thanatos-trion-paidion-stin-patra-to-sima-toy-ekav-kai-i-ora-poy-efyge-i-mikri-irida-69650
13:50

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το σήμα του ΕΚΑΒ και η ώρα που «έφυγε» η μικρή Ίριδα

13:50
Νίκη Μουλά

Τρία παιδιά στην Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και ο θάνατος της μόλις 6 μηνών Ίριδας, αφού προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, μετά το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση, το βρέφος πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς, που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Advertisement

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η θεία της, η μικρή Ίριδα βρέθηκε νεκρή πριν τις 11 το πρωί, αλλά η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει ότι το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11:30 και χρειάστηκε 7 λεπτά για να φτάσει στο σπίτι της οικογένειας.

Advertisement

Advertisement

Συνεπώς, προκύπτει το ερώτημα αν το παιδί όντως εντοπίστηκε πριν τις 11:00 το πρωί και για ποιο λόγο το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε σχεδόν μία ώρα αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι την 6 μηνών Ίριδα βρήκε νεκρή η θεία της, που βρίσκονταν στο σπίτι της οικογένειας από το προηγούμενο βράδυ, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της, υποστήριξε ότι γύρω στις 7.30 το πρωί, το κοριτσάκι ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και της έδωσε την πιπίλα της. Πριν τις 11:00 όταν πήγαν να την ξυπνήσουν, η θεία της κατάλαβε ότι δεν ενέπνεε και μάλιστα τόνισε ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11:30», καθώς αυτό είχε γίνει νωρίτερα.

Advertisement

Συνεχίζεται η ενδελεχής έρευνα για τα τρία παιδιά στην Πάτρα

Παράλληλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της θείας, το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ειδοποιήθηκε ο πατέρας, στη συνέχεια οι δύο γυναίκες έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στο κοριτσάκι και μετά ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου, δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί. Σηκωθήκαμε γύρω στις 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ; Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί».

Και συμπληρώνει: «Πήγα και ήταν σκοτάδι, γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της. Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο. Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της. Νομίζω ότι ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Έπιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά. Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι, γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ».