Τσιόδρας για μεσογειακή διατροφή: Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Ο Σωτήρης Τσιόδρας αποτελεί έναν λαμπρό επιστήμονα, ο οποίος δίνει τα «φώτα» του καθημερινά στους Έλληνες πολίτες. Το πράττει μέσα από ένα καθημερινό τηλεοπτικό ραντεβού για την ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία του COVID-19. Ο γνωστός λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή. Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ανάγκη διατήρησης του σταθερού σωματικού βάρους.
«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες. Ένας οδηγός, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».
«Θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».