Βίλα του Λάκη Γαβαλά: Στο «σφυρί» βγαίνει η βίλα του γνωστού σχεδιαστή. Αυτό, διότι η ΑΑΔΕ τη βγάζει σε πλειστηριασμό. Πρόκειται για τη βίλα που βρίσκεται στην περιοχή Φτελιά της Μυκόνου. Μάλιστα, η τιμή εκκίνησης για την πώλησή της έχει οριστεί στα ένα εκατομμύριο και διακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ. Από εκεί και πέρα, στις 14 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί θα βγει σε πλειστηριασμό.
Η βίλα, που έχει που δεσμευτεί από την ΑΑΔΕ, θα τεθεί σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Τιμή έναρξης έχει οριστεί στα 1.225.000 ευρώ. Δηλαδή, πολύ χαμηλότερα από την εκτιμώμενη εμπορική αξία της. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική καταχώρηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (http://auctions.aade.gr/kpi/public/auction/1_1159_2020_7/) «τίθεται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά στην περιοχή Φτελιά από το νησί της Μύκονου το οποίο αποτελείται από κτήμα 4.804 τ.μ., υπόγειο 149,30 τ.μ ισόγειο 241,20 τ.μ., πρώτο όροφο 133,11τ.μ και πισίνα με επιφάνεια 120 τ.μ.»
Η συγκεκριμένη βίλα και ο ιδιοκτήτης της απασχολούν καιρό την ΑΑΔΕ. Θυμίζουμε ότι στις 2 Αυγούστου του 2019 ελεγκτές της ΑΑΔΕ ζήτησαν να μισθώσουν την εν λόγω βίλα χρησιμοποιώντας ισπανικά ονόματα (Juanita, Dolores, Carlos, Antonio). Το αντίτιμο που ζητήθηκε για 6 διανυκτερεύσεις ανερχόταν σε 25.000 ευρώ! Οι εφοριακοί τότε αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ζήτησαν τα στοιχεία της μεσίτριας και των πελατών που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με το πόρισμα που είχε εκδώσει η ΑΑΔΕ “τον Απρίλιο του 2018, είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του ακινήτου, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα. Πρόκειται για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ, με δωδεκαετή περίοδο ισχύος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι, για τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το μίσθωμα τριπλασιάζεται.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όμως, δεν δηλώνει εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλει έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία. Επιπλέον, Ο μισθωτής του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ΄ όλο που οι καταθέσεις των πελατών, που μισθώνουν τη βίλα, γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό”.