυχή» των Socrates Drunk the Conium άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στη μουσική, διατηρώντας τον ασυμβίβαστο καλλιτεχνικό του χαρακτήρα μέχρι το τέλος.
Ο Μάκης Γιούλης, ο τελευταίος ντράμερ των Socrates είπε σε δήλωσή του για την απώλεια του φίλου του: «Τελικά σήμερα Κυριακή του Πάσχα του 2024 ήρθε η ώρα για το μεγάλο αντίο που φοβόμουν τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια ότι κάποια στιγμή θα βρεθώ στην τόσο δύσκολη θέση να σου πω… Επιτέλους θα ησυχάσει η ψυχούλα σου από τον Γολγοθά που τράβαγες από τον Απρίλιο του 2010… Αντίο αγαπημένε μου φίλε, αντίο αγαπημένε μου συνεργάτη, αντίο μοναδικέ μου Tony».
Τα δύσκολα για τον Αντώνη Τουρκογιώργη ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2010, όταν υπέστη εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Έκτοτε δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει ουσιαστικά. Στη συνέχεια είχε υποβληθεί σε ειδική επέμβαση ενδοαγγειακού εμβολισμού ανευρύσματος εγκεφάλου και με την ολοκλήρωση της τότε επέμβασης οι γιατροί εξέφρασαν στη σύζυγο του την αισιοδοξία τους ότι θα ζήσει, ωστόσο όχι με τον τρόπο που είχε συνηθίσει.
Η ξαφνική περιπέτεια της υγείας του το 2010 άλλαξε δραματικά τη ζωή του. Αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα, βρέθηκε σε μεγάλη δοκιμασία και τελικά καθηλώθηκε, κάτι που τον κράτησε μακριά από τη σκηνή, την οποία αγαπούσε βαθιά. Παρ’ όλα αυτά, η δύναμη του πνεύματός του παρέμεινε αμείωτη, αφήνοντας ένα έργο που εξακολουθεί να εμπνέει.
Ο θάνατος του Γιάννη Φέρτη την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 προκάλεσε βαθιά θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και σε όσους τον γνώριζαν και θαύμαζαν την τέχνη του. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη θεατρική σκηνή της χώρας.
Γεννημένος τον Απρίλιο του 1938, ο Γιάννης Φέρτης αποφάσισε από νωρίς να αφιερώσει τη ζωή του στην υποκριτική. Αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν το 1958, ένα από τα σημαντικότερα φυτώρια καλλιτεχνών της εποχής. Ένα χρόνο αργότερα, το 1959, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο με το έργο Η Ηλικία της Νύχτας του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας λαμπρής καριέρας.
Η παρουσία του σε σημαντικά έργα όπως Όρνιθες του Αριστοφάνη, Ευρυδίκη του Ζαν Ανούιγ, Γλυκό Πουλί της Νιότης του Τενεσί Ουίλιαμς, και Ο Δικέφαλος Αετός του Ζαν Κοκτώ εδραίωσαν τη φήμη του ως έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του.
Συνιδρυτής του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου, ο Γιάννης Φέρτης υπηρέτησε το θέατρο όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως θιασάρχης. Από το 1967 και για περίπου μια δεκαετία, μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου, παρουσίασαν στο κοινό σημαντικά θεατρικά έργα, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία και το βάθος της θεατρικής τέχνης.
Σε ένδειξη της κοινωνικής του ευαισθησίας, η οικογένεια του Γιάννη Φέρτη εξέφρασε την επιθυμία, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), δείχνοντας τη σημασία της προσφοράς στους ανθρώπους του θεάτρου.
Στην προσωπική του ζωή, ο Γιάννης Φέρτης παντρεύτηκε για πρώτη φορά την ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου, με την οποία μοιράστηκε τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας. Ο δεύτερος γάμος του με τη Μιμή Ντενίση, επίσης γνωστή ηθοποιό, τράβηξε την προσοχή του κοινού και των μέσων. Από το 2001, ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Ψάλτη, με την οποία είχε μια ευτυχισμένη ζωή.
Η είδηση του θανάτου της Τέτης Σχοινάκη βύθισε τον καλλιτεχνικό κόσμο στη θλίψη. Η ηθοποιός, που είχε αφήσει το στίγμα της στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο της δεκαετίας του ’80, «έσβησε» στα 68 της χρόνια, ύστερα από μια γενναία και αξιοπρεπή μάχη με τον καρκίνο.
Η Τέτη Σχοινάκη ήταν γνωστή για τους ρόλους της σε αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, όπου ενσάρκωνε χαρακτήρες που άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μνήμη του κοινού. Η καριέρα της χαρακτηρίστηκε από μια ιδιαίτερη ικανότητα να συνδυάζει το ταλέντο της με την επιμονή και την αγάπη για την τέχνη.
Η ηθοποιός είχε ζητήσει να γίνουν σεβαστές οι επιθυμίες της σχετικά με την ιδιωτική της ζωή κατά τη διάρκεια της ασθένειας. Παρά την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπιζε, είχε αποκαλύψει την πάλη της με τον καρκίνο τον Ιανουάριο, όταν το βάρος της είχε φτάσει τα 29 κιλά. Ήταν αξιοπρεπής και αγέρωχη μέχρι την τελευταία στιγμή, και η στάση της υπήρξε πηγή έμπνευσης για πολλούς.
Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Σωτηρία, η Τέτη Σχοινάκη επέστρεψε στο σπίτι της στην περιοχή Γκράβα, επιθυμώντας να περάσει τις τελευταίες της στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα. Είχε τη φροντίδα μιας έμπειρης νοσηλεύτριας, που την υποστήριξε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της.
Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, ο οποίος είχε μετρήσει πολλά χιλιόμετρα τόσο στο σινεμά και στο θέατρο όσο και στην Τηλεόραση.
Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.
Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο Βαβυλωνία.
Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».
Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.
Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.
Βαρύ πένθος έχει βυθίσει την οικογένεια του Χάρη Κωστόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 20 Ιανουαρίου, σε ηλικία 60 ετών. Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής, γνωστός για τη χαρακτηριστική φωνή και την επιδραστική του καριέρα στη μουσική σκηνή, νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα σε ιδιωτικό νοσοκομείο, δίνοντας τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.
Παρά την αγωνιστική του διάθεση και τις προσπάθειές του να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, ο Χάρης Κωστόπουλος τελικά δεν κατάφερε να νικήσει την ασθένεια. Η είδηση του θανάτου του έχει συγκλονίσει φίλους, συγγενείς και θαυμαστές, οι οποίοι εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια ενός ταλαντούχου καλλιτέχνη.
Ο Νίκος Κυριακίδης, ο οποίος είχε υποδυθεί τον «Νιόνιο τον Speed», στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», έφυγε από τη ζωή.
Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του 54 χρονου ηθοποιού, γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στα social media. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ηθοποιός που αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από αυτό τον μικρό ρόλο του στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης», πάλεψε με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες αλλά δεν τα κατάφερε.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο Γιάννης Κρύος, το βασικό στέλεχος της Acun Medya στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες του Survivor και του Voice, μετά από μάχη που έδωσε το τελευταίο διάστημα με τον καρκίνο.
Ο Γιάννης Κρύος ήταν Executive Producer στην Acun Medya και βρισκόταν πίσω από όλα τα μεγάλα πρότζεκτ της Acun, όπως το Survivor και το «The Voice».
Θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο. Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 83 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας.
Μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, Γιώργο Κατσάμπα, δημιούργησε το 1955 το συγκρότημα «Αδελφοί Κατσάμπα» γνωστοί και ως τα Κατσαμπάκια.
Γεννήθηκαν στο Αγρίνιο, στις 15 Ιουλίου του 1941 ο Γιάννης Κατσάμπας και την 1 Ιανουαρίου του 1944 ο Γιώργος Κατσάμπας. Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 1968 για να ακολουθήσουν στη συνέχεια δεκάδες άλλοι.
Οι δυο τους έχουν επίσης συμμετάσχει σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες με πρώτη τη συμμετοχή τους στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό».
Το 1963 έπαιξαν και στην ξένη ταινία «Fun in Acapulco» (Ξεφάντωμα στο Μεξικό) με τον θρυλικό Έλβις Πρίσλεϊ.
Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδίστρια Δήμητρα Ζέρβα.
Τη δυσάρεστη ανακοίνωση έκανε μέσα από τα social media ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.
Η Δήμητρα Ζέρβα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της.H είδηση του θανάτου της Δήμητρας Ζέρβα, έγινε αρχικά γνωστή από την αδερφή της, η οποία χρησιμοποίησε το προφίλ της για να ανακοινώσει τα δυσάρεστα, γράφοντας: «Είμαι η αδερφή της Δήμητρας και επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος, σας ενημερώνω ότι μας άφησε και πήγε σε καλύτερα πεδία στο άπλετο φως. Ο αποχαιρετισμός θα γίνει την Παρασκευή 17/05/2024 στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων στις 12:30 το μεσημέρι».
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καραγιάννης, ο μεγαλύτερος παραγωγός τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προγραμμάτων.
Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε o Γιώργος Λιάγκας: «Είχε μία απώλεια ο Γιάννης Καραγιάννης σήμερα. Έχασε τον πατέρα του. Αυτός ήταν ο πατριάρχης της οικογένειας. Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες παραγωγούς που ξεκίνησε με ταινίες, βιντεοταινίες, μετά τηλεόραση».
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης.
Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στο χωριό Δόξα Αρκαδίας στις 20 Μαΐου του 1929.
Πρωταγωνίστησε σε πολλές παραστάσεις, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Έλαβε μέρος σε δεκάδες παραστάσεις και έργα του σινεμά αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός και γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τη συμμετοχή του ως πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά Ο ταξιτζής μας, που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
Εκπαιδεύθηκε στην Δραματική Σχολή του “Θεάτρου Τέχνης” του Καρόλου Κουν και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή το 1954. Είναι μέλος του Σ.Ε.Η.
Παντρεύτηκε δυο φορές. Πρώτη του σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Αγγέλικα Καπελλάρη και δεύτερη σύζυγος η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα, με την οποία απέκτησαν έναν γιο.
Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών.
Άλλη μία μεγάλη της σκηνής έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, η Καλή Καλό, όπως ήταν γνωστή με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο.
Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτητή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Να σας θυμίσουμε ότι μήνες πριν φύγει από τη ζωή, βρέθηκαν σε σπίτι όπου διέμενε η ηθοποιός στην Άνω Κυψέλη, μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, τα οστά του γιου της.
Μητέρα και γιος ήταν πολύ δεμένοι και η ίδια δεν ήθελε να αποχωριστεί τα οστά του γιου της. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει, «δεν ήθελα, δεν μπορούσα να ανακατευθούν με άλλα».
Τους τελευταίους μήνες, ζούσε στο Γηροκομείο Αθηνών, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 97 ετών.
Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο μεγάλος συνθέτης και τραγουδοποιός, Δήμος Μούτσης.
Tα τραγούδια του είχαν ερμηνεύσει καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Μανώλης Μητσιάς, η Δήμητρα Γαλάνη.
Είχε γράψει μουσική για σπουδαία τραγούδια, όπως «Μην μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Πειραιώτισσα», «Σ΄ έβλεπα στα μάτια», «Αύριο πάλι», «Με ένα παράπονο», ενώ τα τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Μανώλης Μητσιάς, η Δήμητρα Γαλάνη, πολλοί άλλοι, και φυσικά ο ίδιος.
Επίσης είχε μελοποιήσει ποίηση και είχε ενορχηστρώσει έργα άλλων δημιουργών.
Η διάσημη τηλεοπτική μαγείρισσα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Η Βέφα Αλεξιάδου ήταν γνωστή ως «εθνική μαγείρισσα» και τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στη Χαλκιδική.
Η Βέφα Αλεξιάδου καθιερώθηκε τη δεκαετία του 1990, όταν πέραν από τα βιβλία μαγειρικής που είχε εκδώσει, εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές εκπομπές, μαγειρεύοντας για το τηλεοπτικό κοινό. Άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν. Τα τελευταία χρόνια είχε χάσει και τις δύο κόρες της, Αλεξία και Αγγελική.
Ο αυτοδημιούργητος Αντώνης Λυμπέρης, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 71 χρονών, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Ο ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους και πολυδιάστατους καλλιτέχνες της θεατρικής και τηλεοπτικής σκηνής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών. Ο ηθοποιός έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, δίνοντας ένα παράδειγμα ανθρώπου που μέχρι την τελευταία στιγμή εργαζόταν και δεν κατέθεσε τα όπλα.
Άφησε το καλλιτεχνικό του στίγμα και έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύτερο κοινό από εμφανίσεις του στην τηλεόραση, και σε σειρές όπως «Το 10», «Σασμός», «Καρυωτάκης», «Άγιος Παΐσιος» και πολλές άλλες. Στον κινηματογράφο, ξεχώρισε για τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως το «Bank Bang», «Delivery», και «Ράφτης».
Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, όπως: «Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων», «Οιδίπους επί Κολωνώ», «Ένας Υπέροχος Κερατάς», «Πέρσες», «Αντιγόνη», «Φρεναπάτη», «Νοσταλγός», «Αγάπης Αγώνας Άγονος», «Αυτό που δεν τελειώνει», «Μήδεια», «Μολιέρος», «Όνειρο», «Ο Ταρτούφος», «Ο Ηλίθιος», «Στο Βυθό», «Το Ύστατο Σήμερα», «Ερωτόκριτος», «Αμφιτρύων», «Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου», «Έγκλημα και Τιμωρία» κ.ά.
Υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού ενώ δίδαξε στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής καθώς και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Δήλος.
Το 2001 έγινε ο πρώτος νέος ηθοποιός που τιμήθηκε με το Βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη «Φρεναπάτη», ενώ το 2005 απέσπασε το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας του περιοδικού Αθηνόραμα για τον ρόλο του στο έργο «Μολιέρος».
Θλίψη προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο ο θάνατος του Κώστα Χαρδαβέλλα, σε ηλικία 79 ετών.
Μισός Πόντιος, ολότελα ρεπόρτερ και πάντα πιστός φίλος της ΑΕΚ, ο Κώστας Χαρδαβέλλας διέγραψε μια μοναδική πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας.
Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η σύζυγός του, Μαρία Παναγοπούλου έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση γράφοντας:
«Έφυγες όπως έζησες: Νικητής!
Ξεκουράσου τώρα, κοντά στους ανθρώπους που η ζωή σού στέρησε όταν ήσουν μωρό και πάντα αποζητούσες, τη μαμά Καλυψώ και τον μπαμπά Κωνσταντίνο.
Εις το επανιδείν Γίγαντά μου “…και στην επόμενη ζωή, απ’ την αρχή”».