Πέρα από την drag queen Μις Μαρτίνι, η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε και από τον τρανσέξουαλ Μπενουά Σεβαλιέ στη Μασσαλία. Στη συνέχεια, η drag queen Νίκι Ντολ, γνωστή και ως Κάρλ Σάντζεζ, θα μεταφέρει τη φλόγα στην πόλη Αρλ, ενώ στο Παρίσι θα είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά η Μίνιμα Ζεστέ.
Η επιβεβαίωση για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη του φωτός ήρθε και από το γραφείο της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. Επιπλέον, η 33χρονη drag queen ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram ότι θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία ως λαμπαδηδρόμος.
Η ανάρτηση της drag queen, Μίνιμα Ζεστέ για την Ολυμπιακή Φλόγα:
«Εντάξει, είναι επίσημο, θα μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα. Θέλεις να με δεις με μια όχι και τόσο λαμπερή στολή να παλεύω να τρέξω στο Παρίσι με τακούνια; Τα λέμε στις 14 Ιουλίου! Αν έχετε κάποια ιδέα για το πώς να το κάνετε glam, θα ήθελα πολύ να την ακούσω από εσάς. Τα λέμε στους δρόμους του Παρισιού στις 14/07, ή πολύ νωρίτερα στις πολλές εβδομαδιαίες κρατήσεις μου», ανέφερε στο Instagram η γνωστή drag queen.
Στο παρακάτω βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, η drag queen Μίνιμα Ζεστέ εκφράζει τη χαρά και την υπερηφάνεια της που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι τον επόμενο Ιούνιο.
Perchée sur des talons de 25 cm, pour des performances de plus de 2 heures, la drag queen @minima_geste est prête pour son relais de la Flamme olympique 🤩
RDV cet été, les 14 & 15 juillet prochains, pour le passage de la Flamme dans la capitale ! pic.twitter.com/KluHEcjCPh
Advertisement
— Paris (@Paris) May 1, 2024
Οι αντιδράσεις στα social media:
«Τι ντροπή», «Σε παρακαλώ πες μου ότι είναι αστείο», «θλιβερό, πώς κατάντησε έτσι η Γαλλία», «η ανθρωπότητα έχει τρελαθεί», είναι μερικά από τα σχόλια των χρηστών του Instagram κάτω από την ανάρτηση.
Η Miss Martini ανάρτησε στο Instagram ένα μήνυμα προσκαλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας. Τα σχόλια κάτω από τη δημοσίευσή της έπεσαν «βροχή», με πολλούς να τη συγχαίρουν ενώ άλλοι αντέδρασαν έντονα στην απόφασή της.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εκτός από την drag queen Miss Martini, η φλόγα στη Μασσαλία μεταφέρθηκε και από τον τρανσέξουαλ Μπενουά Σεβαλιέ.
Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:
H drag queen Nicky Doll από την άλλη έκανε επίσης ανάρτηση στο Instagram γράφοντας μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη υπερηφάνεια ανακοινώνω ότι θα γίνω πρεσβευτής της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024! στις 12 Μαΐου στις 6.55 μ.μ. για να ζήσετε μαζί αυτή τη στιγμή LE-GEN-DARY».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
“Θα τις ζήλευαν οι Monty Python”: Οι στολές για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας δίχασαν, η λεπτομέρεια που πρόσεξαν όλοι
Τα κοστούμια για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, τις οποίες δημιούργησε η Μαίρη Κατράτζου, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, προκαλώντας ποικίλα σχόλια από τους χρήστες των social media.
Ειδικότερα, στις 16 Απριλίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία, με την έναρξη της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας που θα εγκαινιάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.
Εκδήλωση για την παρουσίαση των κοστουμιών από την ΕΟΕ
Στην εκδήλωση, η ΕΟΕ ευχαρίστησε τους χορηγούς και υποστηρικτές της ελληνικής ομάδας, παρουσίασε τη νέα Αρχιέρεια, Μαρία Μηνά και τον συνθέτη των νέων τελετών, Δημήτρη Παπαδημητρίου, μαζί με τα εμπνευσμένα από τα ιωνικού ρυθμού κιονόκρανα κοστούμια της διεθνούς φήμης Ελληνίδας σχεδιάστριας.
Τα κοστούμια δυσαρέστησαν τους χρήστες των social media
Ωστόσο, τα κοστούμια δεν ενέπνευσαν τους χρήστες των social media, κατακλύοντας την πλατφόρμα Χ με αρνητικά σχόλια.
Έλεος κάπου
(στολές για τελετή αφής Ολυμπιακής φλόγας) pic.twitter.com/sdBVpjJ1UU
— Yannis Karamitsios (@YannisKaramits) March 17, 2024
Θα μου εξηγήσει κάποιος τι είναι αυτή η φωτό που φέρνει βόλτα εδω μέσα? pic.twitter.com/lGqfZrlF8E
— ΤΑΖ (@tazmanolis) March 18, 2024
Είδα τις στολές για την τελετή αφής. Πονάνε τα μάτια μου και δεν υπάρχει έλεος. Πραγματικά η χώρα χρειάζεται πάραυτα ένα επιμελητήριο design ή κάτι τέτοιο.
— Sotiris Katselos (@Katselos) March 17, 2024
Καμαρώστε τις εγκεκριμένες απ την Ελλάδα νέες στολές για την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας, ενόψει των αγώνων στο Παρίσι🥴
Όπως, βλέπουμε, του κιτς η μάνα φρόντισε και γι αυτό!🫠
Μα Κετελαπόγκο, Κετελαπόγκο!🥳🥳
Σταθερά,τολμηρά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά.. 🫢🫠🧄🧄 pic.twitter.com/R1lBoc5xnj
— eleonora (@Eleonora_ka_) March 17, 2024
Η Κατράντζου μου αρέσει πολύ σαν σχεδιάστρια αλλά η δημιουργία της για την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας όχι. pic.twitter.com/lOTOSYukNY
— ursa minor 🇬🇷 (@mikro_arkoudi86) March 17, 2024
Στολές τελετή αφής Ολυμπιακής φλόγας που θα ζήλευαν οι Monty Python. pic.twitter.com/svJNyH0qdI
— Costas Eponymous 🇪🇺 🇺🇦 (@Greekprn) March 17, 2024
Δεν είναι καρναβάλι. Είναι οι ενδυμασίες του χορού για την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας.
ΚΑΒΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ. pic.twitter.com/ETIirZdZGr
— Synetos Realistis (@sinetosrealisti) March 17, 2024
Όταν τις είδα νόμιζα ότι τις λάνσαραν για το Τριώδιο. Ας πλαισιώσουν και τη Σάττι στη σκηνή της Γιουροβίζιον μετά την τελετή αφής της φλόγας για να ολοκληρωθεί η ”γκρικ” κακογουστιά από κάθε άποψη εφέτος. #Κατράντζου pic.twitter.com/Te4SNe2Q0X
— Katerina Siomou (@Mia_kapoia_K) March 17, 2024
Οι Καρυάτιδες και ο Κούρος
Αυτές είναι οι νέες στολές για την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου, κιτς κ υποδεέστερες των προηγούμενων#ολυμπιακηφλογα#ολυμπιακηεπιτροπη pic.twitter.com/HvYJ8OuOon
— Σανάδα (@Sanda0187119490) March 13, 2024
Δεν ξέρω αν πρόκειται για κάποια τρολιά αλλά διαβάζω πως αυτές είναι οι φορεσιές για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας…τρατζικ… pic.twitter.com/MZ4fVHvJ0F
— The Bodyguard (@petiphres92820) March 17, 2024
Η Κατράντζου μάλλον κατάλαβε ότι και η ίδια η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας, κιτς είναι.
— Lejanaysola (@Lejanaysola) March 17, 2024
Είμαστε λαός που μπορεί να διχαστεί και να πλακωνεται για τα ρούχα που θα φορέσουν οι ιέρειες στην τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας, δεν μας πιάνεις από πουθενά
— Wealth 🇬🇷🇪🇺 (@HayekThrills) March 17, 2024
Βλέποντας τις στολές της #Κατράντζου για την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας, απορώ γιατί θίχτηκα κάποιοι με το βίντεο κλιπ της #Σαττι
— Konstantina_Ntina (@DinaMousantenia) March 18, 2024
Άννα Κορακάκη: Γράφει ιστορία και γίνεται η πρώτη γυναίκα Λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων
Η Άννα Κορακάκη θα είναι η πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος στην ιστορία και θα πάρει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια στην φετινή Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, θα είναι η πρώτη Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία.
Άννα Κορακάκη: Θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως
Πρώτος λαμπαδηδρόμος στην αφή Ολυμπιακής Φλόγας το 1936 ήταν ο διπλωμάτης Κωνσταντίνος Κονδύλης και έκτοτε όλοι οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι ήταν άντρες.
Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, ένα χρυσό στο πιστόλι 25μ. κι ένα χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., ενώ έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης.
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους.
Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και από τότε ανεβαίνει συνεχώς στο βάθρο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Άννα Κορακάκη: Έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας
«Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Αννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016.
Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.