Η Αθηνά Οικονομάκου αν και έχει αποκτήσει δύο παιδιά, διατηρεί ένα πολύ καλλίγραμμο σώμα, ακολουθώντας μία συγκεκριμένη διατροφή, προκειμένου να διατηρεί τα κιλά της.
Η γνωστή ηθοποιός και επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο των κοσμημάτων είχε αποκαλύψει μιλώντας για τη διατροφή της: «Θα φάω πλούσιο πρωινό, μεσημεριανό σε κανονική ποσότητα, όχι μπουκίτσες, ανδρικό πιάτο δηλαδή, απογευματινό και κανονικό δείπνο. Αν χάσω ένα γεύμα, μπορεί να χάσω και μισό κιλό». Μάλιστα η ίδια αποφεύγει το junk food και τα φαγητά που συνοδεύονται από βαριές σάλτσες, ενώ δεν είναι ιδιαίτερα λάτρης των γλυκών.
Αν και δεν λάτρης της γυμναστικής, με την ίδια να διαθέτει και περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, το pilates και η aerial yoga έχει διαπιστώσει πως της ταιριάζουν απόλυτα. «Όταν πηγαίνω, περνάω καλά. Μέχρι να πάω έχω θέμα. Μάλιστα, το κίνητρό μου για να πάω είναι ότι ντρέπομαι που θα με περιμένει η γυμνάστρια…» τόνισε.
Advertisement
View this post on InstagramAdvertisement
Αθηνά Οικονομάκου: Το πρόγραμμα διατροφής της ηθοποιού
Σύμφωνα με το περιοδικό «ΕΓΩ», παρακάτω θα δείτε το πρόγραμμα διατροφής της ηθοποιού:
Δευτέρα
Πρωινό: 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και 1 μπανάνα.
Δεκατιανό: 1 φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό: Ψάρι βραστό με βραστά λαχανικά.
Απογευματινό: Γιαούρτι με μέλι.
Βραδινό: Χορτόσουπα με τυρί και ψωμί ολικής άλεσης.
Τρίτη
Πρωινό: Βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης και μια φέτα τυρί του τοστ.
Δεκατιανό: 1 φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό: Στήθος κοτόπουλο βραστό με βραστά λαχανικά.
Απογευματινό: Γιαούρτι με μέλι.
Βραδινό: Κοτόσουπα με λαχανικά και μια φέτα ψωμί του τοστ ολικής άλεσης.
Τετάρτη
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα με 2 φρυγανιές ολικής άλεσης και 1 κ.γ. ταχίνι.
Δεκατιανό: 1 φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό: Ψητές ή βραστές πατάτες με τόνο και σαλάτα με πράσινα λαχανικά.
Απογευματινό: Ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Βραδινό: 1 ντάκο με ντομάτα τριμμένη και φέτα.
Πέμπτη
Πρωινό: 1 γιαούρτι με 3 κ.σ. βρώμη και ώ αποξηραμένα φρούτα.
Δεκατιανό: Δημητριακά με γάλα.
Μεσημεριανό: 2 μέτρια μπιφτέκια μοσχαρίσια (150 γρ.) με 1,5 φλιτζάνι κινόα με λαχανικά. Απογευματινό: 1 μπάρα δημητριακών και ένα ποτήρι γάλα.
Βραδινό: Ομελέτα με 2 αυγά με κατίκι ή ανθότυρο και λαχανικά.
Παρασκευή
Πρωινό: Δημητριακά ολικής άλεσης και ένα τοστ με τυρί.
Δεκατιανό: 1 φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό: Ψητή μπριζόλα με καρότα και ένα φλιτζάνι καστανό ρύζι.
Απογευματινό: Γιαούρτι με μέλι.
Βραδινό: Μισή μερίδα του μεσημεριανού.
Σάββατο
Πρωινό: Βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης και δημητριακά.
Δεκατιανό: 2 ρυζογκοφρέτες με ταχίνι.
Μεσημεριανό: 1 μερίδα όσπρια ή λαδερά.
Απογευματινό: 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης και έναν φυσικό χυμό.
Βραδινό: Κοτόσουπα με φρέσκα λαχανικά.
Κυριακή
Πρωινό: 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και δημητριακά ολικής άλεσης.
Δεκατιανό: 1 φρούτο και 2 πολύσπορα κριτσίνια.
Μεσημεριανό: Ζυμαρικά με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και 1 κομμάτι τυρί.
Απογευματινό: Ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.
Βραδινό: Κοτόπουλο μαγειρεμένο στον ατμό με λαχανικά.