Θεά Αθηνά: Το άγαλμα της Αθηνάς Βαρβακείου είναι τοποθετημένο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται για το πιο πιστό αντίγραφο του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Θεάς Αθηνάς.
Για τη θεά Αθηνά κτίστηκε ο Παρθενώνας, η οποία είναι η προστάτιδα της Αθήνας. Στο εσωτερικό υπήρχε το χρυσελεφάντινο άγαλμά της. Μάλιστα, ο Φειδίας χρειάστηκε 1.140 κιλά χρυσό για να το φτιάξει. Το άγαλμά της κοιτούσε προς την ανατολή και πάνω της κρατούσε τη θεά νίκη, μια ασπίδα και ένα δόρυ. Επίσης, το άγαλμα είχε ύψος 13 μέτρων και καταστράφηκε πιθανότατα από πυρκαγιά.
Οι πολιτικοί αντίπαλη του Περικλή κατηγόρησαν τον Φειδία ότι έκλεψε μέρος από το χρυσό που προορίζονταν για το άγαλμα. Ωστόσο, όταν ο Φειδίας βρέθηκε να είναι κατηγορούμενος ζήτησε να αφαιρεθεί ο χρυσός, ώστε να αποδείξει πως δεν είχε γίνει κατάχρηση.
Η αθωότητα του Φειδία αποδείχθηκε περίτρανα με το ζύγισμα του αγάλματος της Θεάς Αθηνάς. Τελικά, ο Φειδίας κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για ύβρη προς τους θεούς, λόγω της τοποθέτησης του Περικλή στην ασπίδα της Θεάς Αθηνάς. Τελικά, ο Φειδίας κατέληξε στην Αρχαία Ολυμπία, όπου απάντησε με τη φιλοτεχνία του χρυσελεφάντινου αγάλματος του Διός.
Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία αποτελεί ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας. Το συγκεκριμένο άγαλμα είχε ύψος 13 μέτρων και παρουσίαζε τον Δία να κάθεται στον θρόνο του. Το εργαστήριο που κατασκευάστηκε το άγαλμα από το Φειδία ανακαλύφθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα. Το άγαλμα του Δία παρέμεινε εκεί για οκτώ αιώνες και υποστηρίζεται πως καταστράφηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου κάηκε.