Υπουργείο Παιδείας: «Άστραψε και βρόντηξε» το υπουργείο Παιδείας για τους ασυνείδητους εργοδότες, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στους εργαζομένους των επιχειρήσεων του να δώσουν εξετάσεις. Συγκεκριμένα, υποψήφιοι του Γενικού Εσπερινού Λυκείου Χανίων δεν αποκλείστηκαν από τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αφορμή ήταν οι εργοδότες, οι οποίοι τους δεν τους επέτρεψαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας ήταν άμεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:
«θυμό και κοινωνική αγανάκτηση»
Το υπουργείο Παιδείας ξεκινά την ανακοίνωσή του, αναφέροντας πως η στάση των εργοδοτών προκαλεί κοινωνική αγανάκτηση. Επίσης, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κατάσταση ως εργοδοτική αναλγησία. Αναλυτικά: «Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία».
«Αποτέλεσμα της ο αποκλεισμός υποψηφίων»
Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει, τονίζοντας πως οι υποψήφιοι των Εσπερινών Γενικών Λυκείων αποκλείστηκαν, λόγω της στάσης των εργοδοτών τους. Αναλυτικότερα: «Αποτέλεσμα της ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων».
«Δεν δέχθηκαν ούτε την αλλαγή βάρδιας»
Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει πως κάποιοι εργοδότες δεν δέχθηκαν ούτε την αλλαγή βάρδιας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι για να εξεταστούν στις Πανελλαδικές. Αναλυτικά: «Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις».
«Συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα»
Το υπουργείο Παιδείας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη στάση των εργοδοτών ως ανεπίτρεπτη, καθώς όπως τονίζει, οι συγκεκριμένοι εργοδότες προωθούν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα. Αναλυτικότερα: «Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».