Στην Ελλάδα ζούμε μία ρευστή κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ενώ είναι άγνωστες οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς που επιθυμεί ένα θερμό επεισόδιο.Το σημαντικότερο τώρα είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν αφήνουμε να μας εκβιάζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όντας ενωμένοι ως Έλληνες και ως έθνος με υψηλό φρόνημα.
Επίσης τις δύσκολες αυτές μέρες που μένουμε όλοι σπίτια μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι επιτακτική ανάγκη να στείλουμε το μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων
Επιτακτική η ανάγκη να περάσουμε το μήνυμα πως δεν φοβόμαστε από τις προκλήσεις της Τουρκίας και δε σκύβουμε το κεφάλι
Κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά των Τούρκων για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Η 25η Μαρτίου έχει διπλή σημασία για την Ελλάδα καθώς έχει τόσο θρησκευτικό όσο και εθνικό χαρακτήρα. Σήμερα δε που στην Ελλάδα εισέρχονται ορδές μεταναστών καθοδηγούμενες από την Τουρκία τόσο στις Καστανιές Έβρου, όσο και στα νησιά μας (πρόσφατα αποβίβαση προσφύγων στη Τζιά) το φρόνημα των Ελλήνων πρέπει να είναι ακόμη πιο υψηλό.
Την 25η Μαρτίου τιμάται η γαλανόλευκη σημαία ως σύμβολο της ελληνικής εδαφικής κυριαρχίας σε κάθε γωνιά της χώρας μας
Η Ελληνική σημαία αναρτάται στα μπαλκόνια των σπιτιών σε ολόκληρη τη χώρα, έχει συμβολικό χαρακτήρα και έχει ως στόχο να αποδώσει φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη εθνική ανάταση.
Η σημαία μας ως σύμβολο ενότητας και καθοδήγησης των Ελλήνων μέσα στο πέρασμα των χρόνων
Το λευκό χρώμα της Ελληνικής σημαίας συμβολίζει την αγνότητα και τον καλό σκοπό των Ελλήνων για ανεξαρτησία, το κυανό τον ουρανό της θάλασσας και την ουράνια δύναμη που βοήθησε τον Αγώνα αυτό. Επίσης το λευκό,τον αφρό των κυμάτων και το κυανό τον ουρανό.
Οι εννέα οριζόντιες λωρίδες συμβολίζουν τις εννέα Μούσες ενώ οι παράλληλες επαναλαμβανόμενες λωρίδες συμβολίζουν τη θάλασσα και τους κυματισμούς της.Οι εννέα λωρίδες είναι μια, για κάθε συλλαβή της φράσης «ελευθερία η θάνατος».