Σεισμός: Στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε σεισμός και πιο συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή του Ζάκρου Λασιθίου. Ο σεισμός ήταν αρκετά μεγάλος, ενώ έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της ημέρας (Παρασκευή, 19/04), καθώς η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.20 το πρωί.
Ο σεισμός που «χτύπησε» την περιοχή του Ζάκρου Λασιθίου ήταν εντάσεως 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο συγκεκριμένος σεισμός δεν προκάλεσε υλικές ζημιές στην περιοχή, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για κάποιο δυσάρεστο γεγονός.
Σεισμός – επιπλέον πληροφορίες:
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίκεντρό του ήταν 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάκρου Λασιθίου Κρήτης. Από εκεί και πέρα, το εστιακό βάθος του ήταν 25 χιλιομέτρων.
Λίγα λόγια για την Κρήτη, όπου έγινε ο σεισμός
Το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας είναι η Κρήτη, Η Κρήτη αποτελεί το πέμπτο κατά σειρά μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Μεγαλύτερα από εκείνη είναι η Σικελία, η Σαρδηνία, η Κύπρος και η Κορσική. Το Ηράκλειο αποτελεί την πρωτεύουσα του νησιού, η οποία ανήκει στην περιφέρεια της Κρήτης. Συνολικός πληθυσμός της Κρήτης ορίζεται κοντά στους 623.000 κατοίκους. Η Κρήτη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία της Ελλάδας. Μάλιστα, όχι μόνο αυτό, αλλά και για την πολιτισμική κληρονομιά της χώρας. Η Κρήτη διακρίνεται επίσης για τον Μινωικό πολιτισμό (3.000 π.Χ.-4.000 π.Χ.). Ο Μινωικός πολιτισμός είναι ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης. Τα μεγαλύτερα κέντρα του ήταν η Φαιστός και η Κνωσός, αλλά και τα Μάλια, η Ζάκρος και τα Γουρνιά.
Η ονομασία της Κρήτης, όπου έγινε ο σεισμός
Όσον αφορά την προέλευση της ονομασίας του νησιού της Κρήτης, δεν υπάρχει κάτι βέβαιο. Μία εκδοχή θέλει να παίρνει το όνομά της από μία Εσπερίδα. Μία δεύτερη αναφέρει πως έτσι ονομαζόταν η σύζυγος του βασιλιά Μίνωα. Η τρίτη εκδοχή έχει να κάνει με το όνομα της μιας νύμφης που παντρεύτηκε ο Δίας. Η τελευταία έχει να κάνει με τον γιο του Δία, που ονομαζόταν, Κρης.
Όσον αφορά το κλίμα της Κρήτης, αυτό είναι εύκρατο. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι η ατμόσφαιρα να είναι υγρή. Τέλος, ο χειμώνας στην Κρήτη κρίνεται από τους ειδικούς ως ήπιος.