Τη δυνατότητα να υποβάλλονται και μέσα από Ψηφιακή εφαρμογή MAAE(Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων) δίνει απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός. Η αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση της βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ.
Ψηφιακή εφαρμογή MAAE: Γιατί και πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε;
Με στόχο τη διευκόλυνση των παραγωγών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία παρέχεται από 3 Ιουνίου του 2021, η δυνατότητα να υποβληθούν και μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή ΜΑΑΕ η οποία είναι διαθέσιμη στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για τη χορήγηση της βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ.
Μέσα από την ίδια ψηφιακή εφαρμογή ΜΑΑΕ θα εκδίδεται και η βεβαίωση για τη μετάκληση/απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, η οποία φέρει την υπογραφή της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δε χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.
Η βεβαίωση εκτυπώνεται από την τελευταία σελίδα της εφαρμογής «Υποβολή δικαιολογητικών – Εκτύπωση Βεβαίωσης», επιλέγοντας τη «Αναφορά βεβαίωσης για μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών».
«Οι επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική βεβαίωση θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου. Η είσοδός τους στην ψηφιακή εφαρμογή ΜΑΑΕ (του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων) πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ίδιους ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στην εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Taxisnet)», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
ΥΠΑΑΤ: Με απόφαση Λιβανού ενεργοποιήθηκαν ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των αγροτών.https://t.co/wvGEEn8QAl pic.twitter.com/80WJLfm6nG
— Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (@MinagricPress) June 7, 2021
Οι παρεχόμενες δυνατότητες από την Ψηφιακή εφαρμογή MAAE συμβάλουν, ώστε να καταστεί εφικτός ο στόχος της επικοινωνίας, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ φορέων του δημοσίου τομέα, των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ