Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Ξετρελαίνει ντόπιους & τουρίστες: Το ελληνικό παγωτό που βρίσκεται στα 100 καλύτερα του κόσμου, σπουδαία διάκριση

21:45
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Ένα ελληνικό παγωτό στα 100 καλύτερα του κόσμου

Γνωρίζοντας ότι το παγωτό αρέσει (σχεδόν) σε όλους, το Taste Atlas παρουσίασε μία λίστα με τα 100 πιο εμβληματικά παγωτατζίδικα και gelaterias που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια σκηνή των γλυκών.

Advertisement

Σε αυτή την περιήγηση στον περίπλοκο κόσμο αυτών των παγωμένων απολαύσεων, φιγουράρει κι ένα ελληνικό μαγαζί για το παγωτό του. Το ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης από την Κέρκυρα ξεχώρισε για τη μαύρη σοκολάτα, που όπως φαίνεται λάτρεψαν οι αναγνώστες του γαστρονομικού οδηγού. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του νησιού έχει θέση στη λίστα, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δημοφιλία του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το αιωνόβιο ζαχαροπλαστείο της Κέρκυρας αποτελεί σημείο αναφοράς στο νησί καθώς ιδρύθηκε το 1924 και προσφέρει μέχρι σήμερα ιδιαίτερα νόστιμα παγωτά, γλυκά και άλλα επιδόρπια. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τα χειροποίητα παγωτά του, με την ποικιλία του να ξεπερνά τις 60 γεύσεις.

Advertisement

Advertisement

Σύμφωνα όμως με το Taste Atlas, αυτή που ξεχωρίζει είναι σίγουρα η μαύρη σοκολάτα, φτιαγμένη με πλούσια, τοπικά υλικά, με βάση το κερκυραϊκό γάλα, που προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία για τους λάτρεις της σοκολάτας. Από το ζαχαροπλαστείο δεν λείπουν και τα παραδοσιακά γλυκίσματα, όπως μάντολα, μαντολάτο, φογάτσα, ροζέδες και κουμκουάτ.

 

Χωρίς γάλα, αυγά, λευκή ζάχαρη: Ο Άκης «τάπωσε» όλους τους ζαχαροπλάστες, έφτιαξε παγωτό με μόνο ΤΡΙΑ υλικά

Φτιάξτε πεντανόστιμα popsicles με γιαούρτι και κεράσια. Σπιτικά, εύκολα και πεντανόστιμα ξυλάκια παγωτού που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Συστατικά

Advertisement

200 γρ. κεράσια
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι

 

Δείτε βήμα – βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

 

 

Τα κάνει πιο νόστιμα και από αυτόν: Ο Άκης έδωσε την συνταγή της μαμάς του για τα γεμιστά κι… έπεσε το σάιτ του

Τα γεμιστά είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και ο Άκης Πετρετζίκης αποκαλύπτει τα μυστικά του, για να γίνουν ακόμη πιο νόστιμα.

Ειδικότερα, οι ντομάτες και οι πιπεριές γεμιστές με ρύζι και μυρωδικά είναι το αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό, που συνοδεύεται με πατάτες και το προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.

 

Τα υλικά για τα γεμιστά

 

5 ντομάτες

5 πράσινες πιπεριές

1 κ.σ. κοφτή κρυσταλλική ζάχαρη, προαιρετικά

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 ματσάκι δυόσμο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. ρύζι γλασέ

2 κ.σ. βούτυρο

1 κιλό πατάτες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

250 γρ. νερό

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

ψωμί

φέτα

πιπέρι

δυόσμο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης των γεμιστών

 

Κόβουμε το κοτσάνι της ντομάτας και έπειτα το καπάκι της από το κάτω μέρος.

Αφαιρούμε με ένα κουτάλι προσεκτικά τη σάρκα, χωρίς να σκίσουμε τη φλούδα της.

Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ντομάτες.

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια τους.

Τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε μέσα στο μπολ με τη σάρκα της ντομάτας, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αν οι ντομάτες είναι αρκετά γλυκιές, δεν χρειάζεται να βάλουμε ζάχαρη.

Τρίβουμε στον τρίφτη τα μεγάλα κομμάτια της ντομάτας. Μπορούμε να τα βάλουμε και στον πολυκόφτη.

Τρίβουμε μέσα στο μπολ το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Ρίχνουμε στο μπολ το ρύζι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βάζουμε μέσα σε κάθε ντομάτα και πιπεριά από ένα κομματάκι βούτυρο.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι μόνο τις ντομάτες και μοιράζουμε όλη τη γέμιση στις ντομάτες και τις πιπεριές.

Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση άλλο ένα κομματάκι βούτυρο.

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.

Βάζουμε στο ίδιο μπολ που είχαμε τη γέμιση τον πελτέ ντομάτας, το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Περιχύνουμε το ταψί με τη σάλτσα, ρίχνουμε έξτρα 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε τις ντομάτες με την τριμμένη φρυγανιά. Αυτό βοηθάει στο να μην καούν οι ντομάτες.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε επιπλέον για 30-40 λεπτά.

Σερβίρουμε με ψωμί, φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δυόσμο.

 

 

«Θα μετρήσω τα γεμιστά»: Βολιώτης απειλoύσε την γυναίκα του με μαχαίpι για να μην ταΐσει τα πεθερικά του από το φαγητό τους

 

Σε κατάσταση αμόκ ένας 50χρονος απείλησε με μαχαίρι τη σύζυγό του επειδή ήθελε να μοιράσει τα γεμιστά με τους γονείς της.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr ένας 50χρονος στο Βόλο απείλησε με μαχαίρι τη σύζυγό του για… ένα ταψί γεμιστά. Όπως έγινε γνωστό, δεν ήθελα να τα μοιραστεί με τα πεθερικά του, απειλώντας την γυναίκα του ότι θα τα μετρήσει.

Η γυναίκα είπε ότι είχε φτιάξει αρκετά γεμιστά και θα έδινε και στους γονείς της να φάνε, χωρίς να υπολογίζει στην αντίδραση του συζύγου της. Εκείνος φέρεται να αντέδρασε άσχημα. Η σύζυγός του, που δεν πήρε αρχικώς σοβαρά την αντίδρασή του, επέμεινε.

Τότε ο 50χρονος φέρεται να άρπαξε το κουζινομάχαιρο και κραδαίνοντάς το, να απείλησε τη γυναίκα του. «Μην τυχόν και δώσεις γεμιστά στους γονείς σου. Θα τα μετρήσω!», φέρεται να είπε απειλώντας και φωνάζοντας.

 

Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία που συνέλαβε τον 50χρονο. Ωστόσο, κατέθεσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 50χρονου, ωστόσο το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για το αδίκημα της απειλής και για το αδίκημα της οπλοχρησίας και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

TAGS:
Advertisement