Τη Δευτέρα βράδυ, η 57χρονη Χαρά άρχισε να αισθάνεται έντονο πόνο στο κεφάλι και στα άκρα. Ξύπνησε την κόρη της κατά τη διάρκεια της νύχτας και της ζήτησε να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.
«Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον γιατρό αλλά δεν τα κατάφερα. Την πήγα στο Ιπποκράτειο. Μας είπαν ότι οι εξετάσεις ήταν καθαρές, όπως η μαμά μου ζαλιζόταν. Ξαναπήγαμε σπίτι. Στο ασανσέρ στην κυριολεξία λιποθύμησε πάνω μου. Τη συνεφέρω και στη συνέχεια την ξαναπάω σε Νοσοκομείο». Η 57χρονη γυναίκα πήγε σε τρία νοσοκομεία πριν πεθάνει, όπως είπε ένας φίλος της.
«Τη δεύτερη φορά την πήγα σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο όπως έμαθα χειρουργούσε ο γιατρός της Γλυφάδας. Της έκαναν τρίπλεξ, εξετάσεις αίματος, ήταν σε άσχημη κατάσταση και μας έδωσαν εξιτήριο. Με το που γυρίσαμε σπίτι άρχισε να έχει και έντονο πόνο στο στομάχι. Τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες. Δεν μπορούσε να μιλήσει η μαμά μου. Πήρα την Αστυνομία. Με περιπολικό τη μεταφέραμε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι γιατροί έπεσαν πάνω της. Μάλιστα τη διασωλήνωσαν, όμως δεν τα κατάφερε. Μας ενημέρωσαν ότι η μαμά μου έφυγε».
Φίλος της αδικοχαμένης Χαράς μίλησε στην κάμερα του Live News
“Κοριτσάκι μου, σε αγαπούσε ο Θεός, σε ήθελε να είσαι στους αγγέλους. Αγνή ψυχή, μάλαμα, θησαυρός. Καλό Παράδεισο Χαρά μου. Ελένη που είχαμε ραντεβού, μπαγάσω μου ξέφυγες”.
Ο Κωνσταντίνος Τσακρίδης, Πρόεδρος Σύλλογος Κουρέων Κομμωτών Ν. Αχαΐας σημείωσε: «Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μέλη του συλλόγου».
Η Χαρά Ιωαννίδη υπήρξε μια από τις σημαντικότερες επιχειρηματίες της Πάτρας στον χώρο της κομμωτικής με πάθος για τη δουλειά της.
«Είμαστε επαγγελματίες. Κι ένας επαγγελματίας πρέπει να είναι σωστός σε όλα. Και είμαστε», είχε πει η 57χρονη.
Την γνωρίσαμε την εποχή του κορωνοϊού όταν μιλούσε στο Live News για τις δυσκολίες που είχαν επιφέρει τα απανωτά lockdown.
«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για εμάς. Δεύτερο lockdown πιο δύσκολο από το πρώτο. Πλήττεται πάρα πολύ ο χώρος μας».
Αλλά και την αλλιώτικη Πρωτοχρονιά που είχε βιώσει η χώρα το 2022.
«Πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το ένα ραντεβού ακυρώνεται μετά το άλλο. Τίποτα δεν θυμίζει παραμονές Πρωτοχρονιάς άλλων χρόνων».
Γιάννης Λύρας:«Δεν είναι πλαστικός χειρούργος ο γιατρός που έκανε τη λιποαναρρόφηση»
Ο πλαστικός χειρούργος Γιάννης Λύρας και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο:
«Δεν είναι καθόλου απλή επέμβαση η λιποαναρρόφηση. Παγκοσμίως οι περισσότεροι θάνατοι από την πλαστική χειρουργική γίνονται από την λιποαναρρόφηση και από καμία άλλη επέμβαση»
«Ως μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου από δική μου έρευνα είδα ότι το άτομο που έκανε την επέμβαση δεν είναι πλαστικός χειρουργός. Επειδή δεν είναι πλαστικός χειρουργός, το πειθαρχικό συμβούλιο των πλαστικών δεν θα ασχοληθεί, όμως θα ασχοληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών».
Ενώ πρόσθεσε ότι η επέμβαση της λιποαναρρόφησης πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει γίνει κανένας προ εγχειρητικός έλεγχος στην άτυχη Χαρά.
Ανδρέας Φουστάνος: “Η λιποαναρρόφηση είναι μια σοβαρή επέμβαση”
Ενώ και ο γνωστός πλαστικός χειρούργος Ανδρέας Φουστάνος τοποθετήθηκε για το θέμα και τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθούνται
“Είναι μια σοβαρή επέμβαση πρέπει να γίνει με όλη την προσοχή και να λάβει ο γιατρός τα μέτρα του, καθώς κάνει μια επέμβαση χειρουργική που μπορεί να έχει μια οποιαδήποτε επιπλοκή. Ο ειδικός για την επέμβασης της λιποαναρρόφησης είναι ο πλαστικός χειρουργός. Σε όλες τις επεμβάσεις πρέπει να γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος, οποιαδήποτε να είναι η ηλικία του ασθενή”.
“Μου φαίνεται περίεργη αυτή τη ιστορία όπως την άκουσα. Πήγε και μέσα σε λίγη ώρα έφυγε, τι επέμβαση ήταν αυτή που μέσα σε λίγη ώρα έφυγε; Τι πράγματα είναι αυτά; Μετά από μία τέτοια επέμβαση (λιποαναρρόφησης) έπρεπε να υπάρχει παρακολούθηση”. Για να κλείσει λέγοντας: “Μια επέμβαση λιποαναρρόφησης δεν γίνεται στο πόδι, θέλει πολλή προσοχή”.