Η Τζώρτζια Κεφαλά, η αγαπημένη τραγουδίστρια των “Μπλε”, προχώρησε σε μία συγκλονιστική ανάρτηση για τον θάνατο του 21χρονου σκιέρ στα Τζουμέρκα, χθες, Τρίτη, το μεσημέρι.
Η Τζώρτζια Κεφαλά εξομολογείται, μέσω του προφίλ της στο facebook, ότι είναι η νονά του 21χρονου σκιέρ Ερμή-Θεοφάνη Θεοχαρόπουλου, υπογραμμίζοντας «τον είδα να ανδρώνεται σιγά σιγά, να γίνεται ένας εξαιρετικός νέος, ένας πραγματικός άριστος».
Παράλληλα, η Τζώρτζια Κεφαλά κατηγορεί όσους συντόνισαν την επιχείρηση διάσωσης του 21χρονου σκιέρ και διαιρωτάται πώς ήταν δυνατόν ο 21χρονος να στείλει, ενώ ήταν τραυματισμένος, στίγμα για το πού βρίσκεται και να πάει στο σημείο η ΕΜΑΚ πέντε ώρες μετά, ενώ έκανε λόγο για ελλείψεις.
“Bρίσκομαι εδώ στα ωραία Τζουμέρκα, αυτά τα ωραία βουνά.
Υπάρχει ένας ωραίος χώρος, γυμναστήριο αναρρίχησης, έρχονταν παιδιά εδώ και περνούσαν τον χρόνο τους. Το έφτιαξαν δύο φίλοι που αποφάσισαν να φύγουν από την Αθήνα και να έρθουν εδώ το 2012.
Δύο εξαιρετικοί φίλοι, από αυτούς που βάζουν στόχους και κοιτούν να γίνονται όσο καλύτεροι μπορούν. Με έναν απλό, στωικό, λιτό τρόπο, χωρίς φανφάρες και επιδείξεις.
Πήραν λοιπόν αυτή την απόφαση και ήρθαν σε αυτό τον υπέροχο τόπο, να ζωντανέψει η επαρχία, να ζωντανέψει η φύση, η συνείδηση των ανθρώπων να επιστρέψουν στη φύση που τόσο αγαπούν. Ήρθαν με τα δύο τους παιδάκια. Τώρα είναι ένα, γιατί σήμερα έχουμε την κηδεία του ενός. Του Ερμή Θεοχαρόπουλου. Του Ερμή-Θεοφάνη Θεοχαρόπουλου -τυχαίνει να ξέρω όλο το όνομα γιατί είμαι η νονά του Ερμή, η πνευματική του μητέρα. Τον είδα να ανδρώνεται σιγά σιγά, να γίνεται ένας εξαιρετικός νέος, ένας πραγματικός άριστος. Γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί άριστοι. Και συνήθως αυτοί προσπαθούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, και τα καταφέρνουν όπως πολλοί άλλοι αθλητές και κάποιοι καλλιτέχνες χωρίς καμία στήριξη από αυτό το κράτος, το οποίο αυτό που κάνει είναι να βάζει ανθρώπους σε λάθος δουλειές.
Πώς γίνεται αυτό; Πώς γίνεται να τραυματιστεί ο Ερμής, να πέσει, πραγματικά να διαλυθεί και να πάρει το 112 που είναι ο αριθμός επείγουσας ανάγκης για κάθε ορειβάτη όταν πέφτει και να δώσει στίγμα πού βρίσκεται και να έρθει η βοήθεια πέντε ώρες μετά; Γιατί ποτέ δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ηρθε η ΕΜΑΚ με έναν κύριο που είναι υπέρβαρος. Δεν μας ενοχλεί που είναι υπέρβαρος, αλλά δεν πρέπει να είναι σε αυτή τη θέση. Δεν μπορείς να ανέβεις στο βουνό φορτωμένος σε ένα έλκηθρο. Το έλκηθρο το φορτώθηκε ο πατέρας του. Σε συνδυασμό με έναν φίλο αθλητή γιατί πρέπει να είσαι αθλητής για να σώσεις κάποιον στο βουνό, δεν γίνεται αλλιώς. Το ζαλώθηκε λοιπόν ο πατέρας του και άρχισε να ανεβαίνει το βουνό για να τον σώσει ο πατέρας. Αφού έγινε αυτό, ήρθε και η μητέρα, με τα πόδια προσπάθησαν να ζεστάνουν το παιδί τους γιατί αιμορραγούσε, πέντε ώρες έχανε αίμα και έχανε και τη ζωή του.
Του αλλουνού κυρίου που ήταν επίσης στην ΕΜΑΚ του έπεσε το μπουφάν και γλιστρούσε στην πλαγιά και είπε στη μαμά του Ερμή, η οποία καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση θα βρισκόταν, να του πιάσει το μπουφάν. Καμία συνεννόηση δεν υπήρξε μεταξύ ΕΜΑΚ και ελικοπτέρου που ήρθε μετά από ώρες. Αυτό το διανοείστε; Το ελικόπτερο μπορούσε να μιλάει με τον δήμαρχο που ήταν τελείως αχρείαστο εκείνη τη στιγμή, αλλά όχι με την ΕΜΑΚ με την οποία είχαν να συντονίσουν μια επιχείρηση. Και πολλές άλλες παραλείψεις. Οτι δεν είχαν βίντσι να πάρουν το παιδί και βέβαια άλλος ένας νέος έσβησε στα βουνά. Αυτό που θέλουμε εμείς να πούμε κάποια στιγμή είναι ότι οι άνθρωποι που έχουμε επιλέξει να είναι πολιτευτές δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά γιατί είναι σε μια άλλη πραγματικότητα”.